Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Oppsummering

Noe for enhver smak

De tre anleggene i testen er til dels veldig forskjellige, men har til felles at de låter overraskende bra til prisen. Her har det virkelig skjedd ting de siste årene!

Skrevet av / 12.08.11 - 14:53
Oppsummering
Geir Gråbein Nordby

Denne uhøytidelige stereo-trekampen har blitt en årlig tradisjon som vi i redaksjonen alltid ser fram til. For selv om vi tester svært mange enkeltkomponenter gjennom året, er det ikke alltid vi har muligheten til å sjekke nøyaktig hvilke kombinasjoner som fungerer aller best. Sånn sett er denne testen alltid en ”reality check”, og det ligger selvfølgelig litt prestisje i å komponere det beste anlegget.

Å sette sammen et anlegg av testvinnere er ikke nødvendigvis oppskriften på suksess, for det er ikke automatisk gitt at de fungerer like bra i samspill. I tilfellet med Hegel HD20 og Dynaudio Focus 110A må vi likevel sies å ha truffet blink! Digitalkonverteren fra Hegel henter ut utrolige mengder informasjon fra musikkopptaket, og de aktive Dynaudio-høyttalerne gjengir lyden imponerende detaljert og naturtro. Produktene fungerer bra sammen fordi de har en nøytral lyd og ikke drar klangbalansen i noen spesiell retning. Av samme grunn passer de best for deg som foretrekker naturlig lyd uten kunstige smakstilsetninger.

De som liker musikken sin servert med litt ekstra trøkk og innlevelse, og kanskje har et større lytterom, bør sjekke ut kombinasjonen av PSB og Yamaha, som leverer om ikke den mest korrekte, så i alle fall den feteste lyden i testen. Lydbildet er enormt og det samme kan sies om bassgjengivelsen. Dette er et toppanlegg for rock og hip-hop! Anlegget fra Marantz og Monitor Audio byr på en mer fintfølende og raffinert musikkgjengivelse. Her vektlegges de små detaljene fremfor de største dynamiske utsvingene. For noen kan det låte litt tamt, og for andre låter det perfekt balansert, og blir i alle fall aldri slitsomt å lytte til.

De tre kombinasjonene våre er når alt kommer til alt bare forslag, og på ingen måte noen fasit. Vi fikk interessante resultater ved å mikse og matche de ulike komponentene, og Audun, Geir og Lasse var i alle fall delvis enige om at Yamaha-forsterkeren kunne være en bedre match til Monitor Audio høyttalerne enn Marantz var, med mer energi og sprut i toppen. På samme måte opplevde vi at Marantz-kombinasjonen kom litt mer til sin rett på de svært åpne og levende PSB-høyttalerne, og tok litt av eggen fra den ivrige mellomtonen. Totalt sett var likevel inntrykket at Yamaha og PSB var den beste kombinasjonen av disse to.

Også i denne testen:

3 anbefalte strømmingsanlegg

Lasses strømmingsanlegg

Moderne miks

Det er alltid en utfordring å finne den perfekte miksen når man skal sette sammen et stereoanlegg, hvor lydkvaliteten står i høysetet.

Fyldig klang Silkemyk oppløsning Plasseringsvennlig
Kunne vært skarpere fokusert
Les hele testen

Auduns strømmingsanlegg

Kompakt luksus

Selv med et begrenset budsjett på 30.000 er det fullt mulig å kjøpe virkelig gode lydkomponenter i toppklassen, noe dette mini-high-end anlegget beviser.

Ekstremt veloppløst Volumkontroll Krystallklar, varm og åpen lyd Dyp og kontrollert bass
Knøttliten fjernkontroll Kun analoge innganger Litt ”snill” lyd
Les hele testen

Geirs strømmingsanlegg

Fleksibelt og musikalsk

Geirs anlegg er bygget rundt en fleksibel mediastrømmer, med mange tilkoblingsmuligheter. Anlegget låter meget pent og skapelig

Enkel og allsidig Kvalitetsinntrykk
Kunne hatt enda høyere oppløsning Støtter ikke AIFF/ ALAC Mangler kraft
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil ikke tro hvor svært forsterkerne låter

Referanselyd i premium-klassen

Finn CD-samlingen frem igjen

Sensasjonelt godt kjøp

Sjarmerende kassettspiller

Lydkortet pensjonerer din high-end DAC

Spiller best uten

Bordanlegget som har alt

Et uvanlig godt kjøp

Platespiller med startknapp

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Lyd & Bilde
Scroll to Top