Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Nothing Ear (stick)

Nothings nye ørepropper lever opp til navnet sitt

Ingen bass, ingen trådløs lading, ingen støydemping. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.

Publisert 17.11.22 - 08:52
Nothing Ear (stick)
Peter Gotschalk

Den lille nystartede tech-virksomheten Nothing hadde inntil nylig bare to produkter i produktspekteret: de utmerkede trådløse øreproppene Nothing Ear (1) og den innovative Android-mobilen Nothing phone (1).

Nothings erklærte mål er å gjøre forbrukerelektronikkprodukter spennende igjen. I et marked som etterhvert er blitt litt kjedelig, er det en nobel hensikt. Og begge de ovennevnte produktene etterlot et positivt inntrykk da vi testet dem.

Nå er Nothing på banen med sitt tredje produkt, Nothing Ear (stick), som er enda et par trådløse ørepropper. Navnet refererer til etuiet, som er designet med inspirasjon fra leppestifter og har “en unik, men funksjonell twist-åpning”, som Nothing formulerte det ved lanseringen for et par uker siden.

Der Nothing Ear (1) var klassiske støydempende ørepropper med myke, fleksible øreputer, kommer Nothing Ear (stick) i stedet i en halv in-ear-design av samme type som de billigste Apple AirPods. Med andre ord “one-size-fits-all”, men Nothing lover høyt og hellig at proppene skal passe. Selskapet har nemlig testet de “ergonomisk formede” øreproppene på mer enn 100 mennesker, og da er det vel ingen grunn til bekymring?

Nothing Ear (stick)
Øreproppene er lette (bare 4,4 g), og Nothing har testet passformen på 100 forskjellige mennesker. Likevel sitter de dårlig i ørene på de fleste, også på modellen, som må holde hodet helt stille så proppene ikke faller ut. (Foto: Peter Gotschalk)

Dårlig passform

Vi var skeptiske da vi åpnet Nothings leppestiftetui, for uansett hvor ergonomiske øreproppene angivelig skulle være, så er de tross alt fremstilt av hard plast og ute av stand til å tilpasse seg det individuelle øret. Så ikke bare kan proppene oppleves som ukomfortable, en del av lyden slipper også ut. Spesielt bassen, noe som Nothing har forsøkt å motvirke med den såkalte Bass Lock-teknologien, som ifølge produsenten bruker “smart software” til å tilpasse lyden så den får det riktige nivået av punch og tyngde.

Dessverre går det med Nothings løfter om ergonomi og smart programvare, som det i vår gikk med Russlands planer om å gjennomføre invasjonen og styrte regjeringen i Ukraina på tre dager. Ikke spesielt bra.

Ingen bass

Nothing Ear (stick) leverer en nærmest overdreven klar lydopplevelse med masser av diskant, men Bass Lock eller ei, lydbildet er totalt blottet for bass. Det sier seg selv at Nothing Ear (stick) heller ikke har støydemping. Og det hjelper ikke på brukeropplevelsen at proppenes passform er så dårlig. Riktig nok har Nothing testet ergonomien på 100 forskjellige mennesker, men det er likevel ikke ensbetydende med at proppene passer i ørene på alle oss andre.

Faktisk passer de i mange tilfeller så dårlig at man er bekymret for at de faller ut av ørene ved for mye bevegelse. Sett i det lyset er det et spesielt dårlig designvalg at betjeningen av selve proppene, hvis man for eksempel vil hoppe over en musikklåt eller svare på et anrop, foregår ved å klemme med to fingre på begge sider av de pinnene som stikker ut av øret fra hver propp. Risikoen for at man river proppen ut av øret i prosessen, er overhengende.

Leppestiften

Vi kommer ikke utenom å nevne det leppestiftinspirerte etuiet. For riktig nok er det smart at man kan åpne og lukke etuiet ved hjelp av den “unike twist-åpningen”, men designen betyr dessverre også at selve etuiet ikke på noen måte er hverken vann- eller støvtett. Kommer det for eksempel sandkorn eller hår inn i det transparente etuiet, er man nok dømt til å la seg irritere av det for evig tid.

Trådløs lading av selve etuiet – som vi kjenner det fra andre ørepropper i samme prisklasse, for eksempel Jabra Elite 5 – er heller ikke mulig.

Konklusjon

Det er ingen grunn til å bruke mer plass på Nothing Ear (stick). Øreproppene kan i beste fall betraktes som en slags gimmick, hvis man liker ideen med det spesielle etuiet som er formet som en leppestift.

Hvis lydkvalitet og brukervennlighet betyr det minste, bør man holde seg langt unna.

Karakter
Nothing Ear (stick)
Basic

Lyd & Bilde mener

Estetisk flott design med gjennomsiktig “stilk” og et etui formet som en leppestift. Ikke-eksisterende bass tross Bass Lock-teknologi, ingen trådløs lading av etuiet, ingen støydemping, etuiet er hverken støv- eller vanntett.

2 hendelser på “Nothing Ear (stick)”

  1. Dette må vel kalles slakt. Likevel har produktet fått 3 stjerner og “Middels”?

    1. Peter Gotschalk

      Jamen faktisk var jeg også i tvivl, om jeg skulle give 2 eller 3 stjerner. Men endte på 3 stjerner, da hørepropper og etui trods alt er lækkert designede og af god kvalitet. Det er dog et meget lille 3-tal, kan jeg betro dig. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Scroll to Top