TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Argon Audio Solo

Digital oppgradering til forsterkeren

Argon Audio Solo kan oppgradere din klassiske analoge forsterker med lydstrømming i skikkelig kvalitet.

forfatter
Publisert 15.12.21 - 12:05
Karakter
Argon Audio Solo
L&B mener
God lyd. Roon-kompatibel. Enkel betjening. Perfekt makker til den helt analoge forsterkeren.
Ikke Tidal Connect. Ingen HDMI-inngang. En fjernkontroll ville ha vært et pluss.
Spesifikasjoner
 • Type: trådløs musikkstrømmer
 • CPU: Dual Core ARM Cortex A7 + ARM Cortex M33
 • DAC: ESS Sabre ES9018
 • Oppløsning: 32-bit / 192 kHz
 • Multirom: ja
 • Trådløst: WiFi 801.11ac, Bluetooth 5.0 (AAC)
 • Strømming: Spotify Connect, Roon, AirPlay 2, Chromecast
 • Utganger: Analog line out (RCA), digital optisk (Toslink), digital koaksial (RCA)
 • Mål og vekt: 14,7 x 3,6 x 15,0 cm / 0,6 kg
 • Farger: sort, hvit
 • Web: argonaudio.com
Veil. pris 2998Pr. 15.12.21 Produktside

Vinyl er romantisk, og CD-mediet gir fortsatt god lyd. Men strømming er bare praktisk. For de fleste har internettets uendelige utvalg av strømming avløst – eller i hvertfall supplert – de fysiske lydmediene.

Argon Audio Solo er en strømmemottaker som kan brukes som trådløs, digital oppgradering til din eksisterende stereoforsterker.

Argon Audio Solo er en firkantet boks som er litt større enn et CD-cover. Enheten er ganske elegant i sin minimalisme, med avrundede hjørner og et kabinett i enten silkematt sort eller hvitt. En enkelt LED på fronten forteller om enhetens status.

Baksiden av enheten har tre par utganger: optisk og koaksial digitalutgang, samt analog (stereo RCA). Antennene til WiFi og Bluetooth er innebygde. En trykknapp brukes til oppsett av både Bluetooth og WiFi. Byggekvaliteten virker ganske nydelig, prisen tatt i betraktning.

 

Baksiden av enheten har tre par utganger: optisk og koaksial digitalutgang, samt analog (stereo RCA). (Foto: Argon Audio)

AirPlay, Chromecast – og Roon

Oppsettet til det trådløse nettverket er enkelt. Spotify-brukere kan glede seg over innebygd Spotify Connect. Vil man høre musikk i hifi-kvalitet fra for eksempel Tidal eller Qobuz, må det strømmes via mobilen over AirPlay 2 (iOS) eller Chromecast (Android). Argon Audio Solo har ikke egen app.

Nokså interessant er det imidlertid at enheten er ”Roon Ready” så den kan brukes i et multiromssystem med lyd i HD-kvalitet. Endelig kan man, hvis makeligheten overskygger kvalitetssansen, strømme trådløst fra mobilen via Bluetooth.

Har man en forsterker med digitalinngang, men uten strømming, er det nærliggende å bruke en av de to digitalutgangene på enheten. Det er imidlertid ikke sikkert at forsterkerens DAC er bedre enn Argons, da det er spandert bedre komponenter i denne, enn man umiddelbart forventer i en forholdsvis billig strømmer.

Digitalkonverteren er en ESS Sabre ES9018, og operativforsterkerne i analogdelen er fra Burr Brown. Argon skriver også på sin nettside at det er åtte separate strømforsyninger i boksen. Alle disse får riktig nok spenning fra den medfølgende USB-adapteren, men det er grunn til å tro at det er tenkt på å beskytte de analoge signaltrinnene mot støy fra digitaldelen. DAC-en støtter oppløsninger opptil 24-but / 192 kHz.

Strømming via AirPlay og Chromecast er tapsfri og fungerer problemfritt, men det koster batteri og regnekraft på mobilen – i motsetning til å ha ekte integrasjon av musikkstrømmetjenestene i mottakeren. Når det er sagt, så fungerer det problemfritt – og er langt bedre enn Bluetooth. Og det betyr at man kan strømme fra alle typer apper. Også for eksempel YouTube.

Argon Audio Solo er betydelig billigere enn de fleste strømmemottakere vi har testet. Derfor et det mest sannsynlig at den vil bli kombinert med en god mellomklasseforsterker uten strømmefunksjoner. Quad VA-One er nettopp en slik forsterker; en liten vellydende rørforsterker med digitalinngang, men uten WiFi-funksjoner.

Argon Audio Solo er en enkel og velfungerende strømmemottaker som kan oppgradere en eksisterende forsterker med trådløs lydstrømming i HD-kvalitet. (Foto: Argon Audio)

Lydkvaliteten

Ved lytting via linjeinngangen – og dermed Argons egen DAC – får man et lydbilde som er behagelig og med god nyansering. Stemmer beholder sine individuelle karakterer – også når det er mange instrumenter og stemmer på scenen. Og det gir en god illusjon av å lytte til levende musikk.

Et skifte til den optiske digitalinngangen avslører at Argons DAC på flere områder er bedre enn Quad-forsterkerens egen. Det gjelder både fornemmelsen av dybde på den akustiske scenen og evnen til å gjengi dynamikken i musikken.

Det er få alternativer i denne prisklassen. Faktisk er den eneste vi har testet Hall Audio Streamer, som har litt flere funksjoner, men ikke er fullt så strømlinjet i brukeropplevelsen og designen. Den nærmeste dyrere konkurrenten er Bluesound Node (N130), som har alle strømmetjenestene innebygd, men til den dobbelte prisen.

Enheten er ganske elegant i sin minimalisme, med avrundede hjørner og et kabinett i enten silkematt sort eller hvitt. (Foto: Argon Audio)

Konklusjon

Argon Audio Solo er en enkel og velfungerende strømmemottaker som kan oppgradere en eksisterende forsterker med trådløs lydstrømming i HD-kvalitet. Den er lett og brukervennlig – pen og diskré nok til å finne plass i selv kritisk kuraterte boliginnredninger. Lydmessig klarer den seg over sin prisklasse.

Det ville ha vært et stort pluss å ha musikkstrømmetjenestene integrert (Spotify teller ikke i den sammenhengen, så lenge tapsfri lyd ikke er støttet), men muligheten for å bruke den sammen med Roon utligner det.

Annonse
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

42 kommentarer om “Argon Audio Solo”

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Ny toppserie fra Audiolab Britiske Audiolab lanserer en helt ny forsterker - og faktisk en CD-transport også!
Budsjettvennlige forsterkere med Bluetooth En enkel og en avansert integrert forsterker.
Følg Lyd & Bilde