TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Rega RP6 vs. Clearaudio Concept

Vidunderlig vinylduell

Aldri har det vært enklere å få kvalitetslyd fra vinylplater. De to platespillerne i denne testen, viser det til fulle.

Markedet er ikke kjempestort, men ganske stabilt og stort nok til at det åpenbart går an å leve av å selge platespillere. Hvis vi ser bort fra USB-spillere som man kobler til datamaskinen for å spille LP-er over på harddisk, er bredden i utvalget av spillere konsentrert rundt 3.000 – 5.000 kroner. Litt under gir deg de aller enkleste og minst påkostede spillerne. Litt over gir deg bedre mekanikk og elektronikk – og ikke minst –  bedre lyd.

Aller øverst troner de mektige spillerne i glass, stål og messing, som minst av alt minner om platespillere slik vi kjenner dem, og koster sekssifrede beløp.

I mer edruelig prisklasse er det fint mulig å finne godlyden, hvor musikken flyter mer naturlig ut av høyttalerne, uten at man må ut med flere månedslønner for spillerne. Disse to er gode eksempler på det. RP6 er engelske Regas nye og mer påkostet utgave av den aldrende P3-spilleren, mens Concept er tyske Clearaudios budsjettmodell i samme klasse.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Produkter i testen

Oppsummering

Sammenligning

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.