TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Viaplay

Lett tilgjengelig og omfattende

Stort utvalg, eksklusive sportssendinger og mange måter å se på innholdet.

forfatter
Publisert 13.01.14 - 15:55

Viaplay har to ulike abonnementer avhengig av om man bare vil ha serier og film eller om man også vil ha tilgang til alle sportssendingene. Til forskjell fra konkurrentene må man ikke alltid være oppkoblet. På Apples enheter kan man laste ned innhold og se offline, noe som er supert på reisen. Foruten datamaskinen, kan man se på innholdet fra en mengde ulike enheter som smart-TV, smartmobiler og nettbrett samt spillkonsoller. Man kan også titte på Viaplay via Viasatboksen.

Hovedkategoriene er serier, film sport, barn samt leiebutikken med de heteste filmene. Alt er inndelt i kategorier som så kan sorteres på popularitet, alder og karakter. Det er smidig å bla i innholdet og det finnes mye info om hver tittel, hvor man også kan klikke frem mer av regissøren eller skuespillerne. Man kan imidlertid ikke sette egne karakter på titlene og dermed finnes det heller ikke noe anbefalingssystem. Søkefunksjonen er heller ikke blant de bedre.

Det som gjør Viaplays utvalg unikt er de foruten film og TV-serier også har mengder av sport. Viaplay har førsterett på titler fra Sony, Disney og NBC Universal, noe som gjør at man finner mange nye filmer på tjenesten. Blant TV-seriene er man sterke på skandinaviske serier, men ikke like langt fremme når det gjelder de største amerikanske seriene. Man kan imidlertid finne for eksempel The Blacklist, Grey’s Anatomy og The Walking Dead. Det finnes også et bra utvalg av barnefilmer og -serier.

Konklusjon
Viaplay er den enste egentlige konkurrenten til dominerende Netflix. Tjenesten kommer til alt flere apparater, noe som gjør det enklere å se på innholdet fra TV-stolen. Og når det gjelder sport, nye filmer samt skandinaviske filmer og serier er man overlegent best. For barna har man omtrent like mye, men derimot er man dårligere på nye amerikanske serier, og katalogen er ikke like imponerende. Avhengig av smak og behag kan likevel Viaplay være et bedre valg enn Netflix for mange.

viaplay.no

Også i denne testen:

Voddler

Rotete budsjettilbud

En lav pris og mange mobile plattformer er forlokkende, men katalogen savner topptitlene.

Voddler har en lav månedspris i tillegg til gratisfilmer med reklame.
Dessverre er det vanskelig å navigere i innholdet, og om det finnes perler blant titlene er de vanskelig å finne i biblioteket. Det finnes heller ikke noen lett måte å se dem på TV-en.

Netflix

Best for de fleste

Tjenesten finnes oftest innebygd i smart-apparater og utvalget er omfattende og variert.

Et stort bibliotek inklusiv egenproduserte serier som gjør dem unike. Det er lett å finne noe nytt å se på og tjenesten finnes i mange apparater.
Derimot finnes det få virkelig nye filmer.

HBO Nordic

Sport og betalingskanaler

En premiumtjeneste for den som vil ha strømming, live-TV og sportssendinger.

Mange av de mest påkostede TV-seriene finnes tilgjengelige med alle sesonger på plass og nye avsnitt som slippes direkte etter sendingen i USA.
Utvalget for øvrig er relativt magert, og det er vanskelig å finne om man ikke vet eksakt hva man er sugen på å se.

Filmnet

Hollywood-premierer

Et godt utvalg av filmer og TV-serier og en ny søkefunksjon som gjør det lett å finne.

Filmnet har et godt utvalg av nye amerikanske filmer og relativt mange klassikere og skandinaviske titler. Bra informasjon om titlene og en smidig søkefunksjon.
Dessverre finnes oftest bare den siste sesongen av TV-serier, og det finnes ingen enkelt måte å se innholdet på TV-en.

C More Play

Sport og betalingskanaler

En premiumtjeneste for den som vil ha strømming, live-TV og sportssendinger.

C More Play har et unikt tilbud av livesendte kanaler og et bra tilbud på sport. Man får også mange nye filmer og lokale TV-serier.
Man må på nåværende tidspunkt se på datamaskinen, og prislappen er vel høy for de fleste.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.
McIntosh oppdaterer MX100 med Control4 Nå kan du integrere prosessoren i smarthjemmet ditt.
Ny Blu-ray spiller fra Reavon Nykommeren UBR-X110 er oppgradert med muligheten for å spille SA-CD.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend