Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: 3 Toughphones

Skrevet av / 02.07.14 - 05:41
3 Toughphones
John Hvidlykke

Produkter i denne test

Smartmobilen er et uunnværlig hjelpemiddel og et enda mer genialt leketøy. Men leken kan ta brått slutt hvis mobilen glir ut av fingrene og treffer flisgulvet – eller drukner i toalettet. Og hvis kontoret ditt er en byggeplass, kan arbeidsdagen rett og slett vise seg tøff for den sårbare elektronikken.

Det er her de robuste mobilene – toughphones – kommer inn i bildet. En toughphone er i bunn og grunn en standard mobiltelefon som er pakket så ordentlig inn at den kan motstå belastninger fra en hard verden. Skallet skal både være vann- og støvtett og kunne beskytte elektronikken mot knall og fall.

Testen
I denne testen har vi sett på mobilmarkedets hardhauser, hvor styrke og motstandskraft teller mer enn finesse. Vi har selvfølgelig testet dem på deres egne betingelser, det vil si hvor godt de klarer seg når det er som tøffest. Men også i hvor høy grad de kan benyttes til å ringe, surfe og kjøre apper.

Vi endte med tre modeller fra Samsung, RugGear og RunBo. Flere leverandører, deriblant CAT, svarte at de veldig gjerne ville deltatt, men at de i øyeblikket venter på nye modeller.

Slik testet vi
Når produsentene hevder at en telefon er så godt som umulig å ødelegge, må vi selvfølgelig ta dem på ordet. Vi har derfor i vitenskapens navn mishandlet testeksemplarene systematisk. Telefonene er blitt dyppet i vann, rullet i sand og mistet i gulvet uten hensyn til pris og underskrevne erklæringer om å behandle testobjektene skånsomt. For å utfordre skjebnen er de i tillegg blitt sendt med Posten. Også det overlevde de!

Bak den barske fasaden er telefonene stadig vekk smartmobiler, så de skal selvfølgelig også testes på vanlige måte når det gjelder hastighet, funksjonalitet og generell brukervennlighet.

Produkter i denne test

Runbo Q5

Rambo-telefonen

Runbo Q5 er rett og slett tøffere enn toget.

En meget robust smartmobil hvor det ikke er gått på bekostning av hastigheten. Batteritiden er imponerende, og walkie-talkie funksjonen og laseren er artige.
Den er ikke akkurat diskré! Telefonen er stor, tung og klosset, og du må ha ekstra store lommer. Til tross for enorme gummipakninger er ladeklaffen ikke helt tett.
Les hele testen

RugGear RG960

Tung og tøff, men treg

RugGear er kanskje markedets sterkeste telefon – men helt sikkert ikke den raskeste.

Beste tetthet og imponerende bruddstyrke uten at telefonen av den grunn er blitt altfor stor.
Hastigheten er ok til lettere surfing og mail, men altfor langsom til større apper. Og spill kan du bare glemme, soldat!
Les hele testen

Samsung Galaxy Xcover 2

Kompakt tøffing

Samsung Galaxy Xcover 2 skilter ikke med at den er robust. Den ligner en alminnelig smartmobil, men kan utsettes for overraskende mye.

En sivil toughphone som tåler det meste, uten å skryte av det. Hastigheten er ganske grei.
Ikke like robust som kjempetelefonene.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kameraet som aldri går av moten

Etterlengtet oppgradering

Kompakt og kompetent telezoom

De største instantbildene

Flyvende dobbeldekker

Kamera med kunstig intelligens

Parkerer konkurrentenes kameraer

Fullformatkamera på sparebluss

Fenomenalt anvendelig kameradrone

Et perfekt kompromiss

Ellevill vidvinkel

En ulv i fåreklær

Lyd & Bilde
Scroll to Top