Samsung-anlegget er lekkert å se på, og høyttalerne har en langt mer tillitvekkende vekt enn Philips-systemet. Subwooferen er også mer robust bygget.
Elektronikken har noe så spesielt som rør i forforsterkertrinnet. Dette er nok mest en gimmick, men kan gi en mer behagelig lyd. Det skaper også mer varme, noe Samsung kompenserer for med en mer hørbar vifte. Dessverre er også drivverket mer hørbart enn hos de andre, som oppfordrer til et høyere lydnivå på film og musikk.
Brukervennlighet
Velkomstskjermen starter med å la oss velge språk, og norsk støttes. Deretter sjekkes programvaren for siste versjon, og oppdatering kommer om det finnes. Koble til kalibreringsmikrofon, plasser den ved ørehøyde i sitteposisjon, og kjør kalibrering. Enklere kan det knapt gjøres.
Bildekvalitet
Samsung har som alle andre Blu-ray-spillere jeg har sett, en glimrende bildekvalitet. Om ditt eneste møte med HD-oppløsning er fra TV-kanalene dine, vil du bli imponert over det ekstra detaljnivået og fargedybden fra Blu-ray. Samsung-spilleren har et litt mørkere bilde, så det kan hende du bør justere TV-skjermen etter spilleren.
Lydkvaliteten
Mannen som har stemmen på de fleste amerikanske filmtrailere låter vesentlig klarere med Samsung enn Philips. Senterhøyttaleren har en bedre mellomtonegjengivelse, og subwooferen er ikke like svulstig i fremtoningen. Resultatet er et langt bedre samarbeid mellom de to, som gjør at stemmen bare høres ut som en stemme og ikke delt mellom to frekvensområder.
”Battleship” på Blu-ray. Når marinejegerne kjører ut for å undersøke det som senere viser seg å være et fiendtlig, utenomjordisk krigsskip, er det klarere lyd fra vannet som slår mot luftbåten enn med Philips. Dialogene er klarere, og bakkanalene bidrar fint til å gjøre illusjonen av surround komplett. Stemmer med litt mer energi i nedre mellomtone (barytonstemmer) kan låte noe hermetisk, da det trigger kabinettresonans fra høyttalerne. Men det er totalt sett mange hakk bedre enn Philips-anlegget. Og når angrepet starter med bulder og brak i bassen, kneler verken høyttalerne eller subwooferen som hos Philips. Dette er bra.
Musikk i stereo er også langt klarere og åpnere med Samsung. Dette er meget bra. Eneste minus på både musikk og film er støy fra vifta, og man hører at disken går rundt i drivverket, når lydnivået er lavt.
Konklusjon
Lyden av Samsung HT-E6500 er klar og tydelig, med åpne og fine dialoger og et stort lydbilde på film. Musikk i stereo låter fint, spesielt liker vi lyden av damevokaler. Den spesielle løsningen med rør i forforsterkertrinnet kan ha hatt en positiv virkning, og pluss i boka for automatisk høyttalerkalibrering. Det er dessverre litt viftestøy, og drivverket er hørbart. Derfor må man spille litt høyere med Samsung enn de andre.
Også i denne testen:
Yamaha BRX-610 + NS-P40
Fleksibel kraftkar
Yamaha står for testens eneste anlegg med aktiv subwoofer, og hvor elektronikk og høyttalere kan kjøpes separat. Og lyden er steintøff!
Philips HTS5563
Billig på alle måter
Anlegget fra Philips koster lite. Det merkes også på ytelsen.
LG BH8220BN
God lyd og dyrt utseende
Det eneste anlegget i børstet aluminium kommer fra LG. Når det i tillegg låter bra, er dette et meget spennende valg.
Pioneer BCS-323
”Usynlig” men dårlig lyd
Pioneer har testens minste høyttalere. Det slår ikke akkurat positivt ut.
Panasonic SC-BTT590
Med eksotiske materialer
Panasonic har benyttet en eksotisk blanding av bambus og trekull i høyttalermembranene. Og det funker.
Les videre med LB+
Årets beste tilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker for 4 kr
LB+Total måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned (Mest å spare)
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser