Search
Generic filters

Yamaha BRX-610 + NS-P40

Fleksibel kraftkar

Yamaha står for testens eneste anlegg med aktiv subwoofer, og hvor elektronikk og høyttalere kan kjøpes separat. Og lyden er steintøff!

Lyd & Bilde mener

Kraftig lyd Aktiv subwoofer Elektronikk kan kjøpes separat
Mangler HDMI-innganger Høyttalernes kvalitetsinntrykk
 • 5.1-system
 • 3D, BD-Live, FM og internettradio
 • iPod via USB
 • HDMI: 1 ut (ARC), 0 inn
 • Ikke fjernkontrollapp
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 6280 kr

Blu-ray-receiveren fra Yamaha er testens tyngste og gir et seriøst inntrykk. Den er den eneste i testen med elektrisk subwooferutgang, og høyttalersystemet er dessuten det eneste med aktiv subwoofer. Som for øvrig er testens eneste med kabinett i skikkelig MDF i stedet for spon.

Mens både elektronikk og subwoofer gir et seriøst kvalitetsinntrykk, er de øvrige høyttalerne i systemet innkapslet i lett plast som trekker inntrykket ned igjen. Men elektronikken kan også brukes med andre høyttalere, slik at det er enkelt å oppgradere til bedre høyttalere ved et senere tidspunkt. Pluss i margen. Vi skulle bare ønske et par HDMI-innganger, som alle de andre anleggene har, men ikke Yamaha. Har du TV med lydreturkanal er det helt greit, men ellers må øvrige komponenter kobles til med enten koaksial eller optisk lydinngang.

Brukervennlighet
Velkomstmenyen lar oss velge språk, hvor svensk er det eneste skandinaviske. Oppløsning og skjermformat er de neste, deretter om høyttalerne er små eller store for å sette riktig delefrekvens. Forsinkelse til hver høyttaler er litt begrenset, da man ikke kan sette avstand til subwooferen. Vi må gå ut ifra at denne er satt til standard som er 3 meter, og at de øvrige høyttalerne må settes ut ifra dette. Tungvint.

Ellers er menysystemet kjekt og oversiktlig.

Bildekvalitet
Bildekvaliteten er på høyde med andre Blu-ray-spillere, altså glimrende. Sylskarpe bilder med lite støy er hva som preger Blu-ray kontra gammeldags DVD, og det skal godt gjøres å se forskjell mellom spillerne i denne testen.

Lydkvaliteten
Den bassrike filmtrailerstemmen fra Hollywood gjengis med god sammenheng mellom senterhøyttaleren og subwooferen, slik at stemmen ikke låter oppstykket mellom disse, men snarere sammenhengende og fyldig. Lydkvaliteten fra høyttalerne er langt bedre enn vi hadde fryktet da vi først pakket dem ut. Høyttalerne har imidlertid ikke samme oppløsning som LG og Samsung.

Der hvor Yamaha scorer høyt er med sin kraftige bassgjengivelse. Ingen av de andre anleggene har samme kontroll på dypbasseffektene fra det krevende lydsporet på ”Battleship”. Yamaha-anlegget kan spille høyest av de alle uten å bryte opp i forvrengning, og at høyttalerne mangler litt oppløsning er likevel ikke nok til å dra Yamaha ned fra tronen. Så mye tøffere er nemlig filmopplevelsene. Man kan si at Yamaha mye av det samme som Panasonic-anlegget, bare enda heftigere.

Musikk i stereo låter også skapelig. Kvinnevokaler låter ikke like oppløst og naturlig som med Samsung og LG, men gitarer klinger fint og popmusikk funker bra.

Konklusjon
Anlegget fra Yamaha er fleksibelt, siden elektronikken kan beholdes og høyttalerne skiftes ut til noen enda bedre siden. Subwooferen er testens klart beste og kraftigste, og dessuten den eneste aktive i testen. Høyttalerne er det svakeste leddet og mangler litt oppløsning, men de låter greit nok og tåler en trøkk. Dessverre finnes ingen HDMI-innganger på elektronikken, det burde vært to slike. Løsningen blir å koble til dekoderboksen eller spillkonsollen med digital koaksial eller optisk kabel. Eller har du TV med lydreturkanal, får du digital lyd tilbakeført gjennom HDMI-utgangen. Alt i alt testens beste løsning.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Philips HTS5563

  Billig på alle måter

  Anlegget fra Philips koster lite. Det merkes også på ytelsen.

  LG BH8220BN

  God lyd og dyrt utseende

  Det eneste anlegget i børstet aluminium kommer fra LG. Når det i tillegg låter bra, er dette et meget spennende valg.

  Pioneer BCS-323

  ”Usynlig” men dårlig lyd

  Pioneer har testens minste høyttalere. Det slår ikke akkurat positivt ut.

  Panasonic SC-BTT590

  Med eksotiske materialer

  Panasonic har benyttet en eksotisk blanding av bambus og trekull i høyttalermembranene. Og det funker.

  Samsung HT-E6500

  Med rørforsterkning

  Med rør i forforsterkertrinnet og automatisk høyttaleroppsett skiller Samsung seg ut i dette selskapet. Det trekker opp, mens viftestøy drar inntrykket noe ned.

  Les også

  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.
  Thorens halvautomatiske og direktedrevne platespiller, trenger et solid fundament for å yte sitt beste.
  Som en ekte babelfisk oversetter disse øreproppene alt du sier – og tilbake – på direkten.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  BenQ W5700

  Veil.pris 27999 ,- Rimelig kinomaskin med 4K Sjekk beste pris

  BenQ GS1

  Veil.pris 6149 ,- Se film hvor du vil Sjekk beste pris

  Philips PicoPix PPX4835

  Veil.pris 4990 ,- Bare bra på papiret Sjekk beste pris

  Philips PicoPix PPX3417W

  Veil.pris 3795 ,- Mange triks i ermet Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.