TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

HBO Nordic

Sport og betalingskanaler

En premiumtjeneste for den som vil ha strømming, live-TV og sportssendinger.

forfatter
Publisert 13.01.14 - 15:43

Liker man å følge med på TV-serier har man sikkert sett mange av HBOs påkostede produksjoner. Og vil man se mer av dem så er det deres videotjeneste som gjelder. Da HBO ble lansert fikk de kritikk for sine abonnementsvilkår. Det har de imidlertid fikset nå slik at det er like billig og smidig som hos konkurrentene. HD-oppløsning finnes for utvalgte titler og fungerer på datamaskinen og smart-TV. Surroundlyd finnes imidlertid bare om man benytter Xbox 360 appen. Man kan også se på iPhone eller iPad ved å brukes deres app.

Grensesnittet er rent og pent, men det føles som om det er gjort for TV-skjermen med store bilder og en navigering som består av å klikke seg frem. TV-seriene står i alfabetrekkefølge uten kategori, men filmene er det i det minste inndelt i kategorier. Derimot finnes det ingen måte å søke på, noe som mildt sagt er merkelig. Man får heller ikke spesielt mye informasjon om titlene, man kan ikke klikke seg videre til relaterte titler og det finnes ingen anbefalinger.

HBOs trumfkort er sine velgjorte TV-serier som Sopranos, Generation Kill, Band of Brothers og Game of Thrones. Man har alle sesongene av de klassiske seriene, men fremfor alt får man direkte tilgang til de siste avsnittene av de nye seriene. Det finnes imidlertid også et ganske bra utvalg av filmer og dokumentarer, men utvalget er mest innrettet på litt eldre komedier og drama. Man har ingen premierefilmer, få skandinaviske titler, knapt noen barnefilmer og veldig lite skrekk og science fiction.

Konklusjon
HBO Nordic er ikke gjort for at man skal oppdage nye filmer eller utforske biblioteket. Det er passiv titting for den som vet hva man vil se og som vil ha mye av samme. Tjenesten er som laget for maratontitting av serier man ikke har fått meg seg, eller når man vil få med seg den siste sesongen. Foruten det store biblioteket av egne serier med de siste avsnittene kjapt tilgjengelig er utvalget ganske magert. Det er også synd de ikke er til Playstation eller hos flere smart-TV merker.

hbonordic.no

Også i denne testen:

Voddler

Rotete budsjettilbud

En lav pris og mange mobile plattformer er forlokkende, men katalogen savner topptitlene.

Voddler har en lav månedspris i tillegg til gratisfilmer med reklame.
Dessverre er det vanskelig å navigere i innholdet, og om det finnes perler blant titlene er de vanskelig å finne i biblioteket. Det finnes heller ikke noen lett måte å se dem på TV-en.

Viaplay

Lett tilgjengelig og omfattende

Stort utvalg, eksklusive sportssendinger og mange måter å se på innholdet.

Med mye skandinavisk innhold, nye filmer og fremfor alt sportssendinger, har Viaplay et unikt og bra innhold. Det er dessuten tilgjengelig på mange apparater.
Man har derimot ikke like mange gode eldre filmer eller amerikanske serier.

Netflix

Best for de fleste

Tjenesten finnes oftest innebygd i smart-apparater og utvalget er omfattende og variert.

Et stort bibliotek inklusiv egenproduserte serier som gjør dem unike. Det er lett å finne noe nytt å se på og tjenesten finnes i mange apparater.
Derimot finnes det få virkelig nye filmer.

Filmnet

Hollywood-premierer

Et godt utvalg av filmer og TV-serier og en ny søkefunksjon som gjør det lett å finne.

Filmnet har et godt utvalg av nye amerikanske filmer og relativt mange klassikere og skandinaviske titler. Bra informasjon om titlene og en smidig søkefunksjon.
Dessverre finnes oftest bare den siste sesongen av TV-serier, og det finnes ingen enkelt måte å se innholdet på TV-en.

C More Play

Sport og betalingskanaler

En premiumtjeneste for den som vil ha strømming, live-TV og sportssendinger.

C More Play har et unikt tilbud av livesendte kanaler og et bra tilbud på sport. Man får også mange nye filmer og lokale TV-serier.
Man må på nåværende tidspunkt se på datamaskinen, og prislappen er vel høy for de fleste.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.
McIntosh oppdaterer MX100 med Control4 Nå kan du integrere prosessoren i smarthjemmet ditt.
Ny Blu-ray spiller fra Reavon Nykommeren UBR-X110 er oppgradert med muligheten for å spille SA-CD.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend