Trådløse hodetelefoner varmer vinterører

Her er 13 av våre beste anbefalinger blant trådløse hodetelefoner - med og uten støyreduksjon.

Når været er som kaldest, er det godt med musikk som varmer. Og hva er da bedre enn et par skikkelige hodetelefoner? De skal selvsagt være trådløse, for hvem gidder vel en kabel som henger og slenger, stiv og kald?

Gråbeins Gadget-guide: Trådløse hodetelefoner med støydemping

Bluetooth komprimerer riktignok lydsignalet og kan gi noe redusert lydkvalitet i forhold til kabel, men samtidig slipper man at lyden fra kabelen som gnisser mot klærne, forplanter seg inn i ørekoppene.

Test: Chord Hugo 2 – Ekstraordinær forsterker til hodetelefonene

Går vi mer teknisk til verks, blir signalveien kortere når man flytter prosesseringen og konverteringen av lyden til selve hodetelefonen. Og har du en mobiltelefon med en dårlig hodetelefonutgang, vil det fort bli noe ganske annet med et par skikkelige Bluetooth-hodetelefoner.

Test: Fire lydplanker med trådløse bakhøyttalere

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Med andre ord trenger ikke bekvemmelighet nødvendigvis gå på bekostning av lydkvalitet.

På eller over øret? Med eller uten støyreduksjon?

Ok, så du har bestemt deg for trådløse hodetelefoner. Men hva slags passform? Skal de ligge utenpå øret (on-ear), eller gå rundt og kapsle det inn helt (over-ear)? Og skal de ha aktiv støyreduksjon?

Fordelen med klokker som legger seg utenpå øret er at de er mindre og lettere å ta med seg rundt. De lar også i større grad ørene puste. Ulempen er at de ikke har plass til et like stort høyttalerelement og dermed ofte har redusert dynamikk og mindre energi i bassområdet, i forhold til større klokker som går hele veien rundt øret. De kan også klemme mer på ørebrusken, som blir mer slitsomt over tid.

Motsatt har store klokker fordelen av å ligge mer behagelig på kraniet, og de har større elementer som ofte gir større og bedre lyd. Ulempen er at de kan føles klammere over tid, og de tar større plass.

Test: Fire smartklokker til trening

Så har vi de med aktiv støydemping. Disse er veldig praktiske når man ofte befinner seg i støyende omgivelser. Reiser du for eksempel mye med fly eller tog, så vil vi klart anbefale et slikt par. Jobber du i åpent kontorlandskap og vil stenge omverdenen ute, kan det også være praktisk. Du kan også bli fristet til å bruke slike når du går ute blant tung trafikk for å stenge den ute – men det kan også være farlig. I så fall anbefaler vi hodetelefoner hvor du kan variere graden av støyreduksjon.

Hodetelefoner med aktiv støydemping kan låte meget bra, og gi mye bedre musikkopplevelser enn de uten, dersom du er i støyende omgivelser. Men til vanlig bruk gir de ikke like god lyd for pengene, så det gjelder å være klar over dine behov før du kjøper.

Her presenterer vi noen av de beste trådløse hodetelefonene vi vet om i ulike prisklasser.

 

Under 1.000 kr

Urbanears Plattan 2 BT

Overraskende prisgunstige

Urbanears Plattan 2 BT (on-ear)

Urbanears gjør én ting, og de gjør den bra. Nemlig å produsere hodetelefoner som ser meget bra ut, og som låter bedre enn de koster. Med sitt andre forsøk innenfor trådløse hodetelefoner har de lært av tidligere feil. Plattan 2 Bluetooth er mer praktiske å bruke, føles behagelig på hodet, har fantastisk batteritid og de finesser man trenger. Dessuten fungerer de bra med de fleste typer musikk. Det er faktisk vanskelig å finne noe som låter like bra til prisen.

Les hele testen av Urbanears Plattan 2 BT

Pris: 990 kr

Web: urbanears.com

Karakter: 6

 

 

Urbanista Seattle Wireless

Lekre og vellydende

Urbanista Seattle Wireless (on-ear)

Om man avviser Urbanista som ytterligere et kult hodetelefonmerke uten substans, tar man feil. Designen er enkel og de drar ikke på noen måte øynene til seg. Materialvalget er nøye uttenkt, og konstruksjonen er enkel, men velfungerende. Den eneste lille anmerkningen, er at touch-kontrollene ikke alltid reagerer som tenkt. Men det tilgir man lett når man lytter til dem.

Det er helt enkelt de eneste rimelige trådløse hodetelefonene vi har hørt som låter virkelig bra.

Les hele testen av Urbanista Seattle Wireless

Pris: 995 kr

Web: urbanista.com

Karakter: 6

 

1.000 – 3.000 kr 

Pioneer SE-MS7BT

 

Når detaljene er viktigst

Pioneer SE-MS7BT (over-ear) 

Pioneer SE-MS7BT har en svært deilig passform, en av de beste i klassen. De kapsler inn øret perfekt, og føles aldri ubekvemme. Lyden er meget bra, her får du mengder med detaljer, og sammenlignet med hodetelefoner som har aktiv støyredusering, er dynamikken noe helt annet hos Pioneer. Så om du ikke tror du trenger støyredusering, kan du trygt satse på disse.

Ulempen er en vel ivrig diskant fra tid til annen, og at batteritiden kunne ha vært bedre. 

Les hele testen av Pioneer SE-MS7BT

Pris: 1.390 kr

Web: pioneer-audiovisual.eu

Karakter: 5

 

Kygo A9/600

 

Stole the show

Kygo A9/600 (over-ear)

Om du er blant de som blir skeptisk over «livsstilsprodukter» signert en kjendis, så kan vi fortelle deg at Kygo A9 er en hodetelefon verdt å låne ørene til. Den både ser bra ut og låter til dels fortreffelig. Den har en kontant levering av rytmer som andre vil misunne den, mens den også følger opp med god tonalitet på ulike instrumenter. Den mangler bare det siste lille av luft helt i toppen, men det kan man til stor grad bøte på med EQ-funksjonen i appen.

Legg til at Bluetooth-tilkoblingen er blant de mest stabile vi har testet, med glimrende rekkevidde, og det er få grunner til ikke å vurdere Kygo A9.

Les hele testen av Kygo A9/600

Pris: 1.999 kr

Web: kygolife.com

Karakter: 5

 

Sony WH-H800

 

Stor lyd til mindre prislapp

Sony WH-H800 (on-ear)

WH-H800, eller H.ear on 2 Mini Wireless, som den også kalles, sitter meget behagelig på hodet, om enn litt løst. Og appen er så selvmotsigende at man bare kan se bort fra den.

Vi merker oss en klarhet i lyden vi ikke forbinder med Bluetooth. Høyttalerelementene mer enn lever opp til forventningene, og leverer stor og lekker lyd. Sony lykkes både med å formidle detaljer i diskanten og å ha en ettertrykkelig bass.

Les hele testen av Sony WH-H800

Pris: 1.990 kr

Web: sony.no

Karakter: 6

 

KEF Space One Wireless

Luksuriøse og musikkglade

KEF Porsche Design Space One Wireless (over-ear, aktiv støydemping)

KEF gjør det meste riktig med sine første trådløse støyreduserende hodetelefoner. Formgivningen er raffinert, og byggekvaliteten utsøkt. De sitter deilig på hodet selv ved lengre reiser, og håndteringen er enkel. Man kan lytte med eller uten støyredusering, og koble på ledning om det sjenerøse batteriet tar slutt. Musikken gjengis fenomenalt nøytralt og naturlig, men likevel med en fast bass.

Støyreduseringen er bra, og påvirker ikke lydkvaliteten altfor mye. Space One Wireless er definitivt blant de beste hodetelefonene for frekvente reisende.

Les hele testen av KEF Porsche Design Space One Wireless

Pris: 2.490 kr

Web: neby.no

Karakter: 5

 

Sennheiser PXC 550 Wireless

 

Støyfri fløyelslyd

Sennheiser PXC 550 Wireless (over-ear, aktiv støydemping)

Sennheiser har med PXC 550 laget en flott hodetelefon med meget behagelig passform, med fin og luftig lyd og god støyreduksjon. Denne vil dekke hele ditt behov, uansett musikkstil.

Vær klar over at maksimalt lydnivå kan være litt lavt på enkelte typer musikk, for eksempel klassisk. Det løses i så fall med å bruke kabel.

Les hele testen av Sennheiser PXC 550 Wireless

Pris: 2.995 kr

Web: sennheiser.com

Karakter: 5

 

3.000 – 4.000 kr

 

Audio-Technica ATH-DSR7BT

Snarveien til ren lyd

Audio-Technica ATH-DSR7BT (over-ear)

Audio Technica ATHDSR7BT gjør Bluetooth-hodetelefonenes rykte som en praktisk, men mindre hi-fi-egnet teknologi til skamme. Det er full åpning hele veien, i en grad som man sjelden finner til denne prisen. Og når man så i tillegg får en trådløs forbindelse og en digital forsterker med på kjøpet, er det intet mindre enn imponerende.

Skal man kritisere noe, har vi opplevd bedre bærekomforten, luksusfølelsen er begrenset, og betjeningen er mer smart enn egentlig gjennomtenkt. Det er imidlertid alt sammen for småting å regne, når lydkvaliteten tas med i betraktning.

Les hele testen av Audio-Technica ATH-DSR7BT

Pris: 3.490 kr

Web: bergsala.no

Karakter: 6

 

Sony WH-1000XM2

 

Perfeksjonert støydemping

Sony WH-1000XM2 (over-ear, aktiv støyreduksjon)

Sony har med WH-1000XM2 gitt oss markedets beste støyreduksjon, og fikset noen problemer som forgjengeren hadde, hvor fotskritt forplantet seg inn i ørene.

Kombinert med noe av den beste lyden vi har hørt fra støydempende hodetelefoner, i tillegg til høy komfort og dessuten markedets beste batteritid, så er det bare å ta av seg hatten og utrope Sony til kongen på den støyfrie haugen!

Les hele testen av Sony WH-1000XM2

Pris: 3.690 kr

Web: sony.no

Karakter: 6

 

Bose QuietComfort 35 II

 

Fortsatt blant de beste

Bose QuietComfort 35 II (over-ear, aktiv støyreduksjon)

Bose QC35 II har fått et par nye funksjoner. For det første kan nå støyreduksjonen reduseres eller slås av helt. Forgjengeren er alltid på maks, hvis man ikke bruker kabel.

Siste versjon har også fått stemmestyring som støtter både Apple og Android enheter. Sistnevnte bare på engelsk inntil videre, men vi prøvde litt med Apple Siri, og det funker like fint som å snakke direkte inn i en iPhone.

Sett bort fra de to funksjonene er QC 35 II identisk med sin forgjenger.

Les hele testen av Bose QuietComfort 35 II

Pris: 3.690 kr

Web: bose.no

Karakter: 5

 

Bowers & Wilkins PX

 

Britisk kongsemne

Bowers & Wilkins PX (over-ear, aktiv støyreduksjon)

B&W har ventet lenge med å komme på banen med en støyreduserende hodetelefon. Til gjengjeld ser det ut til at de har utnyttet ventetiden godt.

B&W PX er en vellykket luksus-hodetelefon med aktiv støyreduksjon. Takket være noen velfungerende innstillingsmuligheter i appen, kan man tilpasse støyreduksjonen fra en lett og musikkvennlig kontorinnstilling og hele veien opp til ekstrem støydemping på flyreisen. B&W tar dermed opp kampen opp på lik linje med de lignende alternativene fra Bose, Sony og B&O.

Les hele testen av B&W PX

Pris: 3.698 kr

Web: hifiklubben.no

Karakter: 5

 

B&O Beoplay H9

 

Over 4000 kr

Trådløs luksuslyd

Bang & Olufsen Beoplay H9 (over-ear, aktiv støydemping)

Beoplay H9 er ikke kongen av støyredusering. Til gjengjeld er hodetelefonene meget velspillende, og det er grunnen til at de fortsatt får vår varmeste anbefaling. Beoplay H9 spiller fantastisk, er behagelige å ha på over lengre tid, og kan fortsatt fjerne tilstrekkelig mye støy til at du kan lytte i fred når du er på farten. De er laget av lekre og luksuriøse materialer, som betyr at de kan holde i mange år. Prisen er høy, men kvalitet koster.

Les hele testen av Bang & Olufsen Beoplay H9

Pris: 4.490 kr

Web: bang-olufsen.com

Karakter: 6

 

Master & Dynamic MW60

 

På grensen til galskap 

Master & Dynamic MW60 (over-ear)

Master & Dynamic MW60 er et ekstremt par trådløse hodetelefoner. For den høye prislappen får du eksklusive materialer, og en lydkvalitet som knuser alt annet vi hittil har hørt fra trådløse klokker.

Hele toneregisteret låter gjennomført bra på alt, og klassisk musikk låter bedre enn med noen andre trådløse jeg har hørt så langt.

Man har valgt å helle klangbalansen en anelse mot det varme. Man kunne fått enda mer dynamikk ut av trommene, samtidig gjør det at hodetelefonene tilgir en litt skarp musikkinnspilling, og det er mer behagelig å lytte lenge i strekk. De kan bli litt klamme, ta i så fall noen pauser innimellom.

Les hele testen av Master & Dynamic MW60

Pris: 5.999 kr

Web: rlvnt.se

Karakter: 5

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
Tre high-end hodetelefoner

Gjentatte øregasmer

Vi hadde aldri forestilt oss at lukkede hodetelefoner kunne låte noe så inn i granskauen bra!

test
Corsair K83 Wireless Entertainment Keyboard

Taster til sofasurfere

Smart-TV-en din har en hel datamaskin innebygget – Corsair vil gi den et ordentlig tastatur.

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

gruppetest
Seks kompakthøyttalere

Sinnssyk lyd på liten plass

Du vil ikke tro hvor bra lyd du kan få fra en kompakt høyttaler, om du er villig til å gå opp i pris.

Duell
Gaming laptops

Ny sheriff i byen

De første maskinene med Nvidias hittil raskeste PC-grafikkprosessor er ankommet. Hvem kommer først over målstreken?

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Favorittkameraet vårt blir bedre

Leica Q2 er kanskje det perfekte reisekameraet

Sonos One får ny innmat

Brukeropplevelsen på Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hva er egentlig nytt og annerledes?

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.