Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Intel NUC Kit DC3217IYE

Smidig hjemmekino-PC

For den som foretrekker Windows er Intels minidata et meget bra alternativ til Mac Mini.

Publisert 15.10.13 - 14:52
Intel NUC Kit DC3217IYE
Jonas Ekelund

Intel NUC (Next Unit of Computing) er et nytt standardformat for riktig små datamaskiner hvor hovedkortet bare er 10 x 10 cm. De benytter enklere prosessorer som i3 eller i5 for å bruke lite strøm og ikke gå varme. I denne pakken som Intel leverer følger det bare med en boks og et hovedkort. Man må komplettere med minne, harddisk, trådløst nettverkskort (om man vil ha det) og til og med ledning. Derfor selges denne ofte som bundle hvor man får med alt dette, og det er en slik populær type vi har benyttet og oppgitt prisen for.

Har man vel alle delene installert er det meget enkelt å koble den til hjemmekinoen. Det er bare å koble til alle ledningene samt mus og tastatur, gjerne trådløse selvfølgelig. Plugg HDMI-ledningen i TV-en eller hjemmekinoforsterkeren, eller om din TV støtter WiDi kan du kjøre trådløst uten HDMI-ledning. Windows popper opp på skjermen, og da det er akkurat slik Metro-grensesnittet er ment å være, føles det meget naturlig å ha TV-apparatet som dataskjerm.

Akkurat som på Mac Mini er fordelene med en ordentlig datamaskin at man kan kjøre et hvilket som helst program og benytte tjenester som Netflix, HBO Nordic, Viaplay, Spotify og Wimp. Eller TV-kanalenes internettsendinger. En annen fordel er at man kan få mye bedre lyd enn via en mediespiller ved helt enkelt å koble inn en DAC. Dette gjelder selvfølgelig også Mac Mini. Plutselig kan man enkelt spille høyoppløst musikk og få det til å låte bra på sitt dyre anlegg.

Enten man benytter XBMC for å få en god opplevelse eller foretrekker rene spillere som Windows Media Player eller VLC fungerer det meste smertefritt. Mediesøket er som ventet omfattende, og vi kunne spille alt vi testet med. Den store ulempen er at man må ha mus og tastatur på sofabordet, og det er litt tungvint. Det skal imidlertid være mulig å benytte visse modeller av Logitechs multifjernkontroll Harmony, men det hadde vi ingen mulighet for å teste.

Konklusjon
Selv om vi synes Mac Mini totalt sett er bedre, er Intels lille PC et meget bra alternativ om man absolutt vil kjøre Windows. Den er ikke like estetisk tiltalende, og mulighetene til å koble sammen med andre apparater er mer begrenset. Dessuten savnes en offisiell fjernkontroll. Men holder man ut med å ha mus og tastatur på sofabordet kan man faktisk enkelt se alle strømmede videotjenester på TV-en, lytte på musikk fra nettet på stereoen og alt annet som man ellers måtte sitte ved laptopen for.

Lyd & Bilde mener

Spille hva du vil Alle dine favorittprogram Trenger mus og tastatur Vanskelig å finne fjernkontroll Ingen tilkobling til mobile enheter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Slår Sonos på hjemmebane

Scroll to Top