Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Runbo Q5

Rambo-telefonen

Runbo Q5 er rett og slett tøffere enn toget.

Skrevet av / 30.06.14 - 15:54
Runbo Q5
John Hvidlykke

Kinesiske Bright Alliance Technology må ha hatt Rambo i tankene da de ga navn til telefonen. Og Runbo Q5 virker da også robust nok til å hamle opp med en hel gerilja på egen hånd. Den er imidlertid ”kun” klassifisert til IP67, noe som betyr at denklarer seg en halvtime under vann, men ikke kan benyttes av dykkere.

Runbo Q5 er stor, tung og svart. Det er faktisk den største mobilen jeg har sett siden 1980-årene. Den ligner et kinesisk produsert håndverktøy til anleggsbransjen, og man forventer nesten kjenne lukten av maskinolje når esken åpnes.

Å ta mobilen i bruk krever verktøy, da kortplassen befinner seg bak en stor klaff på baksiden, og er festet med ikke mindre en seks skruer. Heldigvis følger det med en skrutrekker! Bak klaffen finnes det to plasser til mikro SIM-kort og en til microSD-kort. Hodetelefoninngang og microUSB-port til lading er gjemt bak en gummiforet klaff som er sikret med en smart låsemekanisme. En annen klaff øverst dekker over en skrukobling til walkie-talkie antennen, slik at man kan snakke med resten av gjengen uten å bruke mobilnettet. 7 gummiforseglede trykknapper tar seg av av/på, lydstyrke, kamera, lommelykt, SOS-funksjon – og laser!

Funksjoner og betjening
Runbo Q5 har mange finesser å leke med: Utover smartmobilfunksjonene inneholder Q5 en FM-radio, walkie-talkie, lommelykt – og en laserpeker. Batteriet er det kraftigste vi har sett på noen mobil: 4.200 mAh gir en standby-tid på flere dager. Den har også en solid bøyle til en sikkerhetsline, slik at man ikke må klatre ned fra fjellet eller stillaset for å hente telefonen hvis man glipper taket.

Skjerm og lyd
4,5” skjerm, god lysstyrke og en oppløsning på 1280 x 720 piksler i HD, uten at Q5 dermed er oppe og blander seg med supertelefonene. Det er den til gjengjeld på kamerasiden. 13 megapiksler bringer Q5 til den høye ende av markedet. Og så er det detaljen med at begge kameraene har 13 Mp, slik at du kan ta superhøyoppløste selfies mens du jobber på stillaset! Den innebygde høyttaleren er i stand til å trenge gjennom selv den kraftigste bakgrunnsstøy.

Benchmarks
Runbo Q5 er drevet av en quad-core Cortex A9 prosessor på 1,5 GHz. Den har 2 GB RAM og 32 GB harddisk. Og man kan utvide med ytterligere 32 GB med et SD-kort.Browsermark testen gir et resultat på 1934, noe som ganske gjennomsnittlig, og det angir at Q5 er i stand til å vise de fleste nettsider uten at prosessoren begynner å svette. Geekbench 3 oppnår en score på henholdsvis 1265 (multi-core) og 398 (single-core). Det er resultater som svarer til hva man møter på ”sivile” smartmobiler i den bedre ende. Antutu Benchmark 4, som tester grafikkegenskapene på Android-enheter, oppnår et resultat på 16703. Det tilsvarer Google Nexus 4, og er fortsatt over gjennomsnittet. Q5 kan med andre ord fint levere underholdning og spill i lunsjpausen.

Fysisk test
Støtbeskyttelsen er glimrende. Når man lar Q5 falle 180 cm ned på et hard underlag hopper den mer enn en halvmeter opp igjen! Og den er helt kampklar etterpå. En halv time i vaskebøtten sjenerer heller ikke. Imidlertid var det en enkelt dråpe vann bak ladeklaffen. Dekslet til SIM- og SD-kort var til gjengjeld helt tett.

Konklusjon
Det er vanskelig å unngå å bli imponert over Runbo Q5. Alt er i megastørrelse, det gjelder også antall funksjoner. Hvis du har bruk for en smartmobil som kan følge med deg overalt, er den et opplagt valg. Hvis du ikke utfører farlig arbeid eller er fjellklatrer på fritiden, vil mange av finessene imidlertid være overflødige.

Home mener

En meget robust smartmobil hvor det ikke er gått på bekostning av hastigheten. Batteritiden er imponerende, og walkie-talkie funksjonen og laseren er artige. Den er ikke akkurat diskré! Telefonen er stor, tung og klosset, og du må ha ekstra store lommer. Til tross for enorme gummipakninger er ladeklaffen ikke helt tett.

Også i denne testen:

3 Toughphones

RugGear RG960

Tung og tøff, men treg

RugGear er kanskje markedets sterkeste telefon – men helt sikkert ikke den raskeste.

Beste tetthet og imponerende bruddstyrke uten at telefonen av den grunn er blitt altfor stor.
Hastigheten er ok til lettere surfing og mail, men altfor langsom til større apper. Og spill kan du bare glemme, soldat!
Les hele testen

Samsung Galaxy Xcover 2

Kompakt tøffing

Samsung Galaxy Xcover 2 skilter ikke med at den er robust. Den ligner en alminnelig smartmobil, men kan utsettes for overraskende mye.

En sivil toughphone som tåler det meste, uten å skryte av det. Hastigheten er ganske grei.
Ikke like robust som kjempetelefonene.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Like sterk som storebror

Scroll to Top