TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

The Little Black Box

Bare å kjøre i gang

Et godt valg om man vil ha et billig og enkelt apparat som kan spille det meste.

forfatter
Publisert 15.10.13 - 15:05
L&B menerskew
pluss Lett å bruke Prisgunstig Mange bra tillegg
minus Krever apper for innhold Ingen offisielle apper for nettjenester
Veil. pris 1100 Produktside
Spesifikasjoner
  • Prosessor: 1,2 GHz Arm Cortex A9
  • Minne: 1 GB
  • Lagring: 4 GB
  • Nettverk: 100 Mbit Ethernet, Wi-fi a/b/g/n
  • Tilkoblinger: HDMI, USB

En stor fordel ved å kjøpe en dedikert mediespiller er at man ikke trenger tenke på hva som trengs eller hva som fungerer sammen. Så lenge man har HDMI-inngang på TV-en eller hjemmekinoforsterkeren vil det fungere. Det er bare å bære hjem esken, pakke opp mediespilleren, sette i strømledningen og den medfølgende HDMI-kabelen og slå på strømmen. Det finnes ingen innebygd lagring, men man kan koble til lagringsenheter via USB-porten, eller man spiller opp via nettverket.

The Litte Black Box kommer med XBMC ferdig installert samt et antall praktiske tillegg. De eneste innstillingene man trenger å gjøre er for nettverket, enten man kjører med ledning eller Wi-fi, samt hvor man har lagret sine bilder, lydfiler og filmer på nettverket. De fleste programvarene er dessuten innstilt på å oppgradere seg automatisk. La den stå på en stund første gangen så har man snart de siste versjonene. Det finnes tillegg for mange nordiske TV-kanalers internett-TV tjenester.

XBMC har en omfattende formatstøtte. Vil man ha Dolby Digital eller DTS-lyd kreves det imidlertid at man plugger den i en forsterker som kan kode om disse. Boksen hadde derfor ingen problemer med å spille av våre testfiler og den klarte uten problem å spille av 1080p HD-film. En overraskende og velkommen funksjon er at den faktisk også støtter AirPlay slik at man kan spille den via sin Apple-enhet.

Alt styres fra den medfølgende fjernkontrollen. Den er relativt stor, men det skyldes at det finnes knapper for det meste, slik at man skal slippe å kneppe unødvendig rundt i menysystemet, som for eksempel de praktiske hurtigknappene for å gå direkte til musikk-, video- eller bildebiblioteket. På baksiden av fjernkontrollen er det et fullt tastatur, noe som faktisk gjør det meget lett å søke etter innhold. Fjernkontrollen kan dessuten benyttes som mus ved å vifte på den for å styre musepekeren.

Konklusjon
Helt siden vår favoritt blant mediespillerne, Dlink Boxee Box sluttet å bli oppdatert har vi lett etter en enkel og prisgunstig mediespiller som kan det meste. Og nå har vi funnet den. The Little Black Box oppfyller alle krav. Den er liten, stille å bruke, støtter alle tenkbare medieformat og har en bra fjernkontroll som gjør den lett å bruke. Den spiller også opp internettsendinger fra de nordiske TV-stasjonene. Derimot finnes ingen offisielle apper for tjenester som Spotify eller Netflix.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

4 Mediespillere

Oppsummering

Det er vanskelig å kåre en tydelig vinner da produktene skiller seg så mye fra hverandre. Det handler mer om hva man er vant til å bruke, hvilket budsjett man har og hvor mye man er villig til å skru selv.

Apple Mac Mini 2012

Mangfoldig og enkel

Betydelig større utvalg enn med mediespilleren og ikke spesielt vanskelig.

Spill hva du vil Fjernkontroll finnes Enkel deling av innhold
Trenger likevel mus og tastatur

Raspberry Pi Model B v2

Selvbygging for entusiaster

Vanskelig installasjon, men billig og kul om man har kunnskap og tålmodighet.

Superbillig!
Vanskelig installasjon Krever tålmodighet Treg

Intel NUC Kit DC3217IYE

Smidig hjemmekino-PC

For den som foretrekker Windows er Intels minidata et meget bra alternativ til Mac Mini.

Spille hva du vil Alle dine favorittprogram
Trenger mus og tastatur Vanskelig å finne fjernkontroll Ingen tilkobling til mobile enheter
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Skremmende realistisk kinobilde Sony tar laserkino til nye høyder, med en high-end-projektor som får kjeven til å falle i gulvet.
lbpluss
Nakamichi vekker dragen til live Lydplanken har til sammen 21 kanaler og Dolby Atmos surround.
lbpluss
Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!
lbpluss
Lyd på ingen plass Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.
lbpluss
Her er nye Apple TV 4K En ny versjon av Apples populære TV-boks slippes 4. november – med en gladnyhet for eiere av Samsung TV!
Følg Lyd & Bilde