Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Acer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)

En PC til både lek og alvor

Acer prøver å sette seg på to stoler samtidig – og klarer det faktisk uten å falle på gulvet.

Skrevet av / 16.12.19 - 13:17
Acer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)
John Hvidlykke

Gaming-PC-er er i seg selv en kostbar affære. Men når man kjøper en maskin til spill, overser man som oftest en skjult ekstrautgift: nemlig prisen på en vanlig laptop som man kan ha med i vesken til de daglige oppgavene som spillmaskinen er for stor, for tung og for dyr til.

Acer Nitro ligner et forsøk på å kombinere gamingmaskinenes egenskaper med en mer sivil innpakning. Med et kabinett i sort børstet aluminium, vel to cm i tykkelse og en vekt på to og et halvt kilo er den rimelig veskevennlig. Spesielt for en 15″ maskin.

Med rødt plysjtrekk

Det noble inntrykket spoleres litt når man åpner lokket på Nitro 7, og ser at alle tastene samt touchpad-en er rammet inn med rødt. Og enda mer når man slår på – og får øye på den knallrøde bakbelysningen. Lyset kan selvfølgelig slås av, men det kan ikke skifte farge. I bilenes verden tilsvarer dette en sort BMW med rødt plysjtrekk!

Tastaturet er for øvrig behagelig og av utmerket kvalitet. Det er godt med plass mellom tastene på selve tastaturet, mens det numeriske tastaturet til høyre er blitt litt klemt, og faktisk overlappes av piltastene. Det er litt artig at Acer insisterer på å klemme talltastene inn i et 15″ kabinett, samtidig med at flere separate gaming-tastaturer kommer som “tenkeyless”-utgaver uten spesielle talltaster.

Når maskinen er på, avslører de røde dekorasjonene og bakgrunnslys at Nitro 7 er beregnet til narrestreker. (Foto: Acer)

Gode kompromisser

Innmaten er preget av fornuftige kompromisser. Prosessoren er en sekskjernes Core i7, som er på 16 GB RAM og har en 512 GB SSD om bord. Hele veien spesifikasjoner som er på linje med eller overgår high-end-maskinene fra 2018. Grafikken leveres av Nvidia GeForce GTX 1660 Ti, som er et ganske nytt økonomiklassegrafikkort som angivelig skal kunne måle seg med GeForce GTX 1070 fra forrige generasjon. Det kommer vi tilbake til senere.

 

Mellomklasse behøver ikke være lik med middelmådig!

 

Nesten som en voksen

Selv om prisen er spiselig, er spillopplevelsen på Nitro 7 ikke preget av kompromiss. Så lenge man ikke krever å spille Red Dead Redemption 2 med høyeste grafikkinnstillinger. Faktisk kjører de fleste moderne 3D-spill uten problemer på maskinen. Og den raske 144 Hz-skjermen gjør opplevelsen glidende. Det er nesten bare tastaturets mangel på RGB-lysshow som avslører at det tross alt er spart litt her og der.

Benchmark

Våre Benchmark-målinger bekrefter at mellomklasse ikke trenger å være middelmådig. Takket være friske generasjoner av både prosessorer og grafikk-løsninger er det reelle spillmuskler i Acer Nitro 7.

Prosessoren er en 2,6 GHz Intel Core i7-9750H med seks kjerner og 12 tråder. Den kommer ut med en respektabel Geekbench 5-score på 1200 i single-core og 5182 i multi-core. Det er egenskaper som man for bare et år siden måtte betale det dobbelte for i businessklassen.

Sterk budsjett-grafikk

Grafikkprosessoren i Acer Nitro 7 er en Nvidia GeForce GTX 1660 Ti. Til tross for navnet er den forholdsvis ny, og ble lansert i begynnelsen av 2019. Den mangler raytracing-funksjonene fra RTX-serien, men klarer alminnelige – også nyere – 3D-spill flott.

3DMark Time Spy-testen ender med en score på 5778, og Fire Strike med 13 025. Det er omtrent det halve av Acers egen Predator Helios 700, men det er prisen også. Og det er fortsatt en fullt respektabel score!

I motsetning til tungvekts-gamingmaskiner holder Acer Nitro 7 strømmen i lang tid. PCMark 8-batteritesten endte med et resultat på 3:47 timer. Det er på nivå med ultrabook-maskinene. Da testen er langt mer intens enn normalt kontorarbeid, kan man i praksis regne med å kunne bruke PC-en en hel dag på en lading.

Med sitt sorte metallsvøp ligner Acer Nitro 7 fra utsiden en sivil maskin i det bedre sjiktet. (Foto: Acer)

Da vi i 2018 testet billige gaming-PC-er, kunne vi konstatere at man for rundt 10 000 kroner kunne få en spillbar maskin – men med en del kompromisser. Kompromisser er det fortsatt, men de er bitt langt lettere å leve med. 144 Hz-skjermen er nå standardutstyr, og grafikkytelsen er på nivå med forrige generasjons toppmodeller. Endelig har regnekraften vokst i takt med antall prosessorkjerner.

Faktisk holder Acer Nitro 7 nesten følge med de fleste fra fjorårets test av gamingmaskiner i premiumklassen. Maskiner som kostet halvannen til to ganger det man må gi i dag.

Konklusjon

Acer Nitro 7 er en maskin som vil være lett å leve med for alle andre enn hardcore-gamere. Den er kraftig nok så lenge du ikke insisterer på å spille de nyeste 3D-spillene i høyeste kvalitet. Og da kun hvis det er snakk om spill som utnytter raytracing-mulighetene i RTX-grafikkprosessorene. Og den er samtidig lett nok og diskré nok til å kunne brukes som hverdags-PC. Og til bilde- og videobehandling vil de gode regne- og grafikkreftene gi den et forsprang i forhold til de lette ultrabook- maskinene.

Karakter
Acer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)
Premium

Home mener

Kompakt gamingmaskin i diskré design. Lett og pen nok til å bli med på jobben – og rask nok til spill. Den er tung og klossete ved siden av en ultrabook til samme pris. Og på langt nær så kraftig som en ren gaming-PC.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Fire hodesett til din nye kontorhverdag

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskjerms-PC

MacBook Air har blitt litt raskere, men også dyrere

Vil du ha ekstra skjerm til menyen?

Kjøp én - betal for tre

To-i-en-PC som har alt

Fy søren ... hvor rask den er!

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Scroll to Top