annonse

test:
Linksys Velop

De tre tårn

Linksys leverer, tross frustrasjoner, hurtig trådløst internett.

(Foto: Produsenten)
Linksys Velop
annonse
annonse

Linksys er et kjent navn i ruterbransjen, og forventningene til deres tårn, som siden lanseringen har fått mye ros, var derfor høye. Dessverre var det en ujevn opplevelse. Det startet med oppsettet, som ga noen problemer. De tre enhetene måtte først nullstilles, da de hadde vært i bruk før. Dette ordnes ved et langt trykk på en knapp i bunnen av hver enhet. En positiv detalj er at man ikke trenger en nål får å trykke på den. Deretter gikk det lettere, selv om det fortsatt tok betydelig lengre tid for enhetene å finne hverandre. Tårnene er ellers pene nok å se på, og har en liten lysende diode på toppen. Strømforsyningen bør Linksys arbeide med å gjøre mindre. Den opptar fortsatt to utganger i stikkontakten.

Varierende resultater

Irritasjonen over installasjonen gikk igjen i appen. Den er temmelig rotete og virker litt sløv. Jeg opplevde flere feil under bruk, for eksempel da jeg ville prøve å endre Wifi-kanalen. Jeg kunne dessuten konstatere at mine enheter plutselig foretrakk 2,4 GHz frekvensbåndet fremfor det raskere 5 GHz. Det gir ikke riktig noen mening, da det smarte ved et Mesh-system jo nettopp er at ens enheter hopper rundt mellom enhetene og alltid sørger for å holde de beste og raskeste forbindelsene. Det gir seg selv, men dette gjorde mine hastighetstester en anelse vanskelige, da det naturlig nok var stor forskjell på om en mobil var på 2,4 GHz-båndet eller 5 GHz-båndet. Jeg opplevde også at enhetene falt ut og mistet forbindelsen til ruteren flere ganger. Et hurtig google-søk tyder på at flere opplever lignende problemer, og at det kanskje kan skyldes feil i maskinvaren.

(Foto: Produsenten)

Konklusjon

Linksys Velop er et dyrt, men likevel interessant bekjentskap. Dessverre var det tydelig at Linksys ikke har tenkt så mye på brukervennligheten som noen av konkurrentene, og derfor godt kan være en litt forvirrende opplevelse. Hastigheten er god, men noe tyder dessverre på at maskinvaren feiler og skaper problemer. Det bør Linksys ta på alvor og få orden på.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverk standard: IEEE 802.11a/b/g/n/ac Frekvensbånd: Tri-band, 1 x 2,4 GHz, 2 x 5 GHz Trådløs hastighet: 400 Mbps på 2.4 GHz, 866 Mbps på 5 GHz Enheter: 3 stk. med 6 antenner per enhet Prosessor: 716 MHz Quad Core Minne: 512 MB RAM Porter: 2 x Gigabyte Ethernet per enhet Brannmur: ja Foreldrekontroll: ja MU-MIMO: ja Mål: 79 x 79 185mm (D x B x H) Web: linksys.comPris: 3990 kr
PlussNydelige enheter med gode spesifikasjoner. Linksys er kjent for kvalitet.
MinusOppsett tar tid, appen er rotete, og maskinvaren ser ut til å inneholde feil som gir varierende signalstyrke.
  5 MESH-rutere Internett i hele huset
  Les innledning til testen
  Også i denne testen:
  Asus Lyra Trio
  Strykejern med stråler i
  Asus Lyra er et enkelt system med et usedvanlig utseende.
  TP-Link Deco M5
  Fine til prisen
  TP-Links skiver ser ikke ut som mye, men dekker godt.
  Google WiFi
  I all sin enkelhet
  Google WiFi gjør det lett å komme på nett.
  Netgear Orbi RBK50 AC3000
  Orbi dekker bredt
  Netgears Orbi-system når helt ut i krokene.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Les også

  Fant ikke noen innlegg.