Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Sharp XL-HF201PH

Slett ikke verst

Anlegget fra Sharp har både iPod-dokk og egen bordstøtte til iPad, som kobles til USB-inngangen.

Publisert 02.04.12 - 06:23
Sharp XL-HF201PH
Geir Gråbein Nordby

Det er klart Sharp har hatt Apple-brukeren i tankene når de har produsert dette anlegget. I tillegg til iPhone/iPod-dokk på toppen, støtter også USB-inngangen slike produkter, i tillegg til MP3-filer fra pinne og harddisk. En egen bordstøtte til iPad følger dessuten med.

Dette anlegget har CD-spiller. Ønsker du Blu-ray, finnes XL-BD601PH til dobbel pris som da også gir litt mer forsterkerkraft men har samme høyttalere. Radio er kun AM/FM med RDS, og av tilkoblinger for øvrig finnes linjeinngang, subwooferutgang og kompositt video ut.

Anlegget er lett å sette seg inn i og bruke, selv om den lille, knotete fjernkontrollen kan være frustrerende. Lydnivå opp og ned gjøres eksempelvis med venstre og høyre piltast, noe som er helt unaturlig.

Lyden er skapelig, og langt bedre enn Samsung og Pioneer. Sangstemmer, og da spesielt kvinner, kommer bedre frem enn med Samsung. Her er det nemlig langt klarere overtoner. Bassen er litt slankere hos Sharp, men plasser høyttalerne nært veggen eller i en bokhylle, og bassen blir fyldig nok.

Jazz og akustisk musikk nyter av tydelige og krispe cymbaler, og lydbildet er i det hele tatt ganske åpent og sammenskrudd.

Dyp bass på opptaket kan skurre litt når man spiller høyt, men med vanlig mikset popmusikk og radio fungerer det til dels utmerket.

Lyd & Bilde mener

Balansert lyd Mangler DAB+ Slank bass

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top