Search
Generic filters

Pioneer BCS-323

”Usynlig” men dårlig lyd

Pioneer har testens minste høyttalere. Det slår ikke akkurat positivt ut.

Lyd & Bilde mener

”Usynlig lyd” Bra bilde
Lydkvaliteten Treig fjernkontroll Tungvind høyttalerkalibrering
 • 5.1-system
 • 3D, BD-Live, FM radio
 • Wi-Fi og iPod-dokk
 • HDMI: 1 ut (ARC), 2 inn
 • Ikke fjernkontrollapp
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3998 kr

Mange ønsker høyttalere så små at man knapt kan se dem. Men her dreier det seg om små plasthøyttalere som ikke veier stort mer enn en pose dundersalt. Alle de andre anleggene i testen har større høyttalere. Ikke at større nødvendigvis er bedre, men for at høyttalerne og subwooferen skal fungere godt sammen, må høyttalerne gå langt nok ned i frekvens og subwooferen må høyt nok opp, til at de skjøtes sømløst i lydbildet. I denne prisklassen er ikke dette lett å få til, spesielt ikke med så knøttsmå høyttalere som her.

Elektronikken er på sin side på høyde med de øvrige anleggene, med både innebygd trådløs internettilkobling, iPod-dokk og to HDMI-innganger. Her finnes også mikrofoninngang med karaokefunksjon.

Brukervennlighet
Menyen tilbyr ingen nordiske språk, dermed blir det engelsk. Den første velkomstmenyen spør om oppløsning og skjermformat. Eventuell oppdatering av programvaren må man inn og velge etterpå. Greit nok. Men mottakeren reagerer tregt på kommandoene fra fjernkontrollen. Det tar et halvt sekund fra man trykker til det skjer noe, hvilket gjør det meget frustrerende hvis man skal strømme musikk fra en nettverkstilkoblet PC og bla i katalogene med fjernkontrollen.

Videre er det nødvendig å kunne sette forsinkelse til høyttalerne for å få et mest mulig sømløst og omringende lydbilde. Med Pioneer settes forsinkelse i millisekunder, i stedet for at man forteller avstanden til hver høyttaler i meter. Dette er svært tungvint for folk som ikke vet at ett millisekund tilsvarer omtrent 30 centimeter, og det står heller ikke forklart i bruksanvisningen. Resultatet er at ingen kommer til å stille forsinkelse i det hele tatt, og dermed ikke oppnår optimal surroundlyd.

Bildekvalitet
Bildekvaliteten hos Pioneer-anlegget er like god som de andre. Flott kvalitet på Blu-ray.

Lydkvaliteten
Lyden er veldig mellomtonefokusert. Det er lite overtoner, og stemmer fra musikk og film låter ganske hermetisk. Pioneer og Philips har like middelmådig lydkvalitet, men på hver sin måte. Philips har bass og diskant, men lite mellomtone. Pioneer har en smått metallisk mellomtone, tilbakeholden og sløv diskant og egentlig grei nok bass, men det kommer ikke godt nok frem fordi høyttalerne er så begrenset.

Det er ingen grunn til å tro at lydkvaliteten på noen som helst måte skyldes elektronikken. Også subwooferen har Pioneer brukt med bedre hell i andre oppsett. Men satellitthøyttalerne hører bare hjemme ett sted: i søpla.

Konklusjon
Pioneer BCS-323 lider av begrenset brukervennlighet, med en treig fjernkontroll og innviklet oppsett for høyttalerkalibrering. Dermed er det problematisk å få surroundlyden til å sitte helt. Kvalitetsinntrykket lider av små plasthøyttalere som knapt veier noe i det hele tatt, og lydkvaliteten imponerer på ingen måte. Pioneer og Philips deler sisteplassen hva lydkvalitet angår. Når Pioneer så både er dyrere og vanskeligere i bruk, blir det jumbo i dette selskapet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Yamaha BRX-610 + NS-P40

  Fleksibel kraftkar

  Yamaha står for testens eneste anlegg med aktiv subwoofer, og hvor elektronikk og høyttalere kan kjøpes separat. Og lyden er steintøff!

  Philips HTS5563

  Billig på alle måter

  Anlegget fra Philips koster lite. Det merkes også på ytelsen.

  LG BH8220BN

  God lyd og dyrt utseende

  Det eneste anlegget i børstet aluminium kommer fra LG. Når det i tillegg låter bra, er dette et meget spennende valg.

  Panasonic SC-BTT590

  Med eksotiske materialer

  Panasonic har benyttet en eksotisk blanding av bambus og trekull i høyttalermembranene. Og det funker.

  Samsung HT-E6500

  Med rørforsterkning

  Med rør i forforsterkertrinnet og automatisk høyttaleroppsett skiller Samsung seg ut i dette selskapet. Det trekker opp, mens viftestøy drar inntrykket noe ned.

  Les også

  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.
  Thorens halvautomatiske og direktedrevne platespiller, trenger et solid fundament for å yte sitt beste.
  Som en ekte babelfisk oversetter disse øreproppene alt du sier – og tilbake – på direkten.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  BenQ W5700

  Veil.pris 27999 ,- Rimelig kinomaskin med 4K Sjekk beste pris

  BenQ GS1

  Veil.pris 6149 ,- Se film hvor du vil Sjekk beste pris

  Philips PicoPix PPX4835

  Veil.pris 4990 ,- Bare bra på papiret Sjekk beste pris

  Philips PicoPix PPX3417W

  Veil.pris 3795 ,- Mange triks i ermet Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.