: Intel NUC Kit DC3217IYE

Smidig hjemmekino-PC

For den som foretrekker Windows er Intels minidata et meget bra alternativ til Mac Mini.
Lyd & Bilde mener
Spille hva du vil Alle dine favorittprogram
Trenger mus og tastatur Vanskelig å finne fjernkontroll Ingen tilkobling til mobile enheter
Spesifikasjoner
  • Prosessor: 1,8 GHz Intel Core i3
  • Minne: 8 GB
  • Lagring: 120 GB SSD
  • Nettverk: GBit Ethernet, Wi-fi a/b/g/n
  • Tilkoblinger: 2 x HDMI, 3  USB 2
Annonse
Annonse
forfatter

Intel NUC (Next Unit of Computing) er et nytt standardformat for riktig små datamaskiner hvor hovedkortet bare er 10 x 10 cm. De benytter enklere prosessorer som i3 eller i5 for å bruke lite strøm og ikke gå varme. I denne pakken som Intel leverer følger det bare med en boks og et hovedkort. Man må komplettere med minne, harddisk, trådløst nettverkskort (om man vil ha det) og til og med ledning. Derfor selges denne ofte som bundle hvor man får med alt dette, og det er en slik populær type vi har benyttet og oppgitt prisen for.

Har man vel alle delene installert er det meget enkelt å koble den til hjemmekinoen. Det er bare å koble til alle ledningene samt mus og tastatur, gjerne trådløse selvfølgelig. Plugg HDMI-ledningen i TV-en eller hjemmekinoforsterkeren, eller om din TV støtter WiDi kan du kjøre trådløst uten HDMI-ledning. Windows popper opp på skjermen, og da det er akkurat slik Metro-grensesnittet er ment å være, føles det meget naturlig å ha TV-apparatet som dataskjerm.

Akkurat som på Mac Mini er fordelene med en ordentlig datamaskin at man kan kjøre et hvilket som helst program og benytte tjenester som Netflix, HBO Nordic, Viaplay, Spotify og Wimp. Eller TV-kanalenes internettsendinger. En annen fordel er at man kan få mye bedre lyd enn via en mediespiller ved helt enkelt å koble inn en DAC. Dette gjelder selvfølgelig også Mac Mini. Plutselig kan man enkelt spille høyoppløst musikk og få det til å låte bra på sitt dyre anlegg.

Enten man benytter XBMC for å få en god opplevelse eller foretrekker rene spillere som Windows Media Player eller VLC fungerer det meste smertefritt. Mediesøket er som ventet omfattende, og vi kunne spille alt vi testet med. Den store ulempen er at man må ha mus og tastatur på sofabordet, og det er litt tungvint. Det skal imidlertid være mulig å benytte visse modeller av Logitechs multifjernkontroll Harmony, men det hadde vi ingen mulighet for å teste.

Konklusjon
Selv om vi synes Mac Mini totalt sett er bedre, er Intels lille PC et meget bra alternativ om man absolutt vil kjøre Windows. Den er ikke like estetisk tiltalende, og mulighetene til å koble sammen med andre apparater er mer begrenset. Dessuten savnes en offisiell fjernkontroll. Men holder man ut med å ha mus og tastatur på sofabordet kan man faktisk enkelt se alle strømmede videotjenester på TV-en, lytte på musikk fra nettet på stereoen og alt annet som man ellers måtte sitte ved laptopen for.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

4 Mediespillere

Oppsummering

Det er vanskelig å kåre en tydelig vinner da produktene skiller seg så mye fra hverandre. Det handler mer om hva man er vant til å bruke, hvilket budsjett man har og hvor mye man er villig til å skru selv.

The Little Black Box

Bare å kjøre i gang

Et godt valg om man vil ha et billig og enkelt apparat som kan spille det meste.

Lett å bruke Prisgunstig Mange bra tillegg
Krever apper for innhold Ingen offisielle apper for nettjenester

Apple Mac Mini 2012

Mangfoldig og enkel

Betydelig større utvalg enn med mediespilleren og ikke spesielt vanskelig.

Spill hva du vil Fjernkontroll finnes Enkel deling av innhold
Trenger likevel mus og tastatur

Raspberry Pi Model B v2

Selvbygging for entusiaster

Vanskelig installasjon, men billig og kul om man har kunnskap og tålmodighet.

Superbillig!
Vanskelig installasjon Krever tålmodighet Treg
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.