Search
Generic filters

: Creative ZiiSound D5x og DSx

Lyd for utbygging

Creative sin nye serie Bluetooth-høyttalere kan bygges ut til trådløs multirom uten at du trenger hjemmenettverk. Vi tester D5x med subwoofer DSx.

Lyd & Bilde mener

Låter greit Trenger ikke nettverk
Et brukermessig mareritt
 • 2.1-anlegg
 • Bluetooth m/apt-X
 • Effekt: ikke spesifisert
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3000 kr

Creatives modulbaserte høyttalerserie består av modellene D3x og D5x i tillegg til subwooferen DSx. De kommuniserer trådløst med en avspiller via Bluetooth. En egen Bluetooth-adapter til iPhone, iPod og iPad gir bedre båndbredde. Start med én høyttaler, for eksempel D5x som her, en liten stereo lydplanke separert i venstre og høyre kanal. Så snart du legger til en til, linkes de to slik at den ene gjengir venstre kanal og den andre den høyre. Dermed kan du få et mye bredere stereobilde. Synes du høyttalerne har for lite bass, finnes den trådløse subwooferen DSx.

Én høyttaler settes som master. Det er denne som kommuniserer med Bluetooth fra din mobiltelefon eller datamaskin. Alle andre høyttalere kommuniserer med masteren via et lokal bredbåndsnettverk som disse oppretter seg imellom. Dermed tapes ikke ytterligere lydkvalitet når flere enheter kobles sammen, kanskje i flere forskjellige rom.

En stk D5x koster rundt 2.000 kroner, mens subwooferen ligger på en tusenlapp. Vi har testet både en og to høyttalere, med og uten subwoofer. Det mest hensiktsmessige mener vi er å starte med en høyttaler og subwooferen, så kan du bygge ut siden.

Produktet i bruk
Det virker enkelt på papiret, høyttalere snakker trådløst sammen uten hjemmenettverk. Sannheten er at Creative-høyttalerne er et lite mareritt å få til å fungere. Link-knappen trykkes inn på høyttaleren, deretter på spillerens sender. Deretter kan du gjøre morgengymnastikken din før de håndhilser på hverandre og det kommer lyd. Trykker du så i feil rekkefølge når høyttaleren skal lenkes videre mot en annen eller en sub, så går alt skeis, og du må begynne på nytt. Da må høyttalerne resettes før alt må gjøres på nytt. Arrgghhh!

Med én D5x gjengis musikken med en litt klarere mellomtone og med bedre dynamikk enn med Panasonic SC-HC55, slik at kraftige sangstemmer kommer bedre ut fra musikken. Bass er det derimot lite av, og diskantområdet er ganske hardpakket og flatt.

Med subwooferen DSx tilkoblet kommer bassen frem. Den går ikke superdypt, og den mangler litt kraft. Spiller du for høyt, holder den ikke helt følge med høyttaleren. Men på normalt lydnivå henger den med, og er ganske rask.

Enda en høyttaler, og lydbildet blir selvsagt bredere. Men fordi overtoneområdet mangler oppløsning, får det likevel ikke den størrelsen og luften vi ønsker. Vi foreslår derfor å bruke flere høyttalere til multirom, ikke for å få større lydbilde i samme rom.

Totalt sett synes vi Creative-høyttalerne låter så bra man kan forvente til prisen, men de er et brukermessig mareritt.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Sonos Connect:Amp, Bridge og Dali Zensor 1

  Dynamikk og oppløsning

  Sonos har svært populære strømmingssystem med multiromløsning. Dalis nye budsjetthøyttalere gir dessuten meget god lyd for pengene.

  Logitech Squeezebox Touch og Z623

  Trådløs og kraftig PC-lyd

  Logitech Squeezebox Touch har enkelt brukergrensesnitt og dekoder de fleste lydfiler. Logitechs kraftigste PC-høyttalere gir dessuten mektig lyd.

  Sony CMT-G2NiP

  Fleksibelt og rimelig

  Sonys stereoanlegg strømmer musikk trådløst fra PC-en, og innebygget AirPlay gjør at du kan strømme direkte fra et mobilt Apple-produkt.

  Philips Streamium MCi8080

  Anlegget som kan ”alt”

  Dette anlegget kan strømme musikk trådløst til hele hjemmet, fra PC eller USB-harddisk. DVD-spiller er også innebygd, her er med andre ord alt du trenger.

  Panasonic SC-HC55

  Passer på veggen

  Panasonics stereoanlegg SC-HC55 er slankt og passer glatt inn i bokhylla. Eller monter det på veggen. Enkelt, praktisk, og lett i bruk.

  Les også

  Hvis e-sportavtalen gikk i vasken, men du fortsatt vil spille på høyt nivå, har MSi en løsning som er skreddersydd til planen din.
  Endelig noen som slår Sony på støydempende hodetelefoner. Og det er Sony selv! WH-1000XM4 overtar tronen som markedsleder.
  På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  Thorens TD 402 DD

  Veil.pris 10490 ,- Thorens treffer ikke målet Sjekk beste pris

  Technics SL-1210 MK7

  Veil.pris 9990 ,- DJ-spiller for musikkfrelste Sjekk beste pris

  Hegel H390

  Veil.pris 49995 ,- Halve prisen, samme råskapen Sjekk beste pris

  Rega Planar 10

  Veil.pris 64995 ,- Det beste platespillerkjøpet i high-end klassen Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.