: Filmnet

Hollywood-premierer

Et godt utvalg av filmer og TV-serier og en ny søkefunksjon som gjør det lett å finne.

Skrevet av / 13.01.14 - 15:40
Filmnet
Jonas Ekelund

For den som ikke vil ha hele utvalget fra C-More, men nøyer seg med ”bare” bibliotek av filmer og TV-serier kan man spare en slant på å abonnere på Filmnet i stedet. Dermed er kvaliteten på innholdet likt. Det vil si at ikke spesielt mange filmer finnes i HD og at man ikke kan få surroundlyd. Man kan se på datamaskinen eller på nettbrett. Det er oppdaterte apper på gang i tillegg til apper for smartmobiler.

Filmnet har derimot oppdatert sin plattform, noe som blant annet gir bedre søkemulighet enn C More Play. Man kan søke på stemninger og temaer samt at søkeresultatene føles mer relevante og fremfor alt tydeligere. Titlene er inndelt både i kategorier og spillelister etter sjangre og stemning, men også etter opprinnelse, som den spesielle avdelingen for skandinaviske filmer. Anbefalingene fungerer bra og blir mer relevante desto flere titler man ser på og karaktersetter.

Man tilbyr skandinaviske filmer og nye Hollywood-filmer (titler fra Fox og Paramount vises først på Filmnet) samt amerikanske og skandinaviske TV-serier. Utvalget er det samme som på C More Play, det vi si at man har et ganske bra utvalg av barnefilmer, klassikere og kvalitetsfilmer. Når det gjelder TV-seriene er det ofte bare den siste sesongen som er tilgjengelig. Derimot har man alle sesongene av serier som Heroes, Solsidan og The Shield.

Konklusjon
Innholdet på Filmnet er faktisk meget bra med nye toppfilmer man ikke finner hos konkurrentene. Til forskjell fra de amerikanske konkurrentene finnes det også skandinaviske filmer og TV-serier. Leter man etter hele TV-serier blir man imidlertid skuffet da det som oftest bare er den siste sesongen som er tilgjengelig. Den nye søkefunksjonen gjør det lett å finne noe å se på og anbefalingene er ok. Derimot er det en stor ulempe at man ikke har apper for smart-TV eller spillkonsoller.

filmnet.no

Lyd & Bilde mener

Filmnet har et godt utvalg av nye amerikanske filmer og relativt mange klassikere og skandinaviske titler. Bra informasjon om titlene og en smidig søkefunksjon. Dessverre finnes oftest bare den siste sesongen av TV-serier, og det finnes ingen enkelt måte å se innholdet på TV-en.

Også i denne testen:

6 filmtjenester på nettet

Voddler

Rotete budsjettilbud

En lav pris og mange mobile plattformer er forlokkende, men katalogen savner topptitlene.

Voddler har en lav månedspris i tillegg til gratisfilmer med reklame.
Dessverre er det vanskelig å navigere i innholdet, og om det finnes perler blant titlene er de vanskelig å finne i biblioteket. Det finnes heller ikke noen lett måte å se dem på TV-en.
Les hele testen

Viaplay

Lett tilgjengelig og omfattende

Stort utvalg, eksklusive sportssendinger og mange måter å se på innholdet.

Med mye skandinavisk innhold, nye filmer og fremfor alt sportssendinger, har Viaplay et unikt og bra innhold. Det er dessuten tilgjengelig på mange apparater.
Man har derimot ikke like mange gode eldre filmer eller amerikanske serier.
Les hele testen

Netflix

Best for de fleste

Tjenesten finnes oftest innebygd i smart-apparater og utvalget er omfattende og variert.

Et stort bibliotek inklusiv egenproduserte serier som gjør dem unike. Det er lett å finne noe nytt å se på og tjenesten finnes i mange apparater.
Derimot finnes det få virkelig nye filmer.
Les hele testen

HBO Nordic

Sport og betalingskanaler

En premiumtjeneste for den som vil ha strømming, live-TV og sportssendinger.

Mange av de mest påkostede TV-seriene finnes tilgjengelige med alle sesonger på plass og nye avsnitt som slippes direkte etter sendingen i USA.
Utvalget for øvrig er relativt magert, og det er vanskelig å finne om man ikke vet eksakt hva man er sugen på å se.
Les hele testen

C More Play

Sport og betalingskanaler

En premiumtjeneste for den som vil ha strømming, live-TV og sportssendinger.

C More Play har et unikt tilbud av livesendte kanaler og et bra tilbud på sport. Man får også mange nye filmer og lokale TV-serier.
Man må på nåværende tidspunkt se på datamaskinen, og prislappen er vel høy for de fleste.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Scroll to Top