Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Creative ZiiSound D5x og DSx

Lyd for utbygging

Creative sin nye serie Bluetooth-høyttalere kan bygges ut til trådløs multirom uten at du trenger hjemmenettverk. Vi tester D5x med subwoofer DSx.

Publisert 24.11.11 - 02:23
Creative ZiiSound D5x og DSx
Geir Gråbein Nordby

Creatives modulbaserte høyttalerserie består av modellene D3x og D5x i tillegg til subwooferen DSx. De kommuniserer trådløst med en avspiller via Bluetooth. En egen Bluetooth-adapter til iPhone, iPod og iPad gir bedre båndbredde. Start med én høyttaler, for eksempel D5x som her, en liten stereo lydplanke separert i venstre og høyre kanal. Så snart du legger til en til, linkes de to slik at den ene gjengir venstre kanal og den andre den høyre. Dermed kan du få et mye bredere stereobilde. Synes du høyttalerne har for lite bass, finnes den trådløse subwooferen DSx.

Én høyttaler settes som master. Det er denne som kommuniserer med Bluetooth fra din mobiltelefon eller datamaskin. Alle andre høyttalere kommuniserer med masteren via et lokal bredbåndsnettverk som disse oppretter seg imellom. Dermed tapes ikke ytterligere lydkvalitet når flere enheter kobles sammen, kanskje i flere forskjellige rom.

En stk D5x koster rundt 2.000 kroner, mens subwooferen ligger på en tusenlapp. Vi har testet både en og to høyttalere, med og uten subwoofer. Det mest hensiktsmessige mener vi er å starte med en høyttaler og subwooferen, så kan du bygge ut siden.

Produktet i bruk
Det virker enkelt på papiret, høyttalere snakker trådløst sammen uten hjemmenettverk. Sannheten er at Creative-høyttalerne er et lite mareritt å få til å fungere. Link-knappen trykkes inn på høyttaleren, deretter på spillerens sender. Deretter kan du gjøre morgengymnastikken din før de håndhilser på hverandre og det kommer lyd. Trykker du så i feil rekkefølge når høyttaleren skal lenkes videre mot en annen eller en sub, så går alt skeis, og du må begynne på nytt. Da må høyttalerne resettes før alt må gjøres på nytt. Arrgghhh!

Med én D5x gjengis musikken med en litt klarere mellomtone og med bedre dynamikk enn med Panasonic SC-HC55, slik at kraftige sangstemmer kommer bedre ut fra musikken. Bass er det derimot lite av, og diskantområdet er ganske hardpakket og flatt.

Med subwooferen DSx tilkoblet kommer bassen frem. Den går ikke superdypt, og den mangler litt kraft. Spiller du for høyt, holder den ikke helt følge med høyttaleren. Men på normalt lydnivå henger den med, og er ganske rask.

Enda en høyttaler, og lydbildet blir selvsagt bredere. Men fordi overtoneområdet mangler oppløsning, får det likevel ikke den størrelsen og luften vi ønsker. Vi foreslår derfor å bruke flere høyttalere til multirom, ikke for å få større lydbilde i samme rom.

Totalt sett synes vi Creative-høyttalerne låter så bra man kan forvente til prisen, men de er et brukermessig mareritt.

Lyd & Bilde mener

Låter greit Trenger ikke nettverk Et brukermessig mareritt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Scroll to Top