: Oppsummering

Noe for enhver smak

De tre anleggene i testen er til dels veldig forskjellige, men har til felles at de låter overraskende bra til prisen. Her har det virkelig skjedd ting de siste årene!
Annonse
Annonse
forfatter

Denne uhøytidelige stereo-trekampen har blitt en årlig tradisjon som vi i redaksjonen alltid ser fram til. For selv om vi tester svært mange enkeltkomponenter gjennom året, er det ikke alltid vi har muligheten til å sjekke nøyaktig hvilke kombinasjoner som fungerer aller best. Sånn sett er denne testen alltid en ”reality check”, og det ligger selvfølgelig litt prestisje i å komponere det beste anlegget.

Å sette sammen et anlegg av testvinnere er ikke nødvendigvis oppskriften på suksess, for det er ikke automatisk gitt at de fungerer like bra i samspill. I tilfellet med Hegel HD20 og Dynaudio Focus 110A må vi likevel sies å ha truffet blink! Digitalkonverteren fra Hegel henter ut utrolige mengder informasjon fra musikkopptaket, og de aktive Dynaudio-høyttalerne gjengir lyden imponerende detaljert og naturtro. Produktene fungerer bra sammen fordi de har en nøytral lyd og ikke drar klangbalansen i noen spesiell retning. Av samme grunn passer de best for deg som foretrekker naturlig lyd uten kunstige smakstilsetninger.

De som liker musikken sin servert med litt ekstra trøkk og innlevelse, og kanskje har et større lytterom, bør sjekke ut kombinasjonen av PSB og Yamaha, som leverer om ikke den mest korrekte, så i alle fall den feteste lyden i testen. Lydbildet er enormt og det samme kan sies om bassgjengivelsen. Dette er et toppanlegg for rock og hip-hop! Anlegget fra Marantz og Monitor Audio byr på en mer fintfølende og raffinert musikkgjengivelse. Her vektlegges de små detaljene fremfor de største dynamiske utsvingene. For noen kan det låte litt tamt, og for andre låter det perfekt balansert, og blir i alle fall aldri slitsomt å lytte til.

De tre kombinasjonene våre er når alt kommer til alt bare forslag, og på ingen måte noen fasit. Vi fikk interessante resultater ved å mikse og matche de ulike komponentene, og Audun, Geir og Lasse var i alle fall delvis enige om at Yamaha-forsterkeren kunne være en bedre match til Monitor Audio høyttalerne enn Marantz var, med mer energi og sprut i toppen. På samme måte opplevde vi at Marantz-kombinasjonen kom litt mer til sin rett på de svært åpne og levende PSB-høyttalerne, og tok litt av eggen fra den ivrige mellomtonen. Totalt sett var likevel inntrykket at Yamaha og PSB var den beste kombinasjonen av disse to.

Også i denne testen:

Lasses strømmingsanlegg

Moderne miks

Det er alltid en utfordring å finne den perfekte miksen når man skal sette sammen et stereoanlegg, hvor lydkvaliteten står i høysetet.

Fyldig klang Silkemyk oppløsning Plasseringsvennlig
Kunne vært skarpere fokusert

Auduns strømmingsanlegg

Kompakt luksus

Selv med et begrenset budsjett på 30.000 er det fullt mulig å kjøpe virkelig gode lydkomponenter i toppklassen, noe dette mini-high-end anlegget beviser.

Ekstremt veloppløst Volumkontroll Krystallklar, varm og åpen lyd Dyp og kontrollert bass
Knøttliten fjernkontroll Kun analoge innganger Litt ”snill” lyd

Geirs strømmingsanlegg

Fleksibelt og musikalsk

Geirs anlegg er bygget rundt en fleksibel mediastrømmer, med mange tilkoblingsmuligheter. Anlegget låter meget pent og skapelig

Enkel og allsidig Kvalitetsinntrykk
Kunne hatt enda høyere oppløsning Støtter ikke AIFF/ ALAC Mangler kraft
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Med en av disse lydplankene blir det garantert en god jul.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!