annonse
annonse

test: ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T

Mai 2018
ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T
Mai 2018
ASUS ZenBook Flip S UX370UA-C4059T

Dobbel enkelhet

Du kan fint få både superskarp ultrabook-luksus og 360-graders skjerm på en gang.

Slank, lett og lekker som en ultrabook. Fin touchskjerm og velfungerende 360-graders hengsling. Utmerket ytelse.
Du kan få en kraftigere (og større) bærbar til samme pris. Bare Full HD-skjermoppløsning. Krever USB-adapter til det meste.
annonse

Navnet forplikter, og det er en passende porsjon meditativ enkelhet over Asus’ Zenbook-serie. Vi har testen noen, og felles har vært den stilrene slanke designen. Og en pris som gjenspeiler at man har råd til å betale ekstra for finessene.

Asus sier selv at Zenbook Flip S er en av de tynneste 360-graders-maskiner på markedet. En tittel som er lettere å forsvare enn plassen som den suverent tynneste. 360-graders-maskiner er normalt tykkere enn alminnelige laptoper, men faktisk er Zenbook Flip S, nesten to millimeter tynnere enn Asus’ egen Zenbook 3 Deluxe, som for øvrig har omtrent samme ytelse til en litt høyere pris. Det er ganske imponerende.

Asus Zenbook Flip S er like tynn og lett som en normal ultrabook.

Skjermstørrelsen er 13,3″, men det har lykkes å få panelet til å fylle en litt større del av skjermarealet enn på forgjengeren UX360. Ultrabæbare PC-er har imidlertid nådd det stadium som mobiltelefoner var for noen år siden. Det er ikke mulig å gjøre dem vesentlig mindre uten å sette ergonomien over styr. Man kan bare gjøre dem tynnere, og med en tykkelse på like over en centimeter, er det ikke mange millimeter å file av.

Kabinettet er i en metallisk mørkgrå farge utvendig som innvendig, bortsett fra en slepet blank metallkant hele veien rundt, samt rundt touchpad-en. Det ser raffinert ut, og kan sannsynligvis forebygge at PC-en vil se slitt ut når fargen slites av langs kanten. Skjermen er av ripefritt Gorilla Glass.

Zenbook Flip S kommer i forskjellige varianter, men på den testede var prosessoren en Intel Core i5 på 2,7 GHz med 8 GB RAM og 256 MB SSD-disk. Skjermoppløsningen var Full HD, drevet av et integrert Intel HD Graphics 620-kort. Fornuftig, men tilstrekkelig.

Adapter er nødvendig
Asus har på flere av sine Zenbook-maskiner valgt å gå inn i fremtiden med begge bena foran ved utelukkende å bruke USB-C-porter. Dessverre er antallet av enheter som støtter denne utmerkede portstandarden fortsatt begrenset. Derfor blir den medfølgende portadapteren med utgang for USB og HDMI en uunnværlig følgesvenn i bagasjen. Det virker, men er klossete, og du får fortsatt bare en USB-port. Kortleser og Ethernet-port får man heller ikke.

Man finner utelukkende USB-C-porter på Zenbook Flip S. Det betyr at man må ha en adapter med i vesken. Foto: Asus

 

Til gjengjeld er det blitt plass til en fingeravtrykkleser på det smale kabinettet. Man får også en tegnepenn. Her kunne Asus med fordel ha kikket Microsoft over skulderen, og ha gitt pennen magnetisk holder som på Surface Pro 4. Det er merkelig nok heller ingen lomme til pennen i det lekre etuiet som følger med.

Asus Zenbook Flip S har en funksjon kalt Quiet Fan, som senker den allerede svært lave viftestøyen ved å skru ned ytelsen – og dermed behovet for kjøling. Det er smart, men maskinen er fra før veldig stille, og bare i svært stille omgivelser, som på soverommet, legger man merke til støyen. Men man får samtidig forært litt ekstra batteritid – i bytte for en dårligere ytelse. Med Quiet Fan slått på kjørte maskinen en sjettedel lengre på en lading.

I pose og sekk
Asus Zenbook Flip S UX370UA er en såkalt 360-graders maskin. Altså en maskin hvor skjermen kan foldes hele veien rundt og ligge flatt mot tastaturet, og forvandle PC-en til et nettbrett. Å ha begge funksjoner på samme maskin er umiddelbart smart, men etter et års tid med forgjengeren som daglig arbeidsmaskin, må jeg innrømme at antall ganger hvor jeg har utnyttet nettbrettfunksjonen fortsatt kan telles på to hender. Men andre kan ha det på en annen måte. Til gjengjeld er touchskjermen et ubetinget pluss – også i normal PC-tilstand. Spesielt når man på den lille plassen ved et møtebord eller i et smalt flysete kan svepe skjermbildet eller klikke OK med en finger på skjermen.

Foto: Asus

 

Benchmark
Prosessoren er en Intel Core i5-7200U, som er en 2,7 GHz dual-core CPU med fire tråder. Den er ingen muskelsvulmende tallknuser, men den kjører langt på literen, og er fortsatt langt sterkere enn de virkelige spareprosessorene man kan finne i noen 360-graders-maskiner. Geekbench-testen ga et resultat på henholdsvis 3896 single-core) og 7748 (multi-core). Basemark 3.0-testen ender på 427. Alt sammen er fullt akseptabelt til normalt bruk. PC Mark 10-testen, som etterligner kontorprogrammer, endte med et resultat på 3055. Det er faktisk ikke så verst. Et kraftmonster som HP Omen 17 er bare halvannen gang raskere.

Vi puttet også Zenbook Flip S på de grafikktunge Cinebench og 3D Mark-testene. Det gikk som forventet. Dette er ingen maskin til tung 3D-grafikk. Men alle testene ble imidlertid gjennomført, så du kan i prinsippet sette et eldre 3D-spill på som pauseunderholdning.

Langt viktigere er batteritiden. Ifølge Asus kan den klare seg i opptil 11,5 timer på en lading. Det er sannsynligvis korrekt ved typisk bruk. I den harde, men standardiserte batteritesten, hvor det kjøres krevende oppgaver med fullt bluss på skjermen, nådde Zenbook Flip S å kjøre like under tre timer.

Konklusjon
Asus Zenbook Flip S UX370 er en datamaskin til de som på samme tid ønsker seg en stilig, Macbook-drepende ultrabook til jobben eller studiene – og et stort, fett nettbrett til filmhygge i sofaen. Innenfor de stramme, fysiske begrensningene i formatet har Asus fått en bra kraftig maskin ut av det. Den har ingen seriøst svake sider, og prisen kan man heller ikke med rimelighet klage over. Touchskjermen blir raskt uunnværlig – også når du bruker Zenbook Flip som alminnelig bærbar.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Prosessor: 2,7 GHz Intel Core i5-7200U (dual-core, 4 tråder)

Skjerm: 13,3” Full HD (1920 x 1080 piksler), 10-punkts touch

Minne: 8 GB

Grafikk: Intel HD Graphics 620 m. delt RAM

Operativsystem: Windows 10 Home, 64-bit

Harddisk 256 GB SSD

Mål/vekt: 31,3 x 1,1 x 21,8 cm (B x H x D), 1,1 kg

HD-webcam, Wifi 802.11ac / Bluetooth 4.1, 2 x USB-C, 3,5 mm audiokontakt, fingeravtrykkleser

Web: asus.com

Pris: 14999,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
test
Ring Stick Up Cam Wired

Enkel overvåkning koster på flere måter

Man får ikke mye utbytte av Ring Stick Up Cam Wired uten et abonnement, som lar Ring laste opp brukerens videoer til skyen.

test
Apple Mac Mini 2018

Racertrimmet Mac Mini

Endelig en ny minidatamaskin fra Apple med nyeste generasjons maskinvare.

test
Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Ekstremt dyr

ThinkPad-toppmodellen lever bare opp til navnet når det gjelder prisen.

test
Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Klassisk og moderne ultrabærbar

ThinkPad X1 Carbon er lett, elegant, robust og sterk på samme tid.

Har Ring overvåket alle sine kunder?

Selskapet som produserer intelligente overvåkningsløsninger til private hjem har angivelig gitt medarbeidere fri tilgang til kunders private opptak.

Ikke opplagt som hybrid

Lenovos fleksible toppmodell er litt for stor og kantete som nettbrett. Som bærbar er den for dyr.

gruppetest
6 gaming mus

Knivskarp kontroll

Du blir aldri bedre enn verktøyet ditt. Vi har sett på seks av de beste gaming-musene akkurat nå.

test
Asus ZenBook 14 UX433FA-A60225T

Luksus til lavpris

Du trenger ikke å ha et gullkort i lommen for å få en lett og lekker ultrabook.

gruppetest
9 trådløse smarthøyttalere

Stemmen befaler

Skal du ha en ny høyttaler å lytte til? Da kan det være smart med en som også lytter til deg! En smarthøyttaler kan styre hele hjemmet. Men hvor bra låter de?

test
Samsung Galaxy A9

Flere kameraer er ikke alltid bedre

Ingen annen mobil kan skryte av fire kameraer på baksiden, men kvaliteten er tvilsom.

annonse

CES 2019: Hey Google

Med Google Assistant Connect vil søkemotorgiganten styre hele ditt smarte hjem.

CES 2019: Gaming fra Audio Note

Audio Note UK samarbeider med PC-utstyrsprodusenten EVGA om et gaming-lydkort med high-end ambisjoner.

CES 2019: Spillnyheter fra Lenovo

I Las Vegas handler alt om spill. Det gjør det også hos Lenovo.

CES 2019: Lenovo satser på kunstig intelligens

Det er ikke bare ny hardware på tapeten for Lenovo på årets CES-messe

CES 2019: Gaming i stort format

HP utvider sin Omen-serie med en skjerm som ikke kan overses

CES 2019: Utendørssensor til Philips Hue

Philips utvider sin Outdoor-serie og kommer også med en nyhet til Google Assistant

CES 2019: Lettvektere fra Lenovo

Tynne maskiner og store skjermer i Las Vegas

CES 2019: Nå blir dørspionen din digital

Ut med den gamle dørspionen og inn med den nye, digitale løsningen fra Ring som med Ring Door View Cam vil sikre deg og dine.

CES 2019: Verdens (kanskje) tynneste skjermramme fra Asus

Med to nye supertynne ultrabooks i Zenbook-serien gjør Asus seg klar til det nye året.

CES 2019: Styr HTC Vive med øynene

Se - jeg kjører uten hender! Pro-utgaven av HTCs VR-headsett har fått eye tracking, samt en ny lillebror.

CES: Helt rå spillbærbar fra Asus

ROG Mothership er navnet på Asus' nye bærbare toppmodell for gaming. Og vi har lyst på en!

test
MSi PS42 8RB-015NE

Til sivilt bruk

Navnet MSi er nærmest synonymt med gaming-maskiner. Men Prestige-serien er beregnet til "pent" bruk.

test
Apple MacBook Air 2018

Mindre og skarpere

MacBook Air har gjenoppstått i et mindre format med en betydelig bedre skjerm.

annonse
test
Nextbase 612GW

Luksuriøst bilkamera

Med enkel håndtering og meget bra videokvalitet er Nextbase 612GW kongen blant bilkameraer.

test
Tile Pro

Til den glemsomme typen

Leter du ofte etter nøklene dine, vil du sette pris på Tile Pro.

gruppetest
9 smarthjem-produkter

Fremtidens hjem allerede nå

Smarte oppkoblede apparater som gjør tilværelsen mer behagelig, sikrere og artigere.

test
Tobii Eye Tracker 4C

Styr musen med øynene

Tobii kaster deg rett inn i spillet, og lar deg styre kameraet med øynene.

gruppetest
5 smartklokker

Smart klokke, smart trening

Med en smartklokke på armen får du mer ut av treningen.

test
Apple Watch series 4

På tide, Apple

Endelig har Apple Watch fått en skikkelig oppgradering som virkelig spiller en rolle.

Slankere og skarpere MacBook Air

Apples MacBook Air startet en liten revolusjon, nå kommer den i sin aller tynneste utgave.

Endelig ny Mac Mini

Apple minstemann heter det samme, men er mye råere enn før.

test
MacBook Pro 13’’ 2018

Apples råeste 13-tommer

Den kompakte 13’’ MacBook Pro er maskinen for krevende oppgaver.

test
Nest Hello

Se hvem som ringer på

Du trenger ikke lenger lure på hvem som står ved ytterdøren.

Google Home: nå kommer de norske tjenestene

Rett etter lanseringen kan man allerede velge mellom et vell av nyhetstjenester.

test
Google Home

Kanskje en revolusjon

Med norsk taleassistent har Google Home straks blitt mye mer interessant.

test
Google Home Mini

Mer enn OK, Google!

Google Home har endelig fått norsk assistent. Vil Google Home Mini revolusjonere det smarte hjemmet?

test
Philips Hue Lily Outdoor Startkit

Hyggespreder til hagen

Det var bare et spørsmål om tid – nå lyser Hue også opp i hagen.

test
Logitech MX Vertical

En positiv overraskelse

Logitech tar seg av ditt ømme håndledd og gir deg ro på skrivebordet.

test
Asus ZenBook Pro 15

Leketøy for luksusdyr

Den "profesjonelle" Zenbook gir Apple kamp til døren – og videre.

test
Razer Huntsman Elite

Lysende eksempel

Razers toppmodell er både overstrømmende fargerik, knivskarp presis og nøktern.

Google ‘Smart TV Kit’ og ny Chromecast

I forkant av Googles arrangement 9. oktober er det allerede lekket et ”Smart TV Kit”.