: Optoma Nuforce BE6

Trådløs lyd på stereoider

Skal du ha trådløse ørepropper er Nuforce BE6 et godt valg.
Lyd & Bilde mener
Stort og fyldig lydbilde, med god bærekomfort, lang rekkevidde og sprutsikre.
Litt mørk klang og tilbaketrukket diskant, med kort batteritid og litt for mange plastdetaljer.
Spesifikasjoner

Optoma Nuforce BE6

  • Type: Trådløse ørepropper
  • Strømming: Bluetooth
  • Batteri: 6 timers spilletid
  • Annet: Fjernkontroll og mikrofon
Annonse
Annonse
forfatter

Bare det å slippe ledninger som hekter seg i klær, dørhåndtak og glidelåser, er nok til at flere foretrekker trådløse hodetelefoner. La gå at lyden ikke er like bra som på hodetelefoner med ledning, mange synes likevel bekvemmeligheten trådløst gir, gjør det verdt det. Det finnes etter hvert flere trådløse ørepropper å velge mellom også, for de som vil ha noe smått som får plass i lommen.

 (Foto: Producent)

De trådløse øreproppene, har foreløpig vært foretrukne til trening, fordi de sitter bedre fast. Særlig de som leveres med bøyler som gir bedre feste slik at de sitter godt når man løper. Disse er gjerne fargerike, med fjernstyring av musikk og mikrofon på ledningen.

 

Det har også Optomas Nuforce-propper, men disse er langt mer diskrete med gyllen eller grå farge, og ikke primært ment som treningspropper. Selv om de kan brukes til det også. Små vribare silikonkroker kan tres på proppene, og med de sitter de godt nok i øret til at man kan løpe med dem. De tåler også svette og regndråper, men du kan ikke dusje med dem.

 

Vekten er bare 16 gram. Så når du har funnet et par i passende størrelse av de medfølgende proppene, som kommer i ulike størrelser, merker du knapt at du har dem på.

 

Batteriet sitter på ledningen, der svarknappene og styring av musikkspillingen sitter. En liten gummiflik skjuler en mikro-USB-kontakt for lading, og ladetiden er drøye to timer til full kapasitet. Da kan du spille i opp til seks timer, ikke all verden, men det er prisen å betale for lav vekt.

 (Foto: Producent)

Det følger forresten med et lite etui, som du kan transportere øreproppene i. En fiffig detalj, er små magneter på baksiden av hver av proppene, som holder dem sammen som et smykke, når du legger dem rundt halsen.

 

Varm og fyldig lyd

Mens bærekomfort er viktig for at proppene skal sitte godt uten at det føles ubehagelig i øret, er balansen i lyden viktig for at man skal tåle å lytte til musikk over tid. En kombinasjon Nuforce-proppene lykkes meget godt med. Et par silikonpropper i riktig størrelse sørger for komforten, og et 10 mm stort element sørger for lyden.

 

Som er forbausende balansert, særlig i bassen. Bedre enn ventet, for ofte er trådløse propper enten for basstunge, eller for slanke i bassen. Førstnevnte er for mye av det gode og det siste ubehagelig å lytte lenge til. Men her er det varm og fyldig bass, uten at den er ullen eller svampaktig. Samtidig er mellomtonen åpen nok til at man får med seg detaljer og vokaler lyder troverdige.

 

Adeles monsterhit Hello, kommer meget godt fra det. Vokalen er hverken skingrende eller særlig farget, mens klaveret lyder forbausende klangfullt, om enn noe mørkt. David Bowies Dollar Days, er også litt mørk i klangen, men ikke så mye at lydbildet oppfattes som dunkelt eller innesluttet.

 

Når musikken etter hvert blir mer kompleks etter de første taktene på Dollar Days, flyter lydbildet litt ut og stereoperspektivet faller litt sammen, men ikke nok til at lydbildet blir grumsete eller vokalen utydelig. Med bare vokal og piano, som på Radka Toneffs The Moon Is A Harsh Mistress, lyder praktfullt med godt fokusert vokal og fyldig klaverklang, men lydbildet er ikke like åpent og luftig som på et par RHA T20 eller Jays Q-Jays-propper.

 

Klassisk også

Nuforce-proppene takler også klassisk musikk godt. Hélène Grimauds Liszt-tolkninger på klaver, er godt fokusert her med igjen, litt mørk klang, men det motsatte er verre. Et eldre Tchaikovsky-stykke fra Romeo og Julie (med Berliner-filharmonien og Lorin Maazel), kommer også godt fra det. Fagottene lyder kledelig mørke, men her er det mye dybde i lydbildet, noe som også er relativt uvanlig fra trådløse ørepropper.

 

Nuforce BE6 både ser bra ut, og lyder godt. Mye bedre enn fryktet. De har også en rekkevidde på opp til 30 meter fra mobilen, slik at man kan ha mobilen liggende i bagen mens man trener. Litt bedre batteritid, åpnere lydbilde og litt bedre plastkvalitet – og de hadde fortjent toppscore. Men de er tross det, blant det beste vi har hørt av trådløse ørepropper til nå.

 

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Bitteliten sub med uante krefter.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!