TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

The Little Black Box

Bare å kjøre i gang

Et godt valg om man vil ha et billig og enkelt apparat som kan spille det meste.

forfatter
Publisert 15.10.13 - 15:05
L&B mener
Lett å bruke Prisgunstig Mange bra tillegg
Krever apper for innhold Ingen offisielle apper for nettjenester
Spesifikasjoner
 • Prosessor: 1,2 GHz Arm Cortex A9
 • Minne: 1 GB
 • Lagring: 4 GB
 • Nettverk: 100 Mbit Ethernet, Wi-fi a/b/g/n
 • Tilkoblinger: HDMI, USB

En stor fordel ved å kjøpe en dedikert mediespiller er at man ikke trenger tenke på hva som trengs eller hva som fungerer sammen. Så lenge man har HDMI-inngang på TV-en eller hjemmekinoforsterkeren vil det fungere. Det er bare å bære hjem esken, pakke opp mediespilleren, sette i strømledningen og den medfølgende HDMI-kabelen og slå på strømmen. Det finnes ingen innebygd lagring, men man kan koble til lagringsenheter via USB-porten, eller man spiller opp via nettverket.

The Litte Black Box kommer med XBMC ferdig installert samt et antall praktiske tillegg. De eneste innstillingene man trenger å gjøre er for nettverket, enten man kjører med ledning eller Wi-fi, samt hvor man har lagret sine bilder, lydfiler og filmer på nettverket. De fleste programvarene er dessuten innstilt på å oppgradere seg automatisk. La den stå på en stund første gangen så har man snart de siste versjonene. Det finnes tillegg for mange nordiske TV-kanalers internett-TV tjenester.

XBMC har en omfattende formatstøtte. Vil man ha Dolby Digital eller DTS-lyd kreves det imidlertid at man plugger den i en forsterker som kan kode om disse. Boksen hadde derfor ingen problemer med å spille av våre testfiler og den klarte uten problem å spille av 1080p HD-film. En overraskende og velkommen funksjon er at den faktisk også støtter AirPlay slik at man kan spille den via sin Apple-enhet.

Alt styres fra den medfølgende fjernkontrollen. Den er relativt stor, men det skyldes at det finnes knapper for det meste, slik at man skal slippe å kneppe unødvendig rundt i menysystemet, som for eksempel de praktiske hurtigknappene for å gå direkte til musikk-, video- eller bildebiblioteket. På baksiden av fjernkontrollen er det et fullt tastatur, noe som faktisk gjør det meget lett å søke etter innhold. Fjernkontrollen kan dessuten benyttes som mus ved å vifte på den for å styre musepekeren.

Konklusjon
Helt siden vår favoritt blant mediespillerne, Dlink Boxee Box sluttet å bli oppdatert har vi lett etter en enkel og prisgunstig mediespiller som kan det meste. Og nå har vi funnet den. The Little Black Box oppfyller alle krav. Den er liten, stille å bruke, støtter alle tenkbare medieformat og har en bra fjernkontroll som gjør den lett å bruke. Den spiller også opp internettsendinger fra de nordiske TV-stasjonene. Derimot finnes ingen offisielle apper for tjenester som Spotify eller Netflix.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

4 Mediespillere

Oppsummering

Det er vanskelig å kåre en tydelig vinner da produktene skiller seg så mye fra hverandre. Det handler mer om hva man er vant til å bruke, hvilket budsjett man har og hvor mye man er villig til å skru selv.

Apple Mac Mini 2012

Mangfoldig og enkel

Betydelig større utvalg enn med mediespilleren og ikke spesielt vanskelig.

Spill hva du vil Fjernkontroll finnes Enkel deling av innhold
Trenger likevel mus og tastatur

Raspberry Pi Model B v2

Selvbygging for entusiaster

Vanskelig installasjon, men billig og kul om man har kunnskap og tålmodighet.

Superbillig!
Vanskelig installasjon Krever tålmodighet Treg

Intel NUC Kit DC3217IYE

Smidig hjemmekino-PC

For den som foretrekker Windows er Intels minidata et meget bra alternativ til Mac Mini.

Spille hva du vil Alle dine favorittprogram
Trenger mus og tastatur Vanskelig å finne fjernkontroll Ingen tilkobling til mobile enheter
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.
McIntosh oppdaterer MX100 med Control4 Nå kan du integrere prosessoren i smarthjemmet ditt.
Ny Blu-ray spiller fra Reavon Nykommeren UBR-X110 er oppgradert med muligheten for å spille SA-CD.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend