: Oppsummering

Sammenligning

Annonse
Annonse
forfatter

Likt og ulikt
Koblet til den samme pickupforsterkeren (Ayre P-5xe) og med samme spillelister fra et knippe vinylplater, tok det ikke lang tid før jeg oppdaget at de ikke spiller likt. De lyder ulikt, men ikke slik at den ene er bra og den andre dårlig. Her er det filosofien som er forskjellig.

Rega-spilleren har et umiskjennelig rytmisk driv som er veldig engasjerende. Solovokaler eller symfonier, det er et fett. Spilleren leverer utmerket dynamisk kontrast, og fyldig bass med klart definert mellomtone, og lydbildet har varm og innsmigrende klang. Påmontert samme pickup som på den rimeligere RP3 – Elys 2 – ga RP6 musikken stødigere bassdriv med bedre fokus over hele frekvensområdet. Lydbildet åpnet seg mer opp, og jeg opplevde at stereoperspektivet var tydeligere. En klar, om enn ikke kjempestor, forbedring fra den rimeligere RP3.

Mens Rega RP6 leverer en fremoverlent presentasjon hvor man hele tiden føler at man sitter på første rad, plasserer Clearaudio-spilleren deg lengre bak i salen. Med litt mer distanse til musikken, men ikke slik at jeg føler at man går glipp av noe. Clearaudio-spilleren har en litt mer slepen spillestil, hvor jeg savner litt dynamisk kontrast, men ellers er oppløsning og detaljgjengivelse av høy klasse.

 

Annonse

En utmerket kvalitetsinnspilling med Trondheimssolistenes fremføring av Tchaikovskiys serenade for strykere i C, som både lyder flott og er interessant å høre på. Sjekk www.2l.no for mer info.

Et eksempel: Trondheimssolistenes fremføring av Tchaikovskys serenade for strykere i C, tatt opp av Morten Lindberg i Selbu kirke, lyder enestående åpent og nyansert på Clearaudio-spilleren. Små klangvariasjoner kommer godt frem, romfølelsen er der, og overtoner er tydelig definert i diskanten. I bassen er det mer behersket kontroll som gjelder.

Noe som merkes på Maya Viks album Château Faux-Coupe. Her røsker Rega-spilleren tak i deg, bassen er både potent og dynamisk, uten å være påtrengende. RP6 – med Elys 2 – engasjerer lytteren mer enn Concept-spilleren klarer på Château Faux-Coupe.

Det samme opplever jeg med Keith Jarrett Still Live, hvor bassen til Gary Peacock og trommene til Jack DeJohnette, er godt fremme i lydbildet på RP6, mens Concept-spilleren trekker dem enda lengre bak. Det er rett og slett et slankere, men mer gjennomsiktig lydbilde på Clearaudio Concept. Mens Rega RP6 leverer musikken med fyldigere klangbunn, og mer dynamisk kontrast.

Konklusjon
Å velge mellom Clearaudio Concept og Rega RP6, handler ikke om prisen. Slik de er satt opp i denne testen, er prisforskjellen liten. Da handler det mer om hvordan man foretrekker at musikken presenteres fra vinylplatene på spillerne. Der er det forskjeller som er verdt å merke seg. Clearaudio Concept lyder slankere, mer definert i diskanten, og har litt større dybde i lydbildet.

Annonse

Rega RP6 på sin side, lyder fyldigere, mer dynamisk og engasjerer lytteren lettere på utpreget rytmisk musikk. Med litt større rekkevidde og gjennomsiktighet i diskanten, ville den vunnet denne duellen klart. Den er dessuten stillegående. Clearaudio-spillerens motor hører du når den går, men heldigvis merkes det ikke i høyttaleren når du spiller musikk.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.