TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Pioneer BCS-323

”Usynlig” men dårlig lyd

Pioneer har testens minste høyttalere. Det slår ikke akkurat positivt ut.

forfatter
Publisert 06.11.12 - 00:00
L&B mener
”Usynlig lyd” Bra bilde
Lydkvaliteten Treig fjernkontroll Tungvind høyttalerkalibrering
Spesifikasjoner
 • 5.1-system
 • 3D, BD-Live, FM radio
 • Wi-Fi og iPod-dokk
 • HDMI: 1 ut (ARC), 2 inn
 • Ikke fjernkontrollapp
Veil. pris 3998Pr. 06.11.12 Produktside

Mange ønsker høyttalere så små at man knapt kan se dem. Men her dreier det seg om små plasthøyttalere som ikke veier stort mer enn en pose dundersalt. Alle de andre anleggene i testen har større høyttalere. Ikke at større nødvendigvis er bedre, men for at høyttalerne og subwooferen skal fungere godt sammen, må høyttalerne gå langt nok ned i frekvens og subwooferen må høyt nok opp, til at de skjøtes sømløst i lydbildet. I denne prisklassen er ikke dette lett å få til, spesielt ikke med så knøttsmå høyttalere som her.

Elektronikken er på sin side på høyde med de øvrige anleggene, med både innebygd trådløs internettilkobling, iPod-dokk og to HDMI-innganger. Her finnes også mikrofoninngang med karaokefunksjon.

Brukervennlighet
Menyen tilbyr ingen nordiske språk, dermed blir det engelsk. Den første velkomstmenyen spør om oppløsning og skjermformat. Eventuell oppdatering av programvaren må man inn og velge etterpå. Greit nok. Men mottakeren reagerer tregt på kommandoene fra fjernkontrollen. Det tar et halvt sekund fra man trykker til det skjer noe, hvilket gjør det meget frustrerende hvis man skal strømme musikk fra en nettverkstilkoblet PC og bla i katalogene med fjernkontrollen.

Videre er det nødvendig å kunne sette forsinkelse til høyttalerne for å få et mest mulig sømløst og omringende lydbilde. Med Pioneer settes forsinkelse i millisekunder, i stedet for at man forteller avstanden til hver høyttaler i meter. Dette er svært tungvint for folk som ikke vet at ett millisekund tilsvarer omtrent 30 centimeter, og det står heller ikke forklart i bruksanvisningen. Resultatet er at ingen kommer til å stille forsinkelse i det hele tatt, og dermed ikke oppnår optimal surroundlyd.

Bildekvalitet
Bildekvaliteten hos Pioneer-anlegget er like god som de andre. Flott kvalitet på Blu-ray.

Lydkvaliteten
Lyden er veldig mellomtonefokusert. Det er lite overtoner, og stemmer fra musikk og film låter ganske hermetisk. Pioneer og Philips har like middelmådig lydkvalitet, men på hver sin måte. Philips har bass og diskant, men lite mellomtone. Pioneer har en smått metallisk mellomtone, tilbakeholden og sløv diskant og egentlig grei nok bass, men det kommer ikke godt nok frem fordi høyttalerne er så begrenset.

Det er ingen grunn til å tro at lydkvaliteten på noen som helst måte skyldes elektronikken. Også subwooferen har Pioneer brukt med bedre hell i andre oppsett. Men satellitthøyttalerne hører bare hjemme ett sted: i søpla.

Konklusjon
Pioneer BCS-323 lider av begrenset brukervennlighet, med en treig fjernkontroll og innviklet oppsett for høyttalerkalibrering. Dermed er det problematisk å få surroundlyden til å sitte helt. Kvalitetsinntrykket lider av små plasthøyttalere som knapt veier noe i det hele tatt, og lydkvaliteten imponerer på ingen måte. Pioneer og Philips deler sisteplassen hva lydkvalitet angår. Når Pioneer så både er dyrere og vanskeligere i bruk, blir det jumbo i dette selskapet.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Yamaha BRX-610 + NS-P40

Fleksibel kraftkar

Yamaha står for testens eneste anlegg med aktiv subwoofer, og hvor elektronikk og høyttalere kan kjøpes separat. Og lyden er steintøff!

Kraftig lyd Aktiv subwoofer Elektronikk kan kjøpes separat
Mangler HDMI-innganger Høyttalernes kvalitetsinntrykk

Philips HTS5563

Billig på alle måter

Anlegget fra Philips koster lite. Det merkes også på ytelsen.

Nettverksstrømming Avstandsjustering til alle kanaler
Dårlig mellomtonelyd Billig kvalitetsfølelse iPod-tilkobling er tilleggsutstyr

LG BH8220BN

God lyd og dyrt utseende

Det eneste anlegget i børstet aluminium kommer fra LG. Når det i tillegg låter bra, er dette et meget spennende valg.

God, klar lyd Solid kvalitetsinntrykk
Mangler litt trøkk

Panasonic SC-BTT590

Med eksotiske materialer

Panasonic har benyttet en eksotisk blanding av bambus og trekull i høyttalermembranene. Og det funker.

Fyldig og god lyd Stort lydbilde i surround
Mangler litt luft i overtonene

Samsung HT-E6500

Med rørforsterkning

Med rør i forforsterkertrinnet og automatisk høyttaleroppsett skiller Samsung seg ut i dette selskapet. Det trekker opp, mens viftestøy drar inntrykket noe ned.

God, klar lyd Automatisk høyttalerkalibrering
Litt viftestøy Hørbart drivverk
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!
Lyd på ingen plass Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.
Her er nye Apple TV 4K En ny versjon av Apples populære TV-boks slippes 4. november – med en gladnyhet for eiere av Samsung TV!
Marantz Cinema: Friskere utseende - heftigere lyd? Marantz Cinema-serien består av nye integrerte surroundforsterkere i tillegg til separat prosessor og 16-kanals effektforsterker. Med et utseende man ikke ønsker å gjemme bort.
Comeback for Sonys beste surroundhøyttalere Sonys populære surroundhøyttalere har vært vanskelige å slå kloa i, men nå har de fått ny forhandler.
Laserskarpt kinobilde Markedets rimeligste laserprojektor med ekte 4K-oppløsning er nøyaktig så fantastisk som det høres ut.
Følg Lyd & Bilde