TEST: Acer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)

En PC til både lek og alvor

Acer prøver å sette seg på to stoler samtidig – og klarer det faktisk uten å falle på gulvet.

Karakter
Acer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)

Lyd & Bilde mener

Kompakt gamingmaskin i diskré design. Lett og pen nok til å bli med på jobben – og rask nok til spill.
Den er tung og klossete ved siden av en ultrabook til samme pris. Og på langt nær så kraftig som en ren gaming-PC.
 • Prosessor: 2,6 GHz Intel Core i7-9750H hexa-core (12 tråder)
 • Skjerm: 15,6″ IPS, Full HD (1920 x 1080), 144 Hz
 • Minne: 16 GB DDR4
 • Harddisk: 512 GB SSD
 • Grafikk: Nvidia GeForce GTX 1660 Ti m. 6 GB GDDR6
 • Operativsystem: Windows 10 Home, 64 bit
 • Mål og vekt: 36,3 x 2,3 x 26,0 cm / 2,5 kg
 • Tilkoblinger: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, HDMI, USB-C, 3 x USB 3, Ethernet, 3,5 mm audio
 • Web: acer.com
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 14995 kr

 • Geekbench 5: 5182 (multi-core), 1200 (single-core)
 • Geekbench 5 OpenCL: 64 130
 • Geekbench 4: 20 016 (multi-core), 5279 (single-core)
 • Geekbench 4 OpenCL: 191 076
 • PCMark 10: 5229
 • 3DMark Time Spy: 5778
 • 3Dmark Fire Strike: 13 025
 • Cinebench R15: 119 fps / 1041 cb
 • HDTach: 1002 MB/s
 • Batteritest: 3:47 timer

Gaming-PC-er er i seg selv en kostbar affære. Men når man kjøper en maskin til spill, overser man som oftest en skjult ekstrautgift: nemlig prisen på en vanlig laptop som man kan ha med i vesken til de daglige oppgavene som spillmaskinen er for stor, for tung og for dyr til.

Acer Nitro ligner et forsøk på å kombinere gamingmaskinenes egenskaper med en mer sivil innpakning. Med et kabinett i sort børstet aluminium, vel to cm i tykkelse og en vekt på to og et halvt kilo er den rimelig veskevennlig. Spesielt for en 15″ maskin.

Med rødt plysjtrekk

Det noble inntrykket spoleres litt når man åpner lokket på Nitro 7, og ser at alle tastene samt touchpad-en er rammet inn med rødt. Og enda mer når man slår på – og får øye på den knallrøde bakbelysningen. Lyset kan selvfølgelig slås av, men det kan ikke skifte farge. I bilenes verden tilsvarer dette en sort BMW med rødt plysjtrekk!

Tastaturet er for øvrig behagelig og av utmerket kvalitet. Det er godt med plass mellom tastene på selve tastaturet, mens det numeriske tastaturet til høyre er blitt litt klemt, og faktisk overlappes av piltastene. Det er litt artig at Acer insisterer på å klemme talltastene inn i et 15″ kabinett, samtidig med at flere separate gaming-tastaturer kommer som «tenkeyless»-utgaver uten spesielle talltaster.

Når maskinen er på, avslører de røde dekorasjonene og bakgrunnslys at Nitro 7 er beregnet til narrestreker. (Foto: Acer)

Gode kompromisser

Innmaten er preget av fornuftige kompromisser. Prosessoren er en sekskjernes Core i7, som er på 16 GB RAM og har en 512 GB SSD om bord. Hele veien spesifikasjoner som er på linje med eller overgår high-end-maskinene fra 2018. Grafikken leveres av Nvidia GeForce GTX 1660 Ti, som er et ganske nytt økonomiklassegrafikkort som angivelig skal kunne måle seg med GeForce GTX 1070 fra forrige generasjon. Det kommer vi tilbake til senere.

 

Mellomklasse behøver ikke være lik med middelmådig!

 

Nesten som en voksen

Selv om prisen er spiselig, er spillopplevelsen på Nitro 7 ikke preget av kompromiss. Så lenge man ikke krever å spille Red Dead Redemption 2 med høyeste grafikkinnstillinger. Faktisk kjører de fleste moderne 3D-spill uten problemer på maskinen. Og den raske 144 Hz-skjermen gjør opplevelsen glidende. Det er nesten bare tastaturets mangel på RGB-lysshow som avslører at det tross alt er spart litt her og der.

Benchmark

Våre Benchmark-målinger bekrefter at mellomklasse ikke trenger å være middelmådig. Takket være friske generasjoner av både prosessorer og grafikk-løsninger er det reelle spillmuskler i Acer Nitro 7.

Prosessoren er en 2,6 GHz Intel Core i7-9750H med seks kjerner og 12 tråder. Den kommer ut med en respektabel Geekbench 5-score på 1200 i single-core og 5182 i multi-core. Det er egenskaper som man for bare et år siden måtte betale det dobbelte for i businessklassen.

Sterk budsjett-grafikk

Grafikkprosessoren i Acer Nitro 7 er en Nvidia GeForce GTX 1660 Ti. Til tross for navnet er den forholdsvis ny, og ble lansert i begynnelsen av 2019. Den mangler raytracing-funksjonene fra RTX-serien, men klarer alminnelige – også nyere – 3D-spill flott.

3DMark Time Spy-testen ender med en score på 5778, og Fire Strike med 13 025. Det er omtrent det halve av Acers egen Predator Helios 700, men det er prisen også. Og det er fortsatt en fullt respektabel score!

I motsetning til tungvekts-gamingmaskiner holder Acer Nitro 7 strømmen i lang tid. PCMark 8-batteritesten endte med et resultat på 3:47 timer. Det er på nivå med ultrabook-maskinene. Da testen er langt mer intens enn normalt kontorarbeid, kan man i praksis regne med å kunne bruke PC-en en hel dag på en lading.

Med sitt sorte metallsvøp ligner Acer Nitro 7 fra utsiden en sivil maskin i det bedre sjiktet. (Foto: Acer)

Da vi i 2018 testet billige gaming-PC-er, kunne vi konstatere at man for rundt 10 000 kroner kunne få en spillbar maskin – men med en del kompromisser. Kompromisser er det fortsatt, men de er bitt langt lettere å leve med. 144 Hz-skjermen er nå standardutstyr, og grafikkytelsen er på nivå med forrige generasjons toppmodeller. Endelig har regnekraften vokst i takt med antall prosessorkjerner.

Faktisk holder Acer Nitro 7 nesten følge med de fleste fra fjorårets test av gamingmaskiner i premiumklassen. Maskiner som kostet halvannen til to ganger det man må gi i dag.

Konklusjon

Acer Nitro 7 er en maskin som vil være lett å leve med for alle andre enn hardcore-gamere. Den er kraftig nok så lenge du ikke insisterer på å spille de nyeste 3D-spillene i høyeste kvalitet. Og da kun hvis det er snakk om spill som utnytter raytracing-mulighetene i RTX-grafikkprosessorene. Og den er samtidig lett nok og diskré nok til å kunne brukes som hverdags-PC. Og til bilde- og videobehandling vil de gode regne- og grafikkreftene gi den et forsprang i forhold til de lette ultrabook- maskinene.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.