Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Oppsummering

Bedre lyd enn fra mobilen

Vi kan konstatere at selv rimelige musikkspillere overgår lydkvaliteten til de fleste smartmobiler, og gir enklere tilgang til høyoppløst avspilling. Men de er ikke feilfrie.

Skrevet av / 09.08.14 - 15:15
Oppsummering
Geir Gråbein Nordby

Du må ikke betale veldig mye for bedre og kraftigere lyd enn fra mobiltelefonen. Både FiiO X3 og iBasso DX50 overgår nemlig telefonene. Spesielt når det kommer til å spille av høyoppløste musikkfiler, er det langt enklere med en spiller som faktisk er beregnet for det. Bare dra filene over fra PC eller Mac, og spill av.

Ingen av spillerne er feilfrie når det kommer til å presentere musikkbiblioteket på den ryddigste måten. Mye hjelper med å ha tagget alle musikkfilene med riktig metadata på forhånd, men selv da er musikkappen til smartmobilen din enklere. FiiO X3 har lengst vei å gå her. Ikke kan du lage spillelister i spilleren, og den er temmelig rotete om du ikke har laget spilleliste på forhånd. iBasso er noe bedre, men langt fra perfekt.

Selv om begge låter bra, introduserer de enda en klump i lomma i tillegg til mobiltelefonen. Hvis du ønsker bedre lyd enn mobilen gir deg, men du ikke har høyoppløste musikkfiler, kan det være vel så praktisk å kjøpe en bærbar DAC i lommeformat, som for eksempel Beyerdynamic A 200 p, som fungerer både med Android og iPhone (kanskje også Windows Phone 8.1 får OTG). Da beholder du brukergrensesnittet du kjenner så godt fra før.

Men har du høyoppløste musikkfiler og vil spille dem av på farten, og din mobil ikke støtter disse, bør hvilken som helst av disse spillerne kunne ønskes velkommen.

Også i denne testen:

2 bærbare HD spillere

iBasso DX50

Knallyd til lav pris

iBasso DX50 tar rimelig godlyd til nye høyder. Berøringsskjerm forenkler bruken.

DX50 tar bærbar lyd til nye høyder innenfor prisklassen. Både kraftig og oppløst. Berøringsskjerm forenkler bruken.
Manøvrering i musikkfiler er ikke like intuitivt som på smartmobilene. Har ikke USB-DAC-funksjon. Litt klumpete og kantete utseende.
Les hele testen

FiiO X3

Kompakt og snerten

FiiO X3 er en rimelig musikkspiller som støtter høyoppløste musikkformater, og som tar liten plass i lomma.

Vi liker godt den finslipte formen, og spilleren låter klart bedre enn mobiltelefonen. At den dessuten kan brukes som USB-DAC til datamaskinen er et pluss.
Avspillingen av musikkbiblioteket kunne godt vært mer oversiktlig, og vi kunne ønsket oss en berøringsskjerm.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Platespiller med startknapp

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Det enkleste er det beste

Verdensklasse!

dCS Network-DAC 2.0: Har du råd, har du lov!

Boksåpneren

Prisgunstig inngangsbillett

Klassens beste kjøp

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Scroll to Top