Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Apple Mac Mini 2012

Mangfoldig og enkel

Betydelig større utvalg enn med mediespilleren og ikke spesielt vanskelig.
Lyd & Bilde mener
Spill hva du vil Fjernkontroll finnes Enkel deling av innhold
Trenger likevel mus og tastatur
Spesifikasjoner
  • Prosessor: 2,5 GHz Intel Core i5
  • Minne: 4 GB
  • Lagring: 500 GB
  • Nettverk: GBit Ethernet, Wi-fi a/b/g/n
  • Tilkoblinger: HDMI, 4 x USB 3, Firewire, Thunderbolt

Mac Mini kommer selvsagt komplett med alt man trenger foruten en HDMI-kabel om man vil koble den til sin HDTV eller hjemmekinoforsterker. Harddisken er ikke spesielt stor, så hvis man vil lagre veldig mange filmer anbefales det å benytte en ekstern harddisk eller nettverksdisk. Tilkoblingene er sjenerøse med hele fire USB-porter av siste modell, samt HDMI, Firewire, Thunderbolt og nettverkskontakt. Dersom man ikke ønsker å bruke nettverksledning er det innebygd Wi-fi.

Å installere den på sin hjemmekino er meget enkelt. Inn med strømledningen og HDMI-ledningen samt plugg inn mus og tastatur. Etter en grunnleggende innstilling i OSX er man i gang. Bruker man iTunes er det latterlig enkelt å dele innhold mellom datamaskiner og bærbare enheter. Man kan selvfølgelig også installere XBMC for å kunne spille av et annet media i nettverket.

Men den store fordelen med å benytte en datamaskin i stedet for en mediespiller er selvfølgelig at man kan kjøre hvilket program som helst og benytte enhver tjeneste man har lyst til. Slutt på problemene med at det ikke finnes apper for strømmet lyd- eller videotjenester. Det er bare å dra i gang nettleseren og kjøre Netflix, HBO Nordic eller Viaplay. Det samme gjelder Spotify og Wimp. Dessuten kan man selvfølgelig spille internettvideo fra TV-kanalene. Så når det gjelder innhold vinner HTPC klart.

Dessuten kan man faktisk styre medieavspillingen med fjernkontrollen der man slynger seg på sofaen. Det er bare å kjøpe Apple Remote som koster 150 kroner, eller benytte den til Apple TV om man har en slik. Den kan imidlertid ikke styre alt på dataen, så før eller siden vil man måtte strekke seg etter mus og tastatur. Men det er enklere enn å finne noe som fungerer for Intel NUC eller Raspberry Pi, og mye enklere enn med gammeldags hjemmekino-PC.

Konklusjon
Vil man ha tilgang til mye innhold på sin TV og hjemmekino er det vanskelig å slå Mac Mini. Alt som finnes på internett blir jo tilgjengelig via nettleseren uten at man trenger å finne spesielle apper. Dessuten trenger man ikke tenke over konfigurasjoner eller tilbehør, det er bare å kjøpe en og plugge inn. Apparatet er tynt og pent slik at det kan stå fremme, og kjøper man i tillegg en fjernkontroll er det dessuten lett å styre fra sofaen.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

4 Mediespillere

Oppsummering

Det er vanskelig å kåre en tydelig vinner da produktene skiller seg så mye fra hverandre. Det handler mer om hva man er vant til å bruke, hvilket budsjett man har og hvor mye man er villig til å skru selv.

The Little Black Box

Bare å kjøre i gang

Et godt valg om man vil ha et billig og enkelt apparat som kan spille det meste.

Lett å bruke Prisgunstig Mange bra tillegg
Krever apper for innhold Ingen offisielle apper for nettjenester

Raspberry Pi Model B v2

Selvbygging for entusiaster

Vanskelig installasjon, men billig og kul om man har kunnskap og tålmodighet.

Superbillig!
Vanskelig installasjon Krever tålmodighet Treg

Intel NUC Kit DC3217IYE

Smidig hjemmekino-PC

For den som foretrekker Windows er Intels minidata et meget bra alternativ til Mac Mini.

Spille hva du vil Alle dine favorittprogram
Trenger mus og tastatur Vanskelig å finne fjernkontroll Ingen tilkobling til mobile enheter
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

5 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.