Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

6 filmtjenester på nettet

6 filmtjenester på nettet

Det å få lovlig tilgang på et enormt utvalg av filmer og TV-serier til en lav månedspris var for bare et år siden mer eller mindre umulig.

Det å få lovlig tilgang på et enormt utvalg av filmer og TV-serier til en lav månedspris var for bare et år siden mer eller mindre umulig. Men nå slåss kjemper som Netflix, HBO og Viaplay om din oppmerksomhet og penger. Men hva er forskjellen på deres tilbud og hvilke av dem er lette å få opp på TV-skjermen? Vi har sjekket hvordan de fungerer, hvor lett det er å finne noe kul å se på og hvilke som er best på ulike sjangre.

Hva får man for pengene?
I denne artikkelen har vi hoppet over alle tjenestene hvor man kan kjøpe eller leie enkeltfilmer. I stedet skaffer man seg et abonnement der det trekkes et fast beløp fra kredittkortet hver måned. Man kan så se på så mange filmer man vil, hvor mange ganger man vil. Ser man på mer enn to-tre titler i måneden er det altså billigere enn å leie.

Filmene lagres aldri på din datamaskin eller nettbrett. I stedet sendes de ”live” over internett, såkalt strømmet video. Så fort filmen er slutt er det ingen ting igjen i ditt apparat. Det krever selvfølgelig at du har en rimelig kjapp internettilkobling for å få bra kvalitet. De fleste tjenestene tilpasser imidlertid kvaliteten til din oppkobling slik at du i det minste får et bilde.

Det medfører også at det er vanskelig å si noe om bildekvaliteten. Den kan variere avhengig av hvor man ser og på kvaliteten på tilkoblingen. Bare fordi det står at en tittel er tilgjengelig i HD, betyr ikke det at man automatisk vil komme til å få det. Dessuten er selv HD-kvaliteten langt fra hva man er vant til fra Blu-ray filmer og er nødvendigvis heller ikke like bra som et TV-program i HD.

Hvordan sjekker man på sin TV?
Den enkleste måten er om tjenesten man vil se på er innebygd i din smart-TV, Blu-ray spiller med smartfunksjoner, mediespiller eller kabel-TV-boks. Den nest letteste måten er om tjenesten finnes til et nettbrett og hvor man kan speile innholdet til TV-en. Mest utbredt her er det å benytte en iPad og en Apple TV med AirPlay. Det fungerer imidlertid ikke for alle apper. Det mest kompliserte er å koble datamaskinen til TV-apparatet med en HDMI-ledning og benytte det som skjerm.

Annonse

Produkter i testen

Voddler

Rotete budsjettilbud

En lav pris og mange mobile plattformer er forlokkende, men katalogen savner topptitlene.

Voddler har en lav månedspris i tillegg til gratisfilmer med reklame.
Dessverre er det vanskelig å navigere i innholdet, og om det finnes perler blant titlene er de vanskelig å finne i biblioteket. Det finnes heller ikke noen lett måte å se dem på TV-en.

Viaplay

Lett tilgjengelig og omfattende

Stort utvalg, eksklusive sportssendinger og mange måter å se på innholdet.

Med mye skandinavisk innhold, nye filmer og fremfor alt sportssendinger, har Viaplay et unikt og bra innhold. Det er dessuten tilgjengelig på mange apparater.
Man har derimot ikke like mange gode eldre filmer eller amerikanske serier.

Netflix

Best for de fleste

Tjenesten finnes oftest innebygd i smart-apparater og utvalget er omfattende og variert.

Et stort bibliotek inklusiv egenproduserte serier som gjør dem unike. Det er lett å finne noe nytt å se på og tjenesten finnes i mange apparater.
Derimot finnes det få virkelig nye filmer.

HBO Nordic

Sport og betalingskanaler

En premiumtjeneste for den som vil ha strømming, live-TV og sportssendinger.

Mange av de mest påkostede TV-seriene finnes tilgjengelige med alle sesonger på plass og nye avsnitt som slippes direkte etter sendingen i USA.
Utvalget for øvrig er relativt magert, og det er vanskelig å finne om man ikke vet eksakt hva man er sugen på å se.

Filmnet

Hollywood-premierer

Et godt utvalg av filmer og TV-serier og en ny søkefunksjon som gjør det lett å finne.

Filmnet har et godt utvalg av nye amerikanske filmer og relativt mange klassikere og skandinaviske titler. Bra informasjon om titlene og en smidig søkefunksjon.
Dessverre finnes oftest bare den siste sesongen av TV-serier, og det finnes ingen enkelt måte å se innholdet på TV-en.

C More Play

Sport og betalingskanaler

En premiumtjeneste for den som vil ha strømming, live-TV og sportssendinger.

C More Play har et unikt tilbud av livesendte kanaler og et bra tilbud på sport. Man får også mange nye filmer og lokale TV-serier.
Man må på nåværende tidspunkt se på datamaskinen, og prislappen er vel høy for de fleste.
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.