TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Intel NUC Kit DC3217IYE

Smidig hjemmekino-PC

For den som foretrekker Windows er Intels minidata et meget bra alternativ til Mac Mini.

forfatter
Publisert 15.10.13 - 14:52
L&B mener
Spille hva du vil Alle dine favorittprogram
Trenger mus og tastatur Vanskelig å finne fjernkontroll Ingen tilkobling til mobile enheter
Spesifikasjoner
 • Prosessor: 1,8 GHz Intel Core i3
 • Minne: 8 GB
 • Lagring: 120 GB SSD
 • Nettverk: GBit Ethernet, Wi-fi a/b/g/n
 • Tilkoblinger: 2 x HDMI, 3  USB 2

Intel NUC (Next Unit of Computing) er et nytt standardformat for riktig små datamaskiner hvor hovedkortet bare er 10 x 10 cm. De benytter enklere prosessorer som i3 eller i5 for å bruke lite strøm og ikke gå varme. I denne pakken som Intel leverer følger det bare med en boks og et hovedkort. Man må komplettere med minne, harddisk, trådløst nettverkskort (om man vil ha det) og til og med ledning. Derfor selges denne ofte som bundle hvor man får med alt dette, og det er en slik populær type vi har benyttet og oppgitt prisen for.

Har man vel alle delene installert er det meget enkelt å koble den til hjemmekinoen. Det er bare å koble til alle ledningene samt mus og tastatur, gjerne trådløse selvfølgelig. Plugg HDMI-ledningen i TV-en eller hjemmekinoforsterkeren, eller om din TV støtter WiDi kan du kjøre trådløst uten HDMI-ledning. Windows popper opp på skjermen, og da det er akkurat slik Metro-grensesnittet er ment å være, føles det meget naturlig å ha TV-apparatet som dataskjerm.

Akkurat som på Mac Mini er fordelene med en ordentlig datamaskin at man kan kjøre et hvilket som helst program og benytte tjenester som Netflix, HBO Nordic, Viaplay, Spotify og Wimp. Eller TV-kanalenes internettsendinger. En annen fordel er at man kan få mye bedre lyd enn via en mediespiller ved helt enkelt å koble inn en DAC. Dette gjelder selvfølgelig også Mac Mini. Plutselig kan man enkelt spille høyoppløst musikk og få det til å låte bra på sitt dyre anlegg.

Enten man benytter XBMC for å få en god opplevelse eller foretrekker rene spillere som Windows Media Player eller VLC fungerer det meste smertefritt. Mediesøket er som ventet omfattende, og vi kunne spille alt vi testet med. Den store ulempen er at man må ha mus og tastatur på sofabordet, og det er litt tungvint. Det skal imidlertid være mulig å benytte visse modeller av Logitechs multifjernkontroll Harmony, men det hadde vi ingen mulighet for å teste.

Konklusjon
Selv om vi synes Mac Mini totalt sett er bedre, er Intels lille PC et meget bra alternativ om man absolutt vil kjøre Windows. Den er ikke like estetisk tiltalende, og mulighetene til å koble sammen med andre apparater er mer begrenset. Dessuten savnes en offisiell fjernkontroll. Men holder man ut med å ha mus og tastatur på sofabordet kan man faktisk enkelt se alle strømmede videotjenester på TV-en, lytte på musikk fra nettet på stereoen og alt annet som man ellers måtte sitte ved laptopen for.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

4 Mediespillere

Oppsummering

Det er vanskelig å kåre en tydelig vinner da produktene skiller seg så mye fra hverandre. Det handler mer om hva man er vant til å bruke, hvilket budsjett man har og hvor mye man er villig til å skru selv.

The Little Black Box

Bare å kjøre i gang

Et godt valg om man vil ha et billig og enkelt apparat som kan spille det meste.

Lett å bruke Prisgunstig Mange bra tillegg
Krever apper for innhold Ingen offisielle apper for nettjenester

Apple Mac Mini 2012

Mangfoldig og enkel

Betydelig større utvalg enn med mediespilleren og ikke spesielt vanskelig.

Spill hva du vil Fjernkontroll finnes Enkel deling av innhold
Trenger likevel mus og tastatur

Raspberry Pi Model B v2

Selvbygging for entusiaster

Vanskelig installasjon, men billig og kul om man har kunnskap og tålmodighet.

Superbillig!
Vanskelig installasjon Krever tålmodighet Treg
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.
Chromecast med Google TV kommer (endelig) til Norge Fra i dag kan Googles nye Chromecast forhåndsbestilles i Norge. Den byr blant annet på en inkludert fjernkontroll og Google TV. Fra 21. juni er den også tilgjengelig i butikkene
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.
McIntosh oppdaterer MX100 med Control4 Nå kan du integrere prosessoren i smarthjemmet ditt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend