Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

The Little Black Box

Bare å kjøre i gang

Et godt valg om man vil ha et billig og enkelt apparat som kan spille det meste.
Lyd & Bilde mener
Lett å bruke Prisgunstig Mange bra tillegg
Krever apper for innhold Ingen offisielle apper for nettjenester
Spesifikasjoner
  • Prosessor: 1,2 GHz Arm Cortex A9
  • Minne: 1 GB
  • Lagring: 4 GB
  • Nettverk: 100 Mbit Ethernet, Wi-fi a/b/g/n
  • Tilkoblinger: HDMI, USB

En stor fordel ved å kjøpe en dedikert mediespiller er at man ikke trenger tenke på hva som trengs eller hva som fungerer sammen. Så lenge man har HDMI-inngang på TV-en eller hjemmekinoforsterkeren vil det fungere. Det er bare å bære hjem esken, pakke opp mediespilleren, sette i strømledningen og den medfølgende HDMI-kabelen og slå på strømmen. Det finnes ingen innebygd lagring, men man kan koble til lagringsenheter via USB-porten, eller man spiller opp via nettverket.

The Litte Black Box kommer med XBMC ferdig installert samt et antall praktiske tillegg. De eneste innstillingene man trenger å gjøre er for nettverket, enten man kjører med ledning eller Wi-fi, samt hvor man har lagret sine bilder, lydfiler og filmer på nettverket. De fleste programvarene er dessuten innstilt på å oppgradere seg automatisk. La den stå på en stund første gangen så har man snart de siste versjonene. Det finnes tillegg for mange nordiske TV-kanalers internett-TV tjenester.

XBMC har en omfattende formatstøtte. Vil man ha Dolby Digital eller DTS-lyd kreves det imidlertid at man plugger den i en forsterker som kan kode om disse. Boksen hadde derfor ingen problemer med å spille av våre testfiler og den klarte uten problem å spille av 1080p HD-film. En overraskende og velkommen funksjon er at den faktisk også støtter AirPlay slik at man kan spille den via sin Apple-enhet.

Alt styres fra den medfølgende fjernkontrollen. Den er relativt stor, men det skyldes at det finnes knapper for det meste, slik at man skal slippe å kneppe unødvendig rundt i menysystemet, som for eksempel de praktiske hurtigknappene for å gå direkte til musikk-, video- eller bildebiblioteket. På baksiden av fjernkontrollen er det et fullt tastatur, noe som faktisk gjør det meget lett å søke etter innhold. Fjernkontrollen kan dessuten benyttes som mus ved å vifte på den for å styre musepekeren.

Konklusjon
Helt siden vår favoritt blant mediespillerne, Dlink Boxee Box sluttet å bli oppdatert har vi lett etter en enkel og prisgunstig mediespiller som kan det meste. Og nå har vi funnet den. The Little Black Box oppfyller alle krav. Den er liten, stille å bruke, støtter alle tenkbare medieformat og har en bra fjernkontroll som gjør den lett å bruke. Den spiller også opp internettsendinger fra de nordiske TV-stasjonene. Derimot finnes ingen offisielle apper for tjenester som Spotify eller Netflix.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

4 Mediespillere

Oppsummering

Det er vanskelig å kåre en tydelig vinner da produktene skiller seg så mye fra hverandre. Det handler mer om hva man er vant til å bruke, hvilket budsjett man har og hvor mye man er villig til å skru selv.

Apple Mac Mini 2012

Mangfoldig og enkel

Betydelig større utvalg enn med mediespilleren og ikke spesielt vanskelig.

Spill hva du vil Fjernkontroll finnes Enkel deling av innhold
Trenger likevel mus og tastatur

Raspberry Pi Model B v2

Selvbygging for entusiaster

Vanskelig installasjon, men billig og kul om man har kunnskap og tålmodighet.

Superbillig!
Vanskelig installasjon Krever tålmodighet Treg

Intel NUC Kit DC3217IYE

Smidig hjemmekino-PC

For den som foretrekker Windows er Intels minidata et meget bra alternativ til Mac Mini.

Spille hva du vil Alle dine favorittprogram
Trenger mus og tastatur Vanskelig å finne fjernkontroll Ingen tilkobling til mobile enheter
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

4 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.