: Netflix

Best for de fleste

Tjenesten finnes oftest innebygd i smart-apparater og utvalget er omfattende og variert.

Skrevet av / 13.01.14 - 15:48
Netflix
Jonas Ekelund

Netflix er trolig den mest kjente videotjenesten da den har eksistert lenge i USA og kom hit for et år siden. En unik fordel med Netflix er at de er tilgjengelige på så mange plattformer. Foruten datamaskiner, mobile enheter og spillkonsoller finnes tjenesten ofte forhåndsinstallert i smart-TV-er, Blu-ray spillere med smartfunksjoner og mange mediespillere, for eksempel Apple TV. Det er derfor lett å se det på TV-en. En del titler finnes også i HD og med surroundlyd.

Et stort pluss med Netflix er at man kan ha ulike profiler slik at alle får relevante anbefalinger. Det er ekstra bra for barnefamilier og det finnes faktisk en hel del for barna å se på. Alt er pedagogisk inndelt etter sjangre og deretter etter type av film basert på stemning eller handling. Via Facebook-tilkobling kan man gi og få anbefalinger. Titlene har relevant informasjon og man kan klikke seg videre til flere filmer av regissøren eller med noen av skuespillerne.

Netflix har i den senere tid fått mye oppmerksomhet for egenproduserte TV-serier som prisbelønte House of Cards, Orange is the new Black og den nye sesongen av Arrested Development. Men man har faktisk et bra bibliotek også med serier som Breaking Bad, Doctor Who, Mythbusters og Top Gear. De har rettighetene til å være først med titler fra Warner og har derfor mange premierefilmer fra dem. Utvalget ellers består av eldre filmer med et godt utvalg av action, science fiction og drama.

Konklusjon
Vil man sløvtitte fra TV-stolen er Netflix den smidigste da tjenesten finnes innebygd i de fleste smart-TV-er og spillkonsoller. Deres store katalog av eldre filmer gjør at man har mye å utforske. Men med deres opprykk på TV-siden er det faktisk her de er mest fremme akkurat nå. Ingen andre produserer så interessante egne TV-serier direkte for tjenesten. Dessuten er det et bra utvalg selv for barna. Dermed er Netflix den beste videotjenesten for majoriteten av titterne.

Lyd & Bilde mener

Et stort bibliotek inklusiv egenproduserte serier som gjør dem unike. Det er lett å finne noe nytt å se på og tjenesten finnes i mange apparater. Derimot finnes det få virkelig nye filmer.

Også i denne testen:

6 filmtjenester på nettet

Voddler

Rotete budsjettilbud

En lav pris og mange mobile plattformer er forlokkende, men katalogen savner topptitlene.

Voddler har en lav månedspris i tillegg til gratisfilmer med reklame.
Dessverre er det vanskelig å navigere i innholdet, og om det finnes perler blant titlene er de vanskelig å finne i biblioteket. Det finnes heller ikke noen lett måte å se dem på TV-en.
Les hele testen

Viaplay

Lett tilgjengelig og omfattende

Stort utvalg, eksklusive sportssendinger og mange måter å se på innholdet.

Med mye skandinavisk innhold, nye filmer og fremfor alt sportssendinger, har Viaplay et unikt og bra innhold. Det er dessuten tilgjengelig på mange apparater.
Man har derimot ikke like mange gode eldre filmer eller amerikanske serier.
Les hele testen

HBO Nordic

Sport og betalingskanaler

En premiumtjeneste for den som vil ha strømming, live-TV og sportssendinger.

Mange av de mest påkostede TV-seriene finnes tilgjengelige med alle sesonger på plass og nye avsnitt som slippes direkte etter sendingen i USA.
Utvalget for øvrig er relativt magert, og det er vanskelig å finne om man ikke vet eksakt hva man er sugen på å se.
Les hele testen

Filmnet

Hollywood-premierer

Et godt utvalg av filmer og TV-serier og en ny søkefunksjon som gjør det lett å finne.

Filmnet har et godt utvalg av nye amerikanske filmer og relativt mange klassikere og skandinaviske titler. Bra informasjon om titlene og en smidig søkefunksjon.
Dessverre finnes oftest bare den siste sesongen av TV-serier, og det finnes ingen enkelt måte å se innholdet på TV-en.
Les hele testen

C More Play

Sport og betalingskanaler

En premiumtjeneste for den som vil ha strømming, live-TV og sportssendinger.

C More Play har et unikt tilbud av livesendte kanaler og et bra tilbud på sport. Man får også mange nye filmer og lokale TV-serier.
Man må på nåværende tidspunkt se på datamaskinen, og prislappen er vel høy for de fleste.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denon har overgått seg selv

«Usynlig» storskjerm med laser

Skremmende realistisk kinobilde

Nye Apple TV er en kraftplugg

Laserskarpt kinobilde

Nå får du Google TV på alle skjermer

Scroll to Top