Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

8 mikroanlegg

Maks lyd til mikro

Den som ønsker god lyd for lite penger, kan legge summen i et kompakt stereoanlegg.

Alle er glade i musikk, og vi vil gjerne ha det tilgjengelig overalt. Og selv om det påkostete stereoanlegget har fått hedersplassen i stua, kan det for mange av oss være praktisk med et lydanlegg nummer to. Enten det er til hytta, kjellerstua eller gjesterommet. Og er du ute etter best mulig lyd på musikk uten å betale stort, kan det lønne seg med et kompakt stereoanlegg fremfor et buldrende surroundanlegg med plasthøyttalere.

Liten plass, stor lyd
Kravene til et musikkanlegg nummer to vil selvsagt variere fra person til person. Men lydkvaliteten må først og fremst på plass. De fleste er nok også enige i at det ikke bør ta stor plass, og gjerne skal det gli inn i bokhylla eller i det minste kunne plasseres oppå skjenken. Det skal dessuten være greit å bruke av alle i familien, så brukervennlighet er relevant.

For et best mulig utgangspunkt for lydkvalitet har vi i denne testen bare tatt med anlegg med atskilte høyttalere, slik at man selv kan velge avstanden mellom dem for best mulig stereobredde. Dermed har man også mulighet for å plassere høyttalerne på gulv- eller veggstativer, som gir bedre lyd enn bokhylla.

For CD og iPod
Vi har i tillegg satt to kriterier, nemlig at de skal spille CD-er (ja, noen bruker fortsatt slike!), og man må kunne koble til iPod-en enten i form av en dokk, USB-inngang eller en analog AUX-inngang i front. Alle anleggene har i tillegg AUX-inngang bak, så du får koblet til din bærbare musikkspiller eller smartmobil uansett merke.

Noen av anleggene spiller i tillegg av DVD eller Blu-ray, noe som er en fin bonus. Ønsker du å bruke anlegget sammen med TV-en, kan det være smart å gå for et av disse.

Annonse

Alle anleggene har radio, noen av dem har DAB eller DAB+ i tillegg til FM.

Flere anlegg er tilgjengelige i ulike versjoner, så det kan være en fordel å gå inn på hjemmesiden til de ulike produsentene for å se om noen anlegg er enda bedre skreddersydd for dine avspillingsbehov.

Annonse

Prisklasse
De åtte anlegge varierer i pris fra rundt 2.000 til 5.000 kroner. De billigste anleggene mener vi er representative for sin prisklasse, slik at du får vite hva du får om du er interessert i å kun bruke 2.000 til 2500 kroner. Samsung, Sharp og Pioneer representerer dette sjiktet med hvert sitt anlegg. Deretter er det en bolk med tre anlegg som rangerer fra 3.000 til 3.600 kroner, nemlig fra Hitachi, Onkyo og et anlegg som Hi-Fi Klubben har satt sammen, fra Denon og Argon.

De to dyreste anleggene kommer fra Yamaha og Philips, og koster rundt 5000 kroner. Disse er litt større enn de andre og mer velutstyrt. Hvorvidt lyden er bedre, gjenstår å se

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Produkter i testen

Oppsummering

God lyd for pengene

Man får det man betaler for, heter det seg. Men de beste anleggene i denne testen gir mer.

Philips DCD 8000

Bare nesten

Testens største anlegg kommer godt fra det. Engasjerende lyd og god dynamikk trekker opp.

Tøff og potent lyd
Ubalansert lydbilde Mangler DAB+

Yamaha PianoCraft MCR-755

Fullverdig anlegg

Yamaha forsøker å trekke veksler på musikkinstrumentene sine. Og lykkes. Her får man virkelig god lyd.

Velbalansert lyd Blu-ray-spiller
Mangler DAB+

Denon RCD-M38/Argon C1

Kul kombinasjon

Med Denon forsterker og Argon høyttalere får du et stilig og vellydende anlegg.

Flott design Klar og fin lyd
Slank bass Begrenset lydtrykk

Onkyo CS-245 DAB+

Mest for pengene

Hva anlegget fra Onkyo mangler av muskler, tar det igjen på et klart og detaljert lydbilde. DAB+ har det også.

Fin lyd DAB+
Pass på lydnivået

Pioneer X-HM30Vk

Midt på treet

Pioneers rimelige anlegg virker seriøst, men bommer litt på lydkvaliteten.

Bra hovedenhet
Slank mellomtone Billige høyttalere

Hitachi AXM136IE

Faller igjennom

Anlegget fra Hitachi er godt utstyrt og ser bra ut, men det holder ikke i dette selskapet.

Kompakt og velutstyrt
Lydkvaliteten

Sharp XL-HF201PH

Slett ikke verst

Anlegget fra Sharp har både iPod-dokk og egen bordstøtte til iPad, som kobles til USB-inngangen.

Balansert lyd
Mangler DAB+ Slank bass

Samsung MM-D530D

Billig, men ikke bra

Koreanske Samsung stiller med testens billigste anlegg. Hva slags lydkvalitet får man egentlig til 2.399 kroner?

Kompakt Fin design
Mangelfull iPod-dokk Viftestøy
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.