Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Samsung Galaxy Xcover 2

Kompakt tøffing

Samsung Galaxy Xcover 2 skilter ikke med at den er robust. Den ligner en alminnelig smartmobil, men kan utsettes for overraskende mye.

Skrevet av / 30.06.14 - 15:43
Samsung Galaxy Xcover 2
John Hvidlykke

Er dette virkelig en tøff telefon? Samsung Galaxy Xcover 2 ser litt spinkel ut sammenlignet de øvrige testdeltakerne, men er seriøs når det virkelig gjelder.. Xcover 2 er faktisk i stand til å  leke med de store gutta.

Telefonen ligner en alminnelig smartmobil med litt konservativ design. Den er et par millimeter tykkere enn de fleste nye mobiler, og baksiden er laget av plast, men ellers skiller den seg ikke ut. For å komme til batteriet og SIM-kontakten må man løsne en enkelt skrue på baksiden som så kan lirkes ut. Det er plass til et enkelt standard SIM-kort og et microSD-kort. En gummilist rundt batterirommet sikrer at det ikke kommer vann til batteri og SD-kort. Det er viktig at baksiden trykkes omhyggelig fast etterpå, da den minste sprekke vil gi vannet fri adgang. Man må også sørge for å lukke de to klaffene som dekker for henholdsvis hodetelefonkontakt og USB-port. Først da er telefonen klar til å dykke.

Funksjoner og betjening
Der hvor noen toughphones er utstyrt med oppfinnsomme ekstrafunksjoner som walkie talkie og laserlys, er Xcover 2 mer gjennomsnittlig utrustet. Det er samme utvalg av funksjoner og sensorer som vi er vant til, bare med et hardere skall. Den har de vanlige knappene for lydstyrke og av/på, supplert med en utløserknapp til kameraet. Navigeringsknappene er fysiske knapper og en snarveisknapp gir rask adgang til innstillingene i programmene.

Skjerm og lyd
Firetommer skjermen er ikke veldig høyoppløst. 480 x 800 piksler er langt fra Full HD-skjermene de beste mobilene er utstyrt med i dag. Skjermen er imidlertid både lyssterk og klar, og har for øvrig en glimrende fargebalanse. Lyden er noe spinkel, og lydstyrken kunne vært bedre. Spesielt når man tenker på at telefonen sannsynligvis vil bli brukt i støyende omgivelser.

xcover_back

Benchmarks
Ytelsesmessig er Xcover plassert midt i feltet. Prosessoren er en 1 GHz dual-core Cortex A9 fra ARM med 1 GB RAM. Den har en 4 GB harddisk og plass til SD-kort opp til 32 GB. Vår standardtest, Geekbench 3, ga en score på 1265 (multi-core) og 398 (single-core). Browsermark testen ga et resultat på 1676. Tallene tilsvarer fjorårets toppmodeller, men vinner ingen hastighetspris i år. I praksis fungerer telefonen utmerket til enklere apper og spill.

Fysisk test
Og så til den mest morsomme delen! Det var med skrekkblandet fryd vi kastet Samsungen i vaskebøtten og lot den ligge der mens boblene steg mot overflaten, og ikonene flakket over skjermen da vannet ble oppfattet som berøring. Etter 29 minutter i neddykket tilstand ble telefonen tatt opp og tørket av. Det var litt vann i kanten på USB-kontakten, og omkring kameraet bak skallet. Batterirommet var imidlertid tørt, og telefonen fungerte feilfritt. Bestått!

En robust telefon skal imidlertid også kunne tåle slag, så Xcover 2 ble ”mistet” på gulvet fra en meter og ned på gulvteppe. Ingen problemer. Som en barskere finale ble telefonen sluppen fra 180 centimeters høyde ned på et flisegulv. Slaget fikk coveret til å falle av og batteriet falt ut – men etter å ha satt den sammen igjen virket telefonen upåklagelig. Bestått!

Konklusjon
Samsung Xcover 2 holder hva den lover, og tåler å være med når det går hett for seg. Den kan bli litt våt når den er i vannet, og faller fra hverandre når den blir mistet. Men elektronikken holder koken, og et øyeblikk senere er den klar igjen. Som smartmobil er den ikke i superklassen, men til prisen klarer den seg fint.

Home mener

En sivil toughphone som tåler det meste, uten å skryte av det. Hastigheten er ganske grei. Ikke like robust som kjempetelefonene.

Også i denne testen:

3 Toughphones

Runbo Q5

Rambo-telefonen

Runbo Q5 er rett og slett tøffere enn toget.

En meget robust smartmobil hvor det ikke er gått på bekostning av hastigheten. Batteritiden er imponerende, og walkie-talkie funksjonen og laseren er artige.
Den er ikke akkurat diskré! Telefonen er stor, tung og klosset, og du må ha ekstra store lommer. Til tross for enorme gummipakninger er ladeklaffen ikke helt tett.
Les hele testen

RugGear RG960

Tung og tøff, men treg

RugGear er kanskje markedets sterkeste telefon – men helt sikkert ikke den raskeste.

Beste tetthet og imponerende bruddstyrke uten at telefonen av den grunn er blitt altfor stor.
Hastigheten er ok til lettere surfing og mail, men altfor langsom til større apper. Og spill kan du bare glemme, soldat!
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Scroll to Top