Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Rega RP6 vs. Clearaudio Concept

Vidunderlig vinylduell

Aldri har det vært enklere å få kvalitetslyd fra vinylplater. De to platespillerne i denne testen, viser det til fulle.

Markedet er ikke kjempestort, men ganske stabilt og stort nok til at det åpenbart går an å leve av å selge platespillere. Hvis vi ser bort fra USB-spillere som man kobler til datamaskinen for å spille LP-er over på harddisk, er bredden i utvalget av spillere konsentrert rundt 3.000 – 5.000 kroner. Litt under gir deg de aller enkleste og minst påkostede spillerne. Litt over gir deg bedre mekanikk og elektronikk – og ikke minst –  bedre lyd.

Aller øverst troner de mektige spillerne i glass, stål og messing, som minst av alt minner om platespillere slik vi kjenner dem, og koster sekssifrede beløp.

I mer edruelig prisklasse er det fint mulig å finne godlyden, hvor musikken flyter mer naturlig ut av høyttalerne, uten at man må ut med flere månedslønner for spillerne. Disse to er gode eksempler på det. RP6 er engelske Regas nye og mer påkostet utgave av den aldrende P3-spilleren, mens Concept er tyske Clearaudios budsjettmodell i samme klasse.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Produkter i testen

Oppsummering

Sammenligning

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.