NuForce DAC 9

Den moderne forforsterkeren

Det stilles helt andre krav til et anlegg i dag enn bare for et par år siden. Fleksibilitet er nøkkelordet og NuForce DAC 9 peker tydelig mot fremtiden.

Pluss
Pris Fleksibilitet Lydkvalitet
Minus
Betjening Fjernkontroll

DAC 9 fra NuForce er en type produkt vi helt sikkert kommer til å se mer og mer av fremover.  Det er en type fleksibel digitalkonverter – DAC –  med alle tenkbare digitale innganger som også, om man vil, vil kunne fungere som en forsterker.  NuForce har tidligere overrasket meg med overraskende god valuta for pengene – bang for the buck, som det så prosaisk heter, nå senest med deres Reference 18 forsterker.

I forbindelse med denne testen fikk jeg også låne den nye DAC 9, og har testet denne både sammen med Reference 18 (en meget bra kombinasjon) og med andre forsterkere.  Den har blitt testet koblet som en forforsterker, samt at den naturligvis også har fungert som bare DAC.  Den kan dessuten også benyttes som hodetelefonforsterker.

Mange innganger
NuForce DAC 9 holder hus i en liten boks omtrent på samme størrelse som en halvbred studiomodul – det betyr i millimeter 215 x 60 x 400 (bxhxd).  Vekten ligger på 3,2 kg.

Den er estetisk sett ganske pen og designmessig på linje med firmaets forsterkere, og effektforbruket er så lite som 9 W, så den er ikke dyr i drift heller. DAC 9 har hele seks digitale innganger. Først har vi USB-inngangen, som har en liten plug-in modul for fremtidige oppgraderinger av høyere bit-rate.  Maskinen er spesifisert til å klare 24 bit / 192 kHz, men USB inngangen kjører så langt kun med 24 bit / 96 kHz
– There are some Windows driver issue beyond Nuforce´s control and we have no choice but to postpone the availability of 192 kHz USB function, hevder man fra firmaets side.

I tillegg har den en 110 Ohms XLR (AES/EBU) digitalinngang.  Den tredje inngangen har to tilkoblinger, en vanlig RCA og en BNC-kontakt S/PDIF.  Man kan imidlertid bare benytte en av disse om gangen.  Ved siden sitter ytterligere en RCA, og under den en Toslink optisk inngang.  Den siste digitale inngangen er også optisk og sitter på fronten der den deler plass med en 3,5 mm hodetelefon-jack, en løsninger vi kjenner igjen fra våre Mac-er. Den finnes både balanserte og ubalanserte utganger på baksiden.

Hodetelefonforsterkeren
Foruten 3,5 mm hodetelefon-jack på fronten sitter det også en 6,3 mm jack.  Disse utgangene har hver sin egen volumkontroll i form av et lite ratt.  Hodetelefonforsterkeren slås på når man vrir det lille volumrattet fra null, men utgangen fra DAC-en slås ikke av når en hodetelefon er tilkoblet.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Selve hodetelefonforsterkeren er riktig bra og kan med fordel erstatte en dedikert hodetelefonforsterker, i hver fall opp til de virkelig dyre eksemplarene.  Her finner man både dynamikk og en diskant man ikke er bortskjemt med på slike forsterkere.  Dessuten var den overraskende støyfri, noe som ga en bakgrunn av klasse til musikken.

En interessant detalj – jeg forsøkte med samme hodetelefon utstyrt med 3,5 mm mini-jack i begge utgangene, i 6,3 mm jacken selvfølgelig med adapter.  Det var helt enkelt skremmende hvor mye dårligere det ble med denne adapteren!  Tenk derfor nøye på hvordan du kobler for å unngå unødig rusk i signalveien – det er alltid en bra grunntanke.

Betjening og annet
Apparatet kan (det går, men ikke helt vellykket etter min mening) styres fra fronten på maskinen ved at man trykker på de respektive tall for å velge inngang.  Volumet kan også styres, men på apparatets front skjer reguleringen i 1/99 steg for hvert trykk, og det hjelper ikke å holde knappen inne.  Volumet styres derfor best med fjernkontrollen, der også volumkontrollen akselerer om du holder knappen inne.

Valgt inngang vises med et lysende rødt tall i tegnvinduet, og ved siden vises volumet med en tallverdi (0-99).  Lengst til høyre ses den samplingsfrekvens maskinen for tilfellet arbeider med.  Spiller du en vandlig CD fra en transport står det 44 i ruten.  Alt lyser faktisk ganske kraftig, men det er mulig å slukke for tegnvinduet via fjernkontrollen.

Vil du bruke DAC-en kun som DAC kan du stille inn på en fast utgang gjennom å kjøre opp volumet til 99 og så trykke en gang på volum opp på selve maskinen.  Så er hele volumkontrollen bypassed og volumtallet i tegnvinduet slukkes for å indikere at den nå står i fast stilling.

Det følger altså med en ”system”-fjernkontroll i plast, hvor bare noen få knapper kan brukes til DAC-en.  Du kan styre volumet med de to opp/ned knappene.  Mute-knappen, som sitter i forbindelse med DAC-knappene og logisk sett burde ta hånd om mute, gjør ikke det.  Det gjør i stedet en knapp lengst ned merket M.  Ved siden sitter knappen S, hvor du kan bla deg gjennom inngangene.  Ved siden av denne igjen sitter knappen D, som slukker alle røde tegn på DAC-en og gjør den svart som natten.  On og off knappene fungerer ikke.

Selve fjernkontrollen er ikke særlig lekker (jeg kunne skrevet at den føltes vel billig) og med de få ting den kan styre, føles det som noe man burde tenke over igjen fra firmaets side.  Den tilsvarer ikke riktig kvaliteten på selve apparatet, selv om både reaksjonen og hvordan den ligger i hånden er helt ok.

Det er viktig at man slår av NuForce DAC 9 etter at man har slått av sine andre forsterkere.  Den sender nemlig ut en ordentlig puls når den slås av ….  En gang opplevde jeg også at den ikke ville holde på innloggingen av kilden, men vandret over til neste inngang hele tiden.  Meget frustrerende.  En av/på rette opp problemet og det dukket ikke opp igjen.

På innsiden
Ved konstruksjonen har NuForce lagt vekt på enkelhet og kortest mulige signalveier.  Man bruker heller ingen form for sample-rate conversion, ingen negativ feed-back og ingen oppsampling, firmaet hevder at deres erfaringer viser at dette gjør mer skade enn gavn.  Man benytter to DAC-er som sammenfattes for å optimere signal/støyforholdet.  Et rykte sier at disse DAC-ene skal være ESS9018 Sabre DAC-er, men det har jeg ikke kunne få verifisert.

Etter DAC-ene sitter det et ”unikt” passivt filter (Passive IV Digital Output Filter) som firmaet fremhever som nøkkelen til hva apparatet kan prestere og som ”assures lifelike musical reproduction”.  Iblant er hi-fi-firmaenes informasjonsmateriell skrevet meget kreativt når det gjelder å fremheve produktenes fantastiske fortrinn.  NuForce er intet unntak, men det føles faktisk ikke så påtvunget som hos (gangske mange) andre.  Men regelen har nå blitt bruk av mange ord der man egentlig får vite veldig lite.

Litt varme gjør susen
Den fikk etterfølge en Devialet integrert forsterker med DAC, et stykke til over 100.000 kroner.  Med NuForce DAC 9 ble det med en gang klart at det var en særdeles bra alt-i-ett DAC vi hadde med å gjøre.  Det første inntrykket var at NuForce spilte en anelse (og jeg mener en anelse – det er subtile forskjeller vi taler om, men enda absolutt åpenbare) grovere og med alt litt mer up front enn via Devialet, som i sin tur kanskje kunne oppleves en anelse til den motsatte siden.  Jeg kunne også sagt at den spilte en anelse mindre raffinert enn Devialet, men til gjengjeld ga NuForce litt mer varme og – ja, sjel skulle man kanskje kunne si. Det finnes to sider av alt.

Jeg har spilt temmelig mye variert musikk via DAC 9 og festet meg mer og mer til apparatet.  Det er noe meget tiltalende ved den måten den spiller på, den presenterer liksom bare musikken på musikkens egne vilkår.  Den forsøker ikke direkte å forskjønne eller legge til noe, uten da kanskje som sagt en liten duft av varme, som generelt sett faktisk gjør at mye musikk glir litt lettere ned enn den kanskje ville ha gjort via en del andre apparater.  Men, uten at de vasse kantene i musikken går tapt, takk og lov.

Det gjør at jeg i fulle drag kunne nyte Joe Jackson Trio: Live music Europe 2010, der jeg lett ble transportert tilbake til Fabrik Hamburg der jeg hørte det hele live.  NuForce tar ikke bort noe av den spesielle stemningen og instrumentene låter som de låt live.  Eller i hvert fall som min erindring sier at det låt.  Følelsen formidles meget fint, med andre ord.

Jeg passet på å kjøp k.d. langs seneste epos Sing it Loud i Ginzas stand på Sweetspot-utstillingen i Jönköping i mai.  Det er en meget velprodusert skive som helt enkelt låter som en drøm via DAC 9.  Her finnes både kropp, sjel og detaljer, og jeg fikk frysninger over hvor bra det låt, selv da jeg bare satt og smålyttet en sen kveld, uten andre ambisjoner enn å underholdes litt.  Det er slik det skal fungere når man tester synes jeg, man får gjerne bli slått ut av vellyden når man har guarden nede, i stedet for å sitte og dissekere gjengivelsen sønder og sammen.

En datamaskin er jo nå etter hvert nærmest en naturlig ingrediens i et hi-fi-anlegg, og det krever en DAC med USB-inngang for å få ordentlig lyd – spesielt om du har en PC.  Det finnes flere forskjellige muligheter til å spille musikk fra dataen, velg den du trives best med – og synes låter best.  DAC 9 dukker direkte opp som et førstevalg for dataen, og så er det bare å spille.  Jeg valgte Revolver fra Beatles nydigitaliserte 09.09.09 utgave.  Her legger man merke til at DAC 9 virkelig er inne og graver ut innholdet – du får masse med detaljer og det er meget lett å følge de ulike stemmer og instrumenter.  Man har følelsen av at man virkelig får med alt, og at DAC 9 i hvert fall ikke skjuler noe.  Meget bra.

Billig og bra
Jo, det finnes bedre DAC-er som spiller mer subtilt og med et ennå større musikalsk utbytte.  Men det får du også betale for, og NuForce DAC 9 er et relativt billig apparat som i tillegg er en komplett digital forsterker som kan klare stort sett alle digitale format.  Det gjør at den totalt sett må få en meget god karakter.  Lydmessig er den kanon, ikke minst til prisen, mens betjeningen iblant føles mer moderne enn helt velfungerende.  Det skal du ikke la deg hindre av.

DAC 9 fra NuForce er en type produkt vi helt sikkert kommer til å se mer og mer av fremover.  Det er en type fleksibel digitalkonverter – DAC -  med alle tenkbare digitale innganger som også, om man vil, vil kunne fungere som en forsterker.  NuForce har tidligere overrasket meg med overraskende god valuta for pengene – bang for the buck, som det så prosaisk heter, nå senest med deres Reference 18 forsterker. I forbindelse med denne testen fikk jeg også låne den nye DAC 9, og har testet denne både sammen med Reference 18 (en meget bra kombinasjon) og med andre forsterkere.  Den har blitt testet koblet som en forforsterker, samt at den naturligvis også har fungert som bare DAC.  Den kan dessuten også benyttes som hodetelefonforsterker. Mange innganger NuForce DAC 9 holder hus i en liten boks omtrent på samme størrelse som en halvbred studiomodul – det betyr i millimeter 215 x 60 x 400 (bxhxd).  Vekten ligger på 3,2 kg. Den er estetisk sett ganske pen og designmessig på linje med firmaets forsterkere, og effektforbruket er så lite som 9 W, så den er ikke dyr i drift heller. DAC 9 har hele seks digitale innganger. Først har vi USB-inngangen, som har en liten plug-in modul for fremtidige oppgraderinger av høyere bit-rate.  Maskinen er spesifisert til å klare 24 bit / 192 kHz, men USB inngangen kjører så langt kun med 24 bit / 96 kHz – There are some Windows driver issue beyond Nuforce´s control and we have no choice but to postpone the availability of 192 kHz USB function, hevder man fra firmaets side. I tillegg har den en 110 Ohms XLR (AES/EBU) digitalinngang.  Den tredje inngangen har to tilkoblinger, en vanlig RCA og en BNC-kontakt S/PDIF.  Man kan imidlertid bare benytte en av disse om gangen.  Ved siden sitter ytterligere en RCA, og under den en Toslink optisk inngang.  Den siste digitale inngangen er også optisk og sitter på fronten der den deler plass med en 3,5 mm hodetelefon-jack, en løsninger vi kjenner igjen fra våre Mac-er. Den finnes både balanserte og ubalanserte utganger på baksiden. Hodetelefonforsterkeren Foruten 3,5 mm hodetelefon-jack på fronten sitter det også en 6,3 mm jack.  Disse utgangene har hver sin egen volumkontroll i form av et lite ratt.  Hodetelefonforsterkeren slås på når man vrir det lille volumrattet fra null, men utgangen fra DAC-en slås ikke av når en hodetelefon er tilkoblet. Selve hodetelefonforsterkeren er riktig bra og kan med fordel erstatte en dedikert hodetelefonforsterker, i hver fall opp til de virkelig dyre eksemplarene.  Her finner man både dynamikk og en diskant man ikke er bortskjemt med på slike forsterkere.  Dessuten var den overraskende støyfri, noe som ga en bakgrunn av klasse til musikken. En interessant detalj – jeg forsøkte med samme hodetelefon utstyrt med 3,5 mm mini-jack i begge utgangene, i 6,3 mm jacken selvfølgelig med adapter.  Det var helt enkelt skremmende hvor mye dårligere det ble med denne adapteren!  Tenk derfor nøye på hvordan du kobler for å unngå unødig rusk i signalveien – det er alltid en bra grunntanke. Betjening og annet Apparatet kan (det går, men ikke helt vellykket etter min mening) styres fra fronten på maskinen ved at man trykker på de respektive tall for å velge inngang.  Volumet kan også styres, men på apparatets front skjer reguleringen i 1/99 steg for hvert trykk, og det hjelper ikke å holde knappen inne.  Volumet styres derfor best med fjernkontrollen, der også volumkontrollen akselerer om du holder knappen inne. Valgt inngang vises med et lysende rødt tall i tegnvinduet, og ved siden vises volumet med en tallverdi (0-99).  Lengst til høyre ses den samplingsfrekvens maskinen for tilfellet arbeider med.  Spiller du en vandlig CD fra en transport står det 44 i ruten.  Alt lyser faktisk ganske kraftig, men det er mulig å slukke for tegnvinduet via fjernkontrollen. Vil du bruke DAC-en kun som DAC kan du stille inn på en fast utgang gjennom å kjøre opp volumet til 99 og så trykke en gang på volum opp på selve maskinen.  Så er hele volumkontrollen bypassed og volumtallet i tegnvinduet slukkes for å indikere at den nå står i fast stilling. Det følger altså med en ”system”-fjernkontroll i plast, hvor bare noen få knapper kan brukes til DAC-en.  Du kan styre volumet med de to opp/ned knappene.  Mute-knappen, som sitter i forbindelse med DAC-knappene og logisk sett burde ta hånd om mute, gjør ikke det.  Det gjør i stedet en knapp lengst ned merket M.  Ved siden sitter knappen S, hvor du kan bla deg gjennom inngangene.  Ved siden av denne igjen sitter knappen D, som slukker alle røde tegn på DAC-en og gjør den svart som natten.  On og off knappene fungerer ikke. Selve fjernkontrollen er ikke særlig lekker (jeg kunne skrevet at den føltes vel billig) og med de få ting den kan styre, føles det som noe man burde tenke over igjen fra firmaets side.  Den tilsvarer ikke riktig kvaliteten på selve apparatet, selv om både reaksjonen og hvordan den ligger i hånden er helt ok. Det er viktig at man slår av NuForce DAC 9 etter at man har slått av sine andre forsterkere.  Den sender nemlig ut en ordentlig puls når den slås av ….  En gang opplevde jeg også at den ikke ville holde på innloggingen av kilden, men vandret over til neste inngang hele tiden.  Meget frustrerende.  En av/på rette opp problemet og det dukket ikke opp igjen. På innsiden Ved konstruksjonen har NuForce lagt vekt på enkelhet og kortest mulige signalveier.  Man bruker heller ingen form for sample-rate conversion, ingen negativ feed-back og ingen oppsampling, firmaet hevder at deres erfaringer viser at dette gjør mer skade enn gavn.  Man benytter to DAC-er som sammenfattes for å optimere signal/støyforholdet.  Et rykte sier at disse DAC-ene skal være ESS9018 Sabre DAC-er, men det har jeg ikke kunne få verifisert. Etter DAC-ene sitter det et ”unikt” passivt filter (Passive IV Digital Output Filter) som firmaet fremhever som nøkkelen til hva apparatet kan prestere og som ”assures lifelike musical reproduction”.  Iblant er hi-fi-firmaenes informasjonsmateriell skrevet meget kreativt når det gjelder å fremheve produktenes fantastiske fortrinn.  NuForce er intet unntak, men det føles faktisk ikke så påtvunget som hos (gangske mange) andre.  Men regelen har nå blitt bruk av mange ord der man egentlig får vite veldig lite. Litt varme gjør susen Den fikk etterfølge en Devialet integrert forsterker med DAC, et stykke til over 100.000 kroner.  Med NuForce DAC 9 ble det med en gang klart at det var en særdeles bra alt-i-ett DAC vi hadde med å gjøre.  Det første inntrykket var at NuForce spilte en anelse (og jeg mener en anelse – det er subtile forskjeller vi taler om, men enda absolutt åpenbare) grovere og med alt litt mer up front enn via Devialet, som i sin tur kanskje kunne oppleves en anelse til den motsatte siden.  Jeg kunne også sagt at den spilte en anelse mindre raffinert enn Devialet, men til gjengjeld ga NuForce litt mer varme og – ja, sjel skulle man kanskje kunne si. Det finnes to sider av alt. Jeg har spilt temmelig mye variert musikk via DAC 9 og festet meg mer og mer til apparatet.  Det er noe meget tiltalende ved den måten den spiller på, den presenterer liksom bare musikken på musikkens egne vilkår.  Den forsøker ikke direkte å forskjønne eller legge til noe, uten da kanskje som sagt en liten duft av varme, som generelt sett faktisk gjør at mye musikk glir litt lettere ned enn den kanskje ville ha gjort via en del andre apparater.  Men, uten at de vasse kantene i musikken går tapt, takk og lov. Det gjør at jeg i fulle drag kunne nyte Joe Jackson Trio: Live music Europe 2010, der jeg lett ble transportert tilbake til Fabrik Hamburg der jeg hørte det hele live.  NuForce tar ikke bort noe av den spesielle stemningen og instrumentene låter som de låt live.  Eller i hvert fall som min erindring sier at det låt.  Følelsen formidles meget fint, med andre ord. Jeg passet på å kjøp k.d. langs seneste epos Sing it Loud i Ginzas stand på Sweetspot-utstillingen i Jönköping i mai.  Det er en meget velprodusert skive som helt enkelt låter som en drøm via DAC 9.  Her finnes både kropp, sjel og detaljer, og jeg fikk frysninger over hvor bra det låt, selv da jeg bare satt og smålyttet en sen kveld, uten andre ambisjoner enn å underholdes litt.  Det er slik det skal fungere når man tester synes jeg, man får gjerne bli slått ut av vellyden når man har guarden nede, i stedet for å sitte og dissekere gjengivelsen sønder og sammen. En datamaskin er jo nå etter hvert nærmest en naturlig ingrediens i et hi-fi-anlegg, og det krever en DAC med USB-inngang for å få ordentlig lyd – spesielt om du har en PC.  Det finnes flere forskjellige muligheter til å spille musikk fra dataen, velg den du trives best med – og synes låter best.  DAC 9 dukker direkte opp som et førstevalg for dataen, og så er det bare å spille.  Jeg valgte Revolver fra Beatles nydigitaliserte 09.09.09 utgave.  Her legger man merke til at DAC 9 virkelig er inne og graver ut innholdet – du får masse med detaljer og det er meget lett å følge de ulike stemmer og instrumenter.  Man har følelsen av at man virkelig får med alt, og at DAC 9 i hvert fall ikke skjuler noe.  Meget bra. Billig og bra Jo, det finnes bedre DAC-er som spiller mer subtilt og med et ennå større musikalsk utbytte.  Men det får du også betale for, og NuForce DAC 9 er et relativt billig apparat som i tillegg er en komplett digital forsterker som kan klare stort sett alle digitale format.  Det gjør at den totalt sett må få en meget god karakter.  Lydmessig er den kanon, ikke minst til prisen, mens betjeningen iblant føles mer moderne enn helt velfungerende.  Det skal du ikke la deg hindre av.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Digitalkonverter med seks digitale innganger, volumkontroll og hodetelefonforsterker
  • 215 x 60 x 400 mm (bxhxd)
  • 3,2 kg
Pris: 13500,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
test
Panasonic Lumix DC-S1R

Det råeste kameraet

Panasonic Lumix S1R er et overflødighetshorn av et kamera, og blant de aller råeste vi har testet.

gruppetest
Seks kompakthøyttalere

Sinnssyk lyd på liten plass

Du vil ikke tro hvor bra lyd du kan få fra en kompakt høyttaler, om du er villig til å gå opp i pris.

Duell
Gaming laptops

Ny sheriff i byen

De første maskinene med Nvidias hittil raskeste PC-grafikkprosessor er ankommet. Hvem kommer først over målstreken?

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

test
Line Magnetic Audio 805iA

Glødende klangmester

Fordommer står for fall med en av de beste rørforsterkerne vi har testet.

Favorittkameraet vårt blir bedre

Leica Q2 er kanskje det perfekte reisekameraet

Sonos One får ny innmat

Brukeropplevelsen på Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hva er egentlig nytt og annerledes?

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
RME ADI-2 DAC

Den beste lyden vi har hørt

Du finner knapt noen bedre DAC til prisen, enn RME ADI-2 DAC.

Norgespremiere på superhøyttalere

Om du ikke har hørt om Kii Audio, så får du pokker meg ta turen ut til en av butikkene hvor høyttalerne Three BXT står i demo.

anmeldelse
A star is Born

Kjemien slår gnister

Cooper og Gaga synger seg inn i filmhistorien med en medrivende remake av motgang-gjør-sterk klassikeren.

test
Stax SR-009s

Dette er ikke lyd. Det er magi.

Nå vet jeg hvordan det er å ha et helt univers presset inn mellom ørene.

anmeldelse
Venom

Fisk på land!

Tom Hardy spleiset med brautende og glefsende aliens blir aldri hverken fugl eller fisk.