TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

Du kan svette og løpe kabelfritt med B&O

Bang & Olufsen har laget en sportsutgave av sine helt trådløse ørepropper. De tåler å bli med overalt – også under vann.

forfatter
Publisert 11.07.20 - 07:40
Karakter
Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport
L&B mener
Etuiet kan lades trådløst. Et behagelig lydbilde som heller mot det varme.
Vanskelig å få stabil forbindelse. Prisen. Ingen innebygd stemmestyring.
Spesifikasjoner
 • Type: In-ear, helt trådløs
 • Drivere: 5,7 mm
 • Frekvensområde: 20–20 000 Hz (toleranse ikke oppgitt)
 • Aktiv støydemping: nei
 • Sertifisering: IP57 – vanntett til 1 m i 30 minutter
 • Batteritid: 7 timer (23 timer ekstra med ladeetuiet)
 • Stemmestyring: nei
 • App: Bang & Olufsen
 • Tilkobling: Bluetooth 5.1 (SBC, AAC, aptX)
 • Vekt: 6,4 gram per ørepropp
 • Web: bang-olufsen.com
Veil. pris 3.750Pr. 11.07.20 Produktside

Vi testet nylig tredje generasjon av Bang & Olufsen Beoplay E8, som hadde fått rettet opp barnesykdommene fra de to første generasjonene av helt trådløse ørepropper. Men Bang & Olufsen hadde mer i ermet: en sportsutgave av Beoplay E8 som akkurat har landet i ørene på anmelderen.

Beoplay E8 Sport ligner sin mindre robuste tvilling, men er utstyrt med et par finesser til «offroad-bruk». En stabiliseringsfinne i silikongummi skal bidra til at de sitter stabilt i øret, og selve proppen er bekledd med riflet gummi. Dog ikke på toppen, som brukes til touch-betjening.

Det er ikke plass til knapper på en trådløs ørepropp. Derfor skjer betjeningen med touch og kombinasjoner av trykk på ryggskjoldet på de to proppene. Opptil tre trykk etter hverandre. Det er forvirrende, men kan ikke gjøres så mye bedre med den plassen som er til rådighet.

Det følger med silikonputer i fire størrelser og stabiliseringsfinner i tre størrelser. Man får også et par øreputer i memoryskum.

Beoplay E8 Sport ligner sin mindre robuste tvilling, bortsett fra at den er gummibelagt og har et ”horn” som holder den på plass i øret. (Foto: Bang & Olufsen)

Batteritiden er den samme som på de vanlige E8, nemlig syv timer. Det er omtrent standard på helt trådløse propper i dag. Ladeetuiet kan klare tre ladinger som legger til 23 timer på batteritiden. Selve etuiet kan dessuten lades trådløst etter Qi-standarden. Det er smart.

Beoplay E8 har i tidligere generasjoner hatt problem med å oppnå en stabil Bluetooth-forbindelse. Det skulle nå være løst. Men kanskje ikke helt. Paring var betydelig vanskeligere enn normalt (jeg parer mange Bluetooth-enheter med mobiler i embets medfør). Og når øreproppene hadde vært slått av og skulle finne forbindelsen igjen, ble det ofte i en ustabil utgave.

Svøm en halvtime under vannet

Sportshodetelefoner må kunne tåle litt av hvert, og Beoplay E8 Sport er støv- og vanntette ifølge IP57-standarden. Det vil si at de kan være en halvtime under vann. Og har du en vanntett telefon, kan du lytte på musikk der nede. Det er fikst hvis treningen er vannpolo, men vi testet ikke dette i praksis.

Beoplay E8 Sport er vanntett etter IP57-normen, så den klarer ikke bare en byge – men kan være nede i vann i opptil en halvtime. (Foto: Bang & Olufsen)

Beoplay E8 har ikke innebygd stemmestyring. Det er litt overraskende, da nettopp helt trådløse ørepropper kan ha fordel av den berøringsfrie betjeningen – og også siden man finner denne funksjonaliteten i langt billigere propper. Man kan imidlertid fortsatt bruke mikrofonene til å få kontakt med mobilens stemmestyring.

En av nyhetene i Beoplay E8 3rd Gen. var den hi-fi-vennlige lydkodeken aptX. Den har også sportsutgaven fått. Det er et pluss – og hadde den ikke vært der, ville det ha vært en mangel – men det er fortsatt kun standardutgaven av aptX, og ikke HD- eller Adaptive-utgaven.

Lydkvaliteten

Bass er notorisk vanskelig i ørepropper. Med mindre proppen slutter helt tett i øregangen, er bass en umulighet. Og selv når den gjør det kan bitte små unøyaktigheter gi store sprang i bassnivået. I Beoplay E8 Sport er oppgaven løst til noe nær perfeksjon. Bassen er solid og nettopp med en passe stor fremhevelse av mellombassen, slik at det blir lett å følge rytmen under treningen. Skulle det ikke være tilstrekkelig, kan Bang & Olufsen levere ekstra dominans i bunnen med innstillingen «sport», som får selv de sløveste ben til å holde takten.

Selv om E8 Sport er bygget for tøft bruk, er lyden ganske raffinert med de samme kvaliteter som E8 3rd Gen. Mellomtonen er overraskende ren, så man fristes til å senke tempoet og sette seg et øyeblikk for å nyte sangen. Det skal man naturligvis helst ikke gjøre. Men øreproppene kan også brukes til pendling til og fra arbeidet. Eller for den saks skyld til reisebruk. Men da de ikke har aktiv støyredusering, får man ikke fullt så god lydisolasjon.

Når det gjelder produkter fra Bang & Olufsen, er vi vant til en høy pris. En pris som svarer til en byggekvalitet og et design utover det vanlige. Beoplay E8 Sport er helt klart tillitvekkende – men det er faktisk ikke plass til ekstra detaljer i børstet aluminium og kjernelær på en kabelfri ørepropp.

Beoplay E8 Sport blir dermed en blant de etter hvert mange helt trådløse hodetelefonene i hard konkurranse om forbrukernes gunst. Om du har lyst til å ha et par ørepropper til nesten fire tusen kroner sittende i ørene mens du farer i vei gjennom skogen, er ditt valg. Det kan lett gjøres billigere. Spesielt hvis du kan nøye deg med svettetetthet fremfor total IP57-vanntetthet. Da kunne valget for eksempel vært de halvparten så dyre JBL Live 300TWS.

Etuiet øker batteritiden med 23 timer – og selve etuiets batteri kan lades trådløst. (Foto: Bang & Olufsen)

Konklusjon

Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport er en spesialutgave av den i seg selv vellykkede E8 3rd Gen., og det har lyktes å pare den utmerkede lyden fra sivilutgaven med en robust innpakning. Lyden er fin og nyansert, og det er passe med bass til treningsbruk. Transparentfunksjonen, som lukker lyder fra omgivelsene inne, er praktisk.

Har du ikke behov for å være neddykket i vann mens du lytter med den hi-fi-vennligste aptX-en, kan du imidlertid få nesten like god lyd billigere.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Glitrende fra Sennheiser Etter tre år har Sennheiser endelig oppdatert sine Momentum trådløse hodetelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
LG lanserer nye ørepropper LGs nye Tone Free ørepropper sitter som støpt, og lover store lydopplevelser med blant annet Dolby Atmos og støyreduksjon.
FreeBuds-familien utvides FreeBuds-familien utvides med Pro 2
T+A hodetelefoner: Toppmodellen er en drøm Når T+A lager hodetelefoner, så mener de alvor. Toppmodellen Solitaire P er rene kunstverket.
En mer tilgjengelig hodetelefon fra Meze Meze ønsker med 109 Pro å tilby mange av kvalitetene fra sine flaggskip, til en mye lavere pris.
10 helt trådløse ørepropper til en tusenlapp Hvilke trådløse ørepropper er best, når du helst vil bruke pengene på noe helt annet? Og bør man prioritere støykansellering i budsjettklassen? Les vår test!
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend