BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

: Creative ZiiSound D5x og DSx

Lyd for utbygging

Creative sin nye serie Bluetooth-høyttalere kan bygges ut til trådløs multirom uten at du trenger hjemmenettverk. Vi tester D5x med subwoofer DSx.

Lyd & Bilde mener

Låter greit Trenger ikke nettverk
Et brukermessig mareritt
 • 2.1-anlegg
 • Bluetooth m/apt-X
 • Effekt: ikke spesifisert
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3000 kr

Creatives modulbaserte høyttalerserie består av modellene D3x og D5x i tillegg til subwooferen DSx. De kommuniserer trådløst med en avspiller via Bluetooth. En egen Bluetooth-adapter til iPhone, iPod og iPad gir bedre båndbredde. Start med én høyttaler, for eksempel D5x som her, en liten stereo lydplanke separert i venstre og høyre kanal. Så snart du legger til en til, linkes de to slik at den ene gjengir venstre kanal og den andre den høyre. Dermed kan du få et mye bredere stereobilde. Synes du høyttalerne har for lite bass, finnes den trådløse subwooferen DSx.

Én høyttaler settes som master. Det er denne som kommuniserer med Bluetooth fra din mobiltelefon eller datamaskin. Alle andre høyttalere kommuniserer med masteren via et lokal bredbåndsnettverk som disse oppretter seg imellom. Dermed tapes ikke ytterligere lydkvalitet når flere enheter kobles sammen, kanskje i flere forskjellige rom.

En stk D5x koster rundt 2.000 kroner, mens subwooferen ligger på en tusenlapp. Vi har testet både en og to høyttalere, med og uten subwoofer. Det mest hensiktsmessige mener vi er å starte med en høyttaler og subwooferen, så kan du bygge ut siden.

Produktet i bruk
Det virker enkelt på papiret, høyttalere snakker trådløst sammen uten hjemmenettverk. Sannheten er at Creative-høyttalerne er et lite mareritt å få til å fungere. Link-knappen trykkes inn på høyttaleren, deretter på spillerens sender. Deretter kan du gjøre morgengymnastikken din før de håndhilser på hverandre og det kommer lyd. Trykker du så i feil rekkefølge når høyttaleren skal lenkes videre mot en annen eller en sub, så går alt skeis, og du må begynne på nytt. Da må høyttalerne resettes før alt må gjøres på nytt. Arrgghhh!

Med én D5x gjengis musikken med en litt klarere mellomtone og med bedre dynamikk enn med Panasonic SC-HC55, slik at kraftige sangstemmer kommer bedre ut fra musikken. Bass er det derimot lite av, og diskantområdet er ganske hardpakket og flatt.

Med subwooferen DSx tilkoblet kommer bassen frem. Den går ikke superdypt, og den mangler litt kraft. Spiller du for høyt, holder den ikke helt følge med høyttaleren. Men på normalt lydnivå henger den med, og er ganske rask.

Enda en høyttaler, og lydbildet blir selvsagt bredere. Men fordi overtoneområdet mangler oppløsning, får det likevel ikke den størrelsen og luften vi ønsker. Vi foreslår derfor å bruke flere høyttalere til multirom, ikke for å få større lydbilde i samme rom.

Totalt sett synes vi Creative-høyttalerne låter så bra man kan forvente til prisen, men de er et brukermessig mareritt.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Sonos Connect:Amp, Bridge og Dali Zensor 1

  Dynamikk og oppløsning

  Sonos har svært populære strømmingssystem med multiromløsning. Dalis nye budsjetthøyttalere gir dessuten meget god lyd for pengene.

  Logitech Squeezebox Touch og Z623

  Trådløs og kraftig PC-lyd

  Logitech Squeezebox Touch har enkelt brukergrensesnitt og dekoder de fleste lydfiler. Logitechs kraftigste PC-høyttalere gir dessuten mektig lyd.

  Sony CMT-G2NiP

  Fleksibelt og rimelig

  Sonys stereoanlegg strømmer musikk trådløst fra PC-en, og innebygget AirPlay gjør at du kan strømme direkte fra et mobilt Apple-produkt.

  Philips Streamium MCi8080

  Anlegget som kan ”alt”

  Dette anlegget kan strømme musikk trådløst til hele hjemmet, fra PC eller USB-harddisk. DVD-spiller er også innebygd, her er med andre ord alt du trenger.

  Panasonic SC-HC55

  Passer på veggen

  Panasonics stereoanlegg SC-HC55 er slankt og passer glatt inn i bokhylla. Eller monter det på veggen. Enkelt, praktisk, og lett i bruk.

  Les også

  Det finnes mange gode små høyttalere, men ingen som denne.
  Den integrerte Linn Majik DSM spiller som en drøm med innebygget romkorreksjon, og har alt man trenger innebygget.
  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
  Sony a7s III er mer videokamera enn stillbildekamera, og passer derfor ikke for alle fotografer.
  Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.