: Samsung Galaxy Xcover 2

Kompakt tøffing

Samsung Galaxy Xcover 2 skilter ikke med at den er robust. Den ligner en alminnelig smartmobil, men kan utsettes for overraskende mye.
Lyd & Bilde mener
En sivil toughphone som tåler det meste, uten å skryte av det. Hastigheten er ganske grei.
Ikke like robust som kjempetelefonene.
Spesifikasjoner
  • Klassifisering: IP67
  • Prosessor: Dual-core Cortex A9 1 GHz
  • Minne: 1 GB / 4 GB lager, microSD opp til 32 GB
  • Skjerm: 4” – 800 x 480 piksler
  • Operativsystem: Android 4.1.2
  • Kamera: 5 Mp / VGA
  • Trådløst: 3G, BT 4.0, Wifi 802.11b/g/n
  • Batteri: 1.700 mAh
  • Mål/vekt: 6,77 x 13,05 x 1,21 cm (BxHxD), 148 g
Annonse
Annonse
forfatter

Er dette virkelig en tøff telefon? Samsung Galaxy Xcover 2 ser litt spinkel ut sammenlignet de øvrige testdeltakerne, men er seriøs når det virkelig gjelder.. Xcover 2 er faktisk i stand til å  leke med de store gutta.

Telefonen ligner en alminnelig smartmobil med litt konservativ design. Den er et par millimeter tykkere enn de fleste nye mobiler, og baksiden er laget av plast, men ellers skiller den seg ikke ut. For å komme til batteriet og SIM-kontakten må man løsne en enkelt skrue på baksiden som så kan lirkes ut. Det er plass til et enkelt standard SIM-kort og et microSD-kort. En gummilist rundt batterirommet sikrer at det ikke kommer vann til batteri og SD-kort. Det er viktig at baksiden trykkes omhyggelig fast etterpå, da den minste sprekke vil gi vannet fri adgang. Man må også sørge for å lukke de to klaffene som dekker for henholdsvis hodetelefonkontakt og USB-port. Først da er telefonen klar til å dykke.

Funksjoner og betjening
Der hvor noen toughphones er utstyrt med oppfinnsomme ekstrafunksjoner som walkie talkie og laserlys, er Xcover 2 mer gjennomsnittlig utrustet. Det er samme utvalg av funksjoner og sensorer som vi er vant til, bare med et hardere skall. Den har de vanlige knappene for lydstyrke og av/på, supplert med en utløserknapp til kameraet. Navigeringsknappene er fysiske knapper og en snarveisknapp gir rask adgang til innstillingene i programmene.

Skjerm og lyd
Firetommer skjermen er ikke veldig høyoppløst. 480 x 800 piksler er langt fra Full HD-skjermene de beste mobilene er utstyrt med i dag. Skjermen er imidlertid både lyssterk og klar, og har for øvrig en glimrende fargebalanse. Lyden er noe spinkel, og lydstyrken kunne vært bedre. Spesielt når man tenker på at telefonen sannsynligvis vil bli brukt i støyende omgivelser.

xcover_back

Benchmarks
Ytelsesmessig er Xcover plassert midt i feltet. Prosessoren er en 1 GHz dual-core Cortex A9 fra ARM med 1 GB RAM. Den har en 4 GB harddisk og plass til SD-kort opp til 32 GB. Vår standardtest, Geekbench 3, ga en score på 1265 (multi-core) og 398 (single-core). Browsermark testen ga et resultat på 1676. Tallene tilsvarer fjorårets toppmodeller, men vinner ingen hastighetspris i år. I praksis fungerer telefonen utmerket til enklere apper og spill.

Fysisk test
Og så til den mest morsomme delen! Det var med skrekkblandet fryd vi kastet Samsungen i vaskebøtten og lot den ligge der mens boblene steg mot overflaten, og ikonene flakket over skjermen da vannet ble oppfattet som berøring. Etter 29 minutter i neddykket tilstand ble telefonen tatt opp og tørket av. Det var litt vann i kanten på USB-kontakten, og omkring kameraet bak skallet. Batterirommet var imidlertid tørt, og telefonen fungerte feilfritt. Bestått!

En robust telefon skal imidlertid også kunne tåle slag, så Xcover 2 ble ”mistet” på gulvet fra en meter og ned på gulvteppe. Ingen problemer. Som en barskere finale ble telefonen sluppen fra 180 centimeters høyde ned på et flisegulv. Slaget fikk coveret til å falle av og batteriet falt ut – men etter å ha satt den sammen igjen virket telefonen upåklagelig. Bestått!

Konklusjon
Samsung Xcover 2 holder hva den lover, og tåler å være med når det går hett for seg. Den kan bli litt våt når den er i vannet, og faller fra hverandre når den blir mistet. Men elektronikken holder koken, og et øyeblikk senere er den klar igjen. Som smartmobil er den ikke i superklassen, men til prisen klarer den seg fint.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Runbo Q5

Rambo-telefonen

Runbo Q5 er rett og slett tøffere enn toget.

En meget robust smartmobil hvor det ikke er gått på bekostning av hastigheten. Batteritiden er imponerende, og walkie-talkie funksjonen og laseren er artige.
Den er ikke akkurat diskré! Telefonen er stor, tung og klosset, og du må ha ekstra store lommer. Til tross for enorme gummipakninger er ladeklaffen ikke helt tett.

RugGear RG960

Tung og tøff, men treg

RugGear er kanskje markedets sterkeste telefon – men helt sikkert ikke den raskeste.

Beste tetthet og imponerende bruddstyrke uten at telefonen av den grunn er blitt altfor stor.
Hastigheten er ok til lettere surfing og mail, men altfor langsom til større apper. Og spill kan du bare glemme, soldat!
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Det er i hvert fall hva som hevdes om Mad Catz R.A.T. DWS trådløse spillmus.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
AOC og Porsche Design har med PD27 gått sammen om å lage en fet 240 Hz gamingskjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!