Search
Generic filters

4 mediespillere

 itemprop
4 mediespillere

Mediespillere av beste sort

Om man vil se på og lytte til alle typer media på hjemmekinoen, hva er best? En ferdig mediespiller eller en HTPC og i så fall hvilken type? Mac, PC eller hjemmebygget?

Til tross for at mediefunksjonene i smart-TV-apparatene blir alt bedre for hver generasjon, har de likevel sakket etter de separate mediespillerne. Vi har derfor testet og sammenlignet de siste modellene hvert år. Men i år bestemte vi oss for å ta et skritt tilbake og se om det faktisk er en mediespiller man i det hele tatt skal ha.

Med inntoget av videotjenester for strømming som Netflix, HBO Nordic og Viaplay sitter jo alt flere av oss i stedet bøyd over nettbrettet eller laptopen. Kanskje kan man finne en datamaskin som man kan koble direkte til TV-apparatet og som er tilstrekkelig lett å bruke?

HTPC
Begrepet Home Theater PC dukket opp allerede på nittitallet da man forsøkte å koble en datamaskin til TV-en for å kunne spille av video og vise bilder. Dessuten ble det eksperimentert med å kunne benytte dataen for å spille av TV-program. Det var imidlertid et herk å finne maskinvare og programvare som fungerte sammen, og det var derfor bare de aller mest innbitte nerdene som insisterte på å fortsette forsøket med å få det til å fungere.

I dag er det mye lettere å koble en datamaskin til TV-apparatet, spesielt om begge har en HDMI-tilkobling. Men det er knapt noen som vil ha en stor summende stasjonær datamaskin i stuen, eller holde på med å koble til og fra sin laptop hele tiden. Det er her den nye generasjonen av mini-datamaskiner kommer inn. Apple har lenge hatt sin Mini som er blitt meget populær å koble til hjemmekinoen. Og med Intels nye NUC-format finnes det også Windows-datamaskiner i småformat til overkommelig pris, som har akkurat de funksjonene og ytelsene som trengs.

Det siste året har dessuten byggesett datamaskinen Raspberry Pi gjort seg gjeldende. Den startet som et prosjekt fra Raspberry Pi Foundation i Storbritannia for å produsere en vanvittig billig liten datamaskin som kunne benyttes i undervisningen på skolene. Snart innså imidlertid nerdene at man kunne finne på alle mulige salgs artige prosjekter med den. Et av disse var å benytte den som mediespiller, og nå er programvaren for dette ferdig utviklet og kan installeres med et knappetrykk.

Dette måtte vi selvfølgelig teste! Hva er best? Enklest? Mest prisgunstig?

Testkriterier
Apparatene i testen måtte være enkle å koble til en hjemmekinoforsterker eller et TV-apparat med HDMI-kabel. De skulle være små, stille og relativt overkommelige i pris. Det måtte være programvare for på en enkel og grei måte å kunne spille video og musikk samt vise bilder fra arkivet i nettverket. Plusspoeng for ytterligere innhold som kan spilles av. Håndteringen er ytterst viktig, da det skal være enkelt å betjene disse fra sofaen.

annonse

annonse

Produkter i testen

 data-srcset

Raspberry Pi Model B v2

Pris: 650 kr
Superbillig!
Vanskelig installasjon Krever tålmodighet Treg
 data-srcset

The Little Black Box

Pris: 1100 kr
Lett å bruke Prisgunstig Mange bra tillegg
Krever apper for innhold Ingen offisielle apper for nettjenester
 data-srcset

Intel NUC Kit DC3217IYE

Pris: 3600 kr
Spille hva du vil Alle dine favorittprogram
Trenger mus og tastatur Vanskelig å finne fjernkontroll Ingen tilkobling til mobile enheter
 data-srcset

Apple Mac Mini 2012

Pris: 4900 kr
Spill hva du vil Fjernkontroll finnes Enkel deling av innhold
Trenger likevel mus og tastatur
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  1 Kommentar
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til 4 mediespillere

  (Foto: Produsenten)

  Apple mot Google, Microsoft og Sony – hvem har den beste mediespilleren?

   data-srcset

  Apple TV er født på ny, med et ubegrenset antall apper og en smart fjernkontroll.

   data-srcset

  En lovende mediaspiller som i dag knapt har noe å vise deg.

   data-srcset

  Fra Unicorn kommer en Android-basert mediespiller som støtter (nesten) alle formater.

   data-srcset

  Koreanske SOtM tilbyr en alt-i-ett løsning for ripping, lagring og avspilling av dine digitale lydkilder.

   data-srcset

  Mimer fra Bladelius er lekkerheten selv, en mediaspiller som er så kul som det er mulig å gjøre.

   data-srcset

  This is for the players sa Sony ved lanseringen av PS4 og de mente det. Som mediespiller er den nemlig elendig.

   data-srcset

  Om man vil se på og lytte til alle typer media på hjemmekinoen, hva er best? En ferdig mediespiller eller en HTPC og i så fall hvilken type? Mac, PC eller hjemmebygget?

   data-srcset

  Smartmobilen har for de fleste tatt over som musikkspiller. Denne hi-fi-spilleren gir oss lyst til å gå tilbake. Den byr på en dypere og fyldigere bass, og en vesentlig luftigere og mer vektløs romklang enn noen smartmobil kan drømme om.

   data-srcset

  Ved hjelp av de seneste mediespillerne kan du bruke dine favorittapper fra TV-stolen.

   data-srcset

  Hvordan kan det ha seg at Apple med den lille Apple TV-boksen, som egentlig bare er et hobbyprosjekt for verdens største teknologifirma, gjør alle de store TV-produsenters smart-TV-løsninger til skamme?

   data-srcset

  Man må ikke kjøpe et nytt TV for å få smart-TV. Et billigere alternativ er å kjøpe en mediespiller som lar TV-en din vise video og foto, spille musikk og vise innhold fra nettet.

  SOMMERTILBUD
  6 UKER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Full tilgang til hele lydogbilde.no i sommer for kun 6 kr!
  PRØV i 6 UKER
  close-link