TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Creative ZiiSound D5x og DSx

Lyd for utbygging

Creative sin nye serie Bluetooth-høyttalere kan bygges ut til trådløs multirom uten at du trenger hjemmenettverk. Vi tester D5x med subwoofer DSx.

forfatter
Publisert 24.11.11 - 02:23
L&B mener
Låter greit Trenger ikke nettverk
Et brukermessig mareritt
Spesifikasjoner
 • 2.1-anlegg
 • Bluetooth m/apt-X
 • Effekt: ikke spesifisert

Creatives modulbaserte høyttalerserie består av modellene D3x og D5x i tillegg til subwooferen DSx. De kommuniserer trådløst med en avspiller via Bluetooth. En egen Bluetooth-adapter til iPhone, iPod og iPad gir bedre båndbredde. Start med én høyttaler, for eksempel D5x som her, en liten stereo lydplanke separert i venstre og høyre kanal. Så snart du legger til en til, linkes de to slik at den ene gjengir venstre kanal og den andre den høyre. Dermed kan du få et mye bredere stereobilde. Synes du høyttalerne har for lite bass, finnes den trådløse subwooferen DSx.

Én høyttaler settes som master. Det er denne som kommuniserer med Bluetooth fra din mobiltelefon eller datamaskin. Alle andre høyttalere kommuniserer med masteren via et lokal bredbåndsnettverk som disse oppretter seg imellom. Dermed tapes ikke ytterligere lydkvalitet når flere enheter kobles sammen, kanskje i flere forskjellige rom.

En stk D5x koster rundt 2.000 kroner, mens subwooferen ligger på en tusenlapp. Vi har testet både en og to høyttalere, med og uten subwoofer. Det mest hensiktsmessige mener vi er å starte med en høyttaler og subwooferen, så kan du bygge ut siden.

Produktet i bruk
Det virker enkelt på papiret, høyttalere snakker trådløst sammen uten hjemmenettverk. Sannheten er at Creative-høyttalerne er et lite mareritt å få til å fungere. Link-knappen trykkes inn på høyttaleren, deretter på spillerens sender. Deretter kan du gjøre morgengymnastikken din før de håndhilser på hverandre og det kommer lyd. Trykker du så i feil rekkefølge når høyttaleren skal lenkes videre mot en annen eller en sub, så går alt skeis, og du må begynne på nytt. Da må høyttalerne resettes før alt må gjøres på nytt. Arrgghhh!

Med én D5x gjengis musikken med en litt klarere mellomtone og med bedre dynamikk enn med Panasonic SC-HC55, slik at kraftige sangstemmer kommer bedre ut fra musikken. Bass er det derimot lite av, og diskantområdet er ganske hardpakket og flatt.

Med subwooferen DSx tilkoblet kommer bassen frem. Den går ikke superdypt, og den mangler litt kraft. Spiller du for høyt, holder den ikke helt følge med høyttaleren. Men på normalt lydnivå henger den med, og er ganske rask.

Enda en høyttaler, og lydbildet blir selvsagt bredere. Men fordi overtoneområdet mangler oppløsning, får det likevel ikke den størrelsen og luften vi ønsker. Vi foreslår derfor å bruke flere høyttalere til multirom, ikke for å få større lydbilde i samme rom.

Totalt sett synes vi Creative-høyttalerne låter så bra man kan forvente til prisen, men de er et brukermessig mareritt.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Sonos Connect:Amp, Bridge og Dali Zensor 1

Dynamikk og oppløsning

Sonos har svært populære strømmingssystem med multiromløsning. Dalis nye budsjetthøyttalere gir dessuten meget god lyd for pengene.

Glimrende lyd Subwooferutgang Multiromsmulighet
Fint lite.

Logitech Squeezebox Touch og Z623

Trådløs og kraftig PC-lyd

Logitech Squeezebox Touch har enkelt brukergrensesnitt og dekoder de fleste lydfiler. Logitechs kraftigste PC-høyttalere gir dessuten mektig lyd.

Mange lydformater Multiromsmulighet Fyldig lyd
Squeezebox Server må installeres på PC/Mac

Sony CMT-G2NiP

Fleksibelt og rimelig

Sonys stereoanlegg strømmer musikk trådløst fra PC-en, og innebygget AirPlay gjør at du kan strømme direkte fra et mobilt Apple-produkt.

Fleksibelt God mellomtone Bra attakk
Overtoner mangler oppløsning Fjernkontrollapp, takk!

Philips Streamium MCi8080

Anlegget som kan ”alt”

Dette anlegget kan strømme musikk trådløst til hele hjemmet, fra PC eller USB-harddisk. DVD-spiller er også innebygd, her er med andre ord alt du trenger.

Meget fleksibelt Fyldig og stor lyd
Mangler dynamikk Slank mellomtone

Panasonic SC-HC55

Passer på veggen

Panasonics stereoanlegg SC-HC55 er slankt og passer glatt inn i bokhylla. Eller monter det på veggen. Enkelt, praktisk, og lett i bruk.

Enkelt i bruk Meget plasseringsvennlig Lekkert
Fislete lyd Ikke subwooferutgang
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vokser med oppgavene Elipsons effektforsterker virker forrederisk klein. Men den er i virkeligheten en tungvekter, som får det beste ut av dine beste opptak.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend