test: nura nuraphone

Mars 2018
nura nuraphone
Mars 2018
nura nuraphone

Hodetelefoner skreddersydd til hørselen

Nuraphone tilpasser lyden til akkurat din hørsel. De kan også sparke fra med sjuke mengder bass.

Pluss
Lyden autotilpasses ørene, og sikrer en god lydopplevelse. Justerbar bass kommer svært godt med på overkomprimert musikk.
Minus
Passformen er svært uvant, det er ikke alltid lett å få en tett forsegling rundt øret, og oppløsningen i overtonene kunne vært bedre.

Hvert år på elektronikkmessen CES i Las Vegas er det noen få obskure produkter som skaper mye blest i etterkant, men som i større eller mindre grad gikk oss hus forbi da vi var der selv.

Les: Lesekamera holder høytlesning for blinde

Hodetelefonene nuraphone er et slikt produkt. Internett florerer med videoer av folk som nesten faller av stolen når de får prøve dem for første gang. ”Wow! Det er det sjukeste jeg har hørt!” er visst den gjengse opplevelsen.

Foto: Nura

 

Tanken bak produktet er følgende: ingen mennesker hører likt. Og fordi alles ører er forskjellige, og venstre øre ikke er likt høyre, vil det være optimalt om hodetelefonene automatisk kan tilpasse lyden til brukerens individuelle ører. Som et par briller for ørene. Da vil man virkelig høre musikken akkurat som den er ment å låte, og vi kan alle leve i musikalsk harmoni, i en evigvarende ”ørgasme”.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Jeg blir interessert, men likevel skeptisk. Det stemmer jo at ingen hører helt likt, at alle ører har sine unike detaljer og – tør jeg påstå – skavanker. Skepsisen ligger i at ørene vi er født med, også er ørene vi har bygget opp vår bank med hørselsreferanser med. Et fly låter som et fly, og en hund som en hund. Jeg hører forskjell på en Lamborghini og en Ferrari, og det gjør du og. Mitt hørselssystem er det jeg har brukt hele livet til å lytte til naturen med. Og som jeg bruker når jeg hører på musikk.

Dragan Petrovic er sjef hos nura og hevder at “nuraphone er en brille for ørene.” Foto: skjermbilde fra Skype

 

– Det som skjer er at min hørsel har noen toner hvor den er hypersensitiv, mens den er mindre sensitiv andre steder. Når du hører et instrument hvor du er mindre følsom, er det helt greit. Men så kommer det inn et instrument i et frekvensområde der du er overfølsom, og stjeler oppmerksomheten fra det andre. Det er ikke sikkert dette var meningen fra lydteknikerens side. nuraphone fikser dette, sier Dragan Petrovic, daglig leder hos Nura, i et Skype-intervju.

Test: Klipsch Heritage HP-3 – full tenning i ørene

nuraphone kalibreres ved å sende testtoner inn i øret, og lyden som slår tilbake måles, slik at nuraphone kan justere gjengivelsen til den er fornøyd.

Ekstra subwoofer

Foruten å kompensere for øret, så har nuraphone et annet triks. Og her kommer det merkelige utseendet inn. For dette er noe så spesielt som et par hodetelefoner med innebygde ørepropper. Slik ser de i hvert fall ut. Men det riktige er nok i stedet å kalle dem et par ørepropper med subwoofere. Det er nemlig gjennom øreproppene at musikken kommer, mens koppene rundt øret huser større høyttalerelementer for bassgjengivelse. De kaller det ”immersion”.

“Skal DISSE greiene inn i ørene mine?!” Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Heldigvis sitter det bra når det først sitter. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Siden øreproppene tetter for trommehinnen, må basselementene rundt bruke en annen metode enn å bare spille basstoner. De spiller i stedet bassfrekvenser som hårene i ytterøret er ekstra følsomme for. Vibrasjonene som settes i gang fanges da ikke opp av trommehinnen, men av andre deler av øret. Fordelen med dette er at du kan guffe opp bassen så mye du ønsker, uten at det er noen fare for å sprenge trommehinnen. Som en bonus bevares dynamikken i resten av frekvensregisteret.

Stortest: 13 trådløse hodetelefoner som varmer vinterører

Det blir som en buttkicker for ørene! Dette skal skape den samme fysiske bassgjengivelsen man får ved å stå langt fremme på konsert, i nærheten av store PA-subwoofere. Denne graden av ”immersion mode” kan heldigvis justeres trinnløst, fra helt av til full guffe – som er altfor, altfor mye!

Første oppkoblingnuraphone virker skikkelig solide, med svart metallramme og værbestandige silikonkopper. Men de ser snodig ut med proppene i midten, og det er merkelig å ta dem på første gang. Man setter ørekoppene rundt ørene, hvorpå de må presses ganske hardt inn for at ørepluggene skal gå inn og forsegle øregangene. Man har nå en dobbel mekanisk støydemping – både inni og utenpå ørene – så noen aktiv kansellering av utvendig støy er ikke nødvendig.

Før kalibreringen kan begynne, må både koppene og proppene sitte tett. Det er ikke alltid lett. Foto: Skjermbilde

 

Deretter er det bare å laste ned nura-appen til mobilen, koble til med Bluetooth og følge bruksanvisningen. Det måles om hodetelefonene sitter helt forseglet i og rundt øret. Hvis ikke vil det ikke funke skikkelig. Så kommer testtonene, og etter et drøyt minutt har en lydprofil blitt laget til dine ører. Formen på dine ørers følsomhet kartlegges i en sirkel, hvor laveste frekvensområde er klokken 12, og høyere toner tegnes gradvis bortover med klokken. Jo lenger ut fra sentrum av sirkelen, desto mer følsomt er øret ditt for de frekvensene.

Undertegnedes profil viser blant annet en høy følsomhet for høye frekvenser. Foto: Skjermbilde

 

Musikklytting skjer enten via Bluetooth, eller bruk en av de mange kablene som følger med: Lightning, mikro-USB, USB C eller analog. Det anbefales å bruke en av de digitale kablene for tapsfri lydoverføring.

Lydkvaliteten

Lyden før og etter kalibrering er som natt og dag. Deaktiver kalibreringen, og all musikk låter totalt tamt og blodfattig. Nesten uten bass, et livløst og innestengt mellomtoneområde, og veldig begrenset med overtoner. Hermetisk, rett og slett.

Aktiver kalibrering, og forandringen er total. Lydbildet åpner seg, man hører instrumenter plutselig får klangfarger, og det vokser i bredden. Stemmen til Lady Gaga på pianoversjonen av Joanne blir mer ekte, og klangbunnen i pianoet blir en helt annen.

nuraphone kommer i et praktisk hardt etui med magnetlås. Foto: Nura

 

Den merkelige men akk så kule elektroniske psytrance-låta She Zoremet av Infected Mushroom er tett mot en åpenbaring å høre med nuraphone. For dra opp bassen, eller ”immersion mode”, og det er hoderistende greier som smeller ut av stortromma! Og der hvor mange hodetelefoner låter innestengt og kunstig når man drar opp bassen, så blir det bare saftigere og heftigere her. Bassen blir aldri frakoblet fra resten av lydbildet – bortsett fra når man drar den opp altfor høyt. Litt under eller over midten er fint.

Når jeg tenker tilbake på videoene jeg har sett av folk som blir imponert, så tenker jeg at det må være når man går fra ukalibrert til kalibrert modus. For noen åpenbaring mot andre gode hodetelefoner er det vel knapt, eller? Hvordan er nuraphone mot for eksempel Sony WH-1000XM2 til samme pris?

Konkurrenter

Sony har aktiv støyreduksjon, noe nuraphone ikke trenger fordi de blokkerer så mye uansett. nuraphone har bedre dynamikk og trøkker mer. Sony er noe mer sofistikerte i mellomtonen og nedre diskant, og håndterer cymbaler, fioliner og lyse gitarstrenger med en mer delikat hånd. Men Sony er mer tilbakeholdne helt i toppen, og kan dessuten glemme bassen til nuraphone. Den er saftig og ekstremt fysisk, og satt til riktig nivå er den hinsides noe annet i denne prisklassen. I hvert fall i ren slagkraft.

nuraphone låter også mer balansert enn Sony, med energien mer jevnt fordelt gjennom hele frekvensregisteret.

Mangler finesse

Det nuraphone kunne hatt mer av, er finesse. Går du opp en tusenlapp, kan du få Beyerdynamic DT 1770 Pro. En proffmodell som gjengir hele frekvensregisteret med både dynamikk og raffinement. Den har en meget troverdig og varm bass, og koblet med en god forsterker spiller den ringer rundt nuraphone kvalitetsmessig. Men det er nettopp det: den trenger en forsterker, som øker prisen betraktelig. nuraphone kan du bare koble rett til mobilen, trådløst eller med digital kabel. Og ha det dobbelt så gøy som med DT 1770 Pro.

Bare ett par puter følger med, vi skulle ønske oss flere å velge blant. Foto: Nura

 

Et par flotte trådløse hodetelefoner er Master & Dynamic MW60. Til 6.000 kroner har de bedre oppløsning i toppregisteret enn nuraphone, men igjen mangler de fysikken. Stereoperspektivet, som burde blitt enda bedre med nuraphone, er omtrent det samme. Det vil muligens slå annerledes ut på andre lyttere.

Mens øreproppen gjengir mesteparten av lydbildet, sitter et stort element i koppen, som forplanter bassen godt inn i kraniet. Det funker! Foto: Nura

 

På flyet

En kul ting med nuraphone var at da jeg satt på flyet og kalibrerte, så fikk jeg en annerledes lydprofil. I luften fungerte den bedre, hvor den første kalibreringen jeg gjorde låt mer metallisk i mellomtonen. Den nye kalibreringen ga en subjektivt bedre lydopplevelse. Da jeg landet igjen, låt den gamle kalibreringen best. Heldigvis kan man lagre kalibreringer i flere minner, og kalle dem hva man vil. Det som er kjipt er at man ikke får utført kalibrering om mobilen ikke har internettdekning.

Flere digitalkabler følger med, for den som ikke ønsker å bruke trådløs Bluetooth. Både iPhone, Android og PC med USB støttes. Foto: Nura

 

Konklusjon

Det er utvilsomt kult at man kan få spesialtilpasset lyd for ens egne ører. nuraphone hevdes å være “briller for ørene”, og korrigerer for svakheter i hørselen på lytteren. Det later til å funke. På den andre siden, selv om min frekvensgang er ulik din, bør den subjektive oppfatningen for meg og deg likevel ende i null. Såfremt man ikke har hørselsskader. I bunn og grunn er det derfor bare å lage en god hodetelefon, og alt er vel. Men små justeringer kan likevel være bra å gjøre, ikke minst om venstre og høyre øre er såpass annerledes at hjernen overkompenserer.

Det nuraphone i hvert fall helt sikkert gjør, er å forvandle seg selv fra å låte elendig dårlig, til å bli en steintøff hodetelefon! Lyden er balansert, og bassen er skikkelig fysisk og kan dundre til med masse kraft – uten å miste dynamikk.

nuraphone er ikke perfekt, og kan til tider låte litt grovkornet spesielt i toppregisteret, og passformen med både klokker og øreplugger er uvant. Men det er helt klart et bra produkt, som du absolutt bør høre om du får sjansen!

nuraphone handles direkte hos nuraphone.com. Pris er USD 399 inkl. frakt. Med norsk mva blir det ca 4.000 kroner.

Hvert år på elektronikkmessen CES i Las Vegas er det noen få obskure produkter som skaper mye blest i etterkant, men som i større eller mindre grad gikk oss hus forbi da vi var der selv. Les: Lesekamera holder høytlesning for blinde Hodetelefonene nuraphone er et slikt produkt. Internett florerer med videoer av folk som nesten faller av stolen når de får prøve dem for første gang. ”Wow! Det er det sjukeste jeg har hørt!” er visst den gjengse opplevelsen. [caption id="attachment_78417" align="alignnone" width="655"] Foto: Nura[/caption]   Tanken bak produktet er følgende: ingen mennesker hører likt. Og fordi alles ører er forskjellige, og venstre øre ikke er likt høyre, vil det være optimalt om hodetelefonene automatisk kan tilpasse lyden til brukerens individuelle ører. Som et par briller for ørene. Da vil man virkelig høre musikken akkurat som den er ment å låte, og vi kan alle leve i musikalsk harmoni, i en evigvarende ”ørgasme”. Jeg blir interessert, men likevel skeptisk. Det stemmer jo at ingen hører helt likt, at alle ører har sine unike detaljer og – tør jeg påstå – skavanker. Skepsisen ligger i at ørene vi er født med, også er ørene vi har bygget opp vår bank med hørselsreferanser med. Et fly låter som et fly, og en hund som en hund. Jeg hører forskjell på en Lamborghini og en Ferrari, og det gjør du og. Mitt hørselssystem er det jeg har brukt hele livet til å lytte til naturen med. Og som jeg bruker når jeg hører på musikk. [caption id="attachment_78430" align="alignnone" width="655"] Dragan Petrovic er sjef hos nura og hevder at "nuraphone er en brille for ørene." Foto: skjermbilde fra Skype[/caption]   – Det som skjer er at min hørsel har noen toner hvor den er hypersensitiv, mens den er mindre sensitiv andre steder. Når du hører et instrument hvor du er mindre følsom, er det helt greit. Men så kommer det inn et instrument i et frekvensområde der du er overfølsom, og stjeler oppmerksomheten fra det andre. Det er ikke sikkert dette var meningen fra lydteknikerens side. nuraphone fikser dette, sier Dragan Petrovic, daglig leder hos Nura, i et Skype-intervju. Test: Klipsch Heritage HP-3 – full tenning i ørene nuraphone kalibreres ved å sende testtoner inn i øret, og lyden som slår tilbake måles, slik at nuraphone kan justere gjengivelsen til den er fornøyd.

Ekstra subwoofer

Foruten å kompensere for øret, så har nuraphone et annet triks. Og her kommer det merkelige utseendet inn. For dette er noe så spesielt som et par hodetelefoner med innebygde ørepropper. Slik ser de i hvert fall ut. Men det riktige er nok i stedet å kalle dem et par ørepropper med subwoofere. Det er nemlig gjennom øreproppene at musikken kommer, mens koppene rundt øret huser større høyttalerelementer for bassgjengivelse. De kaller det ”immersion”. [caption id="attachment_78418" align="alignnone" width="655"] "Skal DISSE greiene inn i ørene mine?!" Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]   [caption id="attachment_78419" align="alignnone" width="655"] Heldigvis sitter det bra når det først sitter. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]   Siden øreproppene tetter for trommehinnen, må basselementene rundt bruke en annen metode enn å bare spille basstoner. De spiller i stedet bassfrekvenser som hårene i ytterøret er ekstra følsomme for. Vibrasjonene som settes i gang fanges da ikke opp av trommehinnen, men av andre deler av øret. Fordelen med dette er at du kan guffe opp bassen så mye du ønsker, uten at det er noen fare for å sprenge trommehinnen. Som en bonus bevares dynamikken i resten av frekvensregisteret. Stortest: 13 trådløse hodetelefoner som varmer vinterører Det blir som en buttkicker for ørene! Dette skal skape den samme fysiske bassgjengivelsen man får ved å stå langt fremme på konsert, i nærheten av store PA-subwoofere. Denne graden av ”immersion mode” kan heldigvis justeres trinnløst, fra helt av til full guffe – som er altfor, altfor mye! Første oppkoblingnuraphone virker skikkelig solide, med svart metallramme og værbestandige silikonkopper. Men de ser snodig ut med proppene i midten, og det er merkelig å ta dem på første gang. Man setter ørekoppene rundt ørene, hvorpå de må presses ganske hardt inn for at ørepluggene skal gå inn og forsegle øregangene. Man har nå en dobbel mekanisk støydemping – både inni og utenpå ørene – så noen aktiv kansellering av utvendig støy er ikke nødvendig. [caption id="attachment_78432" align="alignnone" width="340"] Før kalibreringen kan begynne, må både koppene og proppene sitte tett. Det er ikke alltid lett. Foto: Skjermbilde[/caption]
  Deretter er det bare å laste ned nura-appen til mobilen, koble til med Bluetooth og følge bruksanvisningen. Det måles om hodetelefonene sitter helt forseglet i og rundt øret. Hvis ikke vil det ikke funke skikkelig. Så kommer testtonene, og etter et drøyt minutt har en lydprofil blitt laget til dine ører. Formen på dine ørers følsomhet kartlegges i en sirkel, hvor laveste frekvensområde er klokken 12, og høyere toner tegnes gradvis bortover med klokken. Jo lenger ut fra sentrum av sirkelen, desto mer følsomt er øret ditt for de frekvensene. [caption id="attachment_78421" align="alignnone" width="340"] Undertegnedes profil viser blant annet en høy følsomhet for høye frekvenser. Foto: Skjermbilde[/caption]   Musikklytting skjer enten via Bluetooth, eller bruk en av de mange kablene som følger med: Lightning, mikro-USB, USB C eller analog. Det anbefales å bruke en av de digitale kablene for tapsfri lydoverføring.

Lydkvaliteten

Lyden før og etter kalibrering er som natt og dag. Deaktiver kalibreringen, og all musikk låter totalt tamt og blodfattig. Nesten uten bass, et livløst og innestengt mellomtoneområde, og veldig begrenset med overtoner. Hermetisk, rett og slett. Aktiver kalibrering, og forandringen er total. Lydbildet åpner seg, man hører instrumenter plutselig får klangfarger, og det vokser i bredden. Stemmen til Lady Gaga på pianoversjonen av Joanne blir mer ekte, og klangbunnen i pianoet blir en helt annen. [caption id="attachment_78425" align="alignnone" width="1000"] nuraphone kommer i et praktisk hardt etui med magnetlås. Foto: Nura[/caption]   Den merkelige men akk så kule elektroniske psytrance-låta She Zoremet av Infected Mushroom er tett mot en åpenbaring å høre med nuraphone. For dra opp bassen, eller ”immersion mode”, og det er hoderistende greier som smeller ut av stortromma! Og der hvor mange hodetelefoner låter innestengt og kunstig når man drar opp bassen, så blir det bare saftigere og heftigere her. Bassen blir aldri frakoblet fra resten av lydbildet – bortsett fra når man drar den opp altfor høyt. Litt under eller over midten er fint. Når jeg tenker tilbake på videoene jeg har sett av folk som blir imponert, så tenker jeg at det må være når man går fra ukalibrert til kalibrert modus. For noen åpenbaring mot andre gode hodetelefoner er det vel knapt, eller? Hvordan er nuraphone mot for eksempel Sony WH-1000XM2 til samme pris?

Konkurrenter

Sony har aktiv støyreduksjon, noe nuraphone ikke trenger fordi de blokkerer så mye uansett. nuraphone har bedre dynamikk og trøkker mer. Sony er noe mer sofistikerte i mellomtonen og nedre diskant, og håndterer cymbaler, fioliner og lyse gitarstrenger med en mer delikat hånd. Men Sony er mer tilbakeholdne helt i toppen, og kan dessuten glemme bassen til nuraphone. Den er saftig og ekstremt fysisk, og satt til riktig nivå er den hinsides noe annet i denne prisklassen. I hvert fall i ren slagkraft. nuraphone låter også mer balansert enn Sony, med energien mer jevnt fordelt gjennom hele frekvensregisteret.

Mangler finesse

Det nuraphone kunne hatt mer av, er finesse. Går du opp en tusenlapp, kan du få Beyerdynamic DT 1770 Pro. En proffmodell som gjengir hele frekvensregisteret med både dynamikk og raffinement. Den har en meget troverdig og varm bass, og koblet med en god forsterker spiller den ringer rundt nuraphone kvalitetsmessig. Men det er nettopp det: den trenger en forsterker, som øker prisen betraktelig. nuraphone kan du bare koble rett til mobilen, trådløst eller med digital kabel. Og ha det dobbelt så gøy som med DT 1770 Pro. [caption id="attachment_78426" align="alignnone" width="655"] Bare ett par puter følger med, vi skulle ønske oss flere å velge blant. Foto: Nura[/caption]   Et par flotte trådløse hodetelefoner er Master & Dynamic MW60. Til 6.000 kroner har de bedre oppløsning i toppregisteret enn nuraphone, men igjen mangler de fysikken. Stereoperspektivet, som burde blitt enda bedre med nuraphone, er omtrent det samme. Det vil muligens slå annerledes ut på andre lyttere. [caption id="attachment_78427" align="alignnone" width="655"] Mens øreproppen gjengir mesteparten av lydbildet, sitter et stort element i koppen, som forplanter bassen godt inn i kraniet. Det funker! Foto: Nura[/caption]  

På flyet

En kul ting med nuraphone var at da jeg satt på flyet og kalibrerte, så fikk jeg en annerledes lydprofil. I luften fungerte den bedre, hvor den første kalibreringen jeg gjorde låt mer metallisk i mellomtonen. Den nye kalibreringen ga en subjektivt bedre lydopplevelse. Da jeg landet igjen, låt den gamle kalibreringen best. Heldigvis kan man lagre kalibreringer i flere minner, og kalle dem hva man vil. Det som er kjipt er at man ikke får utført kalibrering om mobilen ikke har internettdekning. [caption id="attachment_78433" align="alignnone" width="655"] Flere digitalkabler følger med, for den som ikke ønsker å bruke trådløs Bluetooth. Både iPhone, Android og PC med USB støttes. Foto: Nura[/caption]  

Konklusjon

Det er utvilsomt kult at man kan få spesialtilpasset lyd for ens egne ører. nuraphone hevdes å være "briller for ørene", og korrigerer for svakheter i hørselen på lytteren. Det later til å funke. På den andre siden, selv om min frekvensgang er ulik din, bør den subjektive oppfatningen for meg og deg likevel ende i null. Såfremt man ikke har hørselsskader. I bunn og grunn er det derfor bare å lage en god hodetelefon, og alt er vel. Men små justeringer kan likevel være bra å gjøre, ikke minst om venstre og høyre øre er såpass annerledes at hjernen overkompenserer. Det nuraphone i hvert fall helt sikkert gjør, er å forvandle seg selv fra å låte elendig dårlig, til å bli en steintøff hodetelefon! Lyden er balansert, og bassen er skikkelig fysisk og kan dundre til med masse kraft – uten å miste dynamikk. nuraphone er ikke perfekt, og kan til tider låte litt grovkornet spesielt i toppregisteret, og passformen med både klokker og øreplugger er uvant. Men det er helt klart et bra produkt, som du absolutt bør høre om du får sjansen! nuraphone handles direkte hos nuraphone.com. Pris er USD 399 inkl. frakt. Med norsk mva blir det ca 4.000 kroner.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Type: In-ear / over-ear

Element: 40 mm

Tilkobling: BT 4.1, kabel

Lydformat: aptX, AAC, SBC

Mikrofon: Ja

Vekt: 329 gram

Batteritid: 15–20 timer

Farger: Svart

Web: nuraphone.com

Pris: 4000,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.