TESTER Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Samsung Galaxy Xcover 2

Kompakt tøffing

Samsung Galaxy Xcover 2 skilter ikke med at den er robust. Den ligner en alminnelig smartmobil, men kan utsettes for overraskende mye.

Av / 30.06.14 - 15:43
Samsung Galaxy Xcover 2

Home mener

  • En sivil toughphone som tåler det meste, uten å skryte av det. Hastigheten er ganske grei.
  • Ikke like robust som kjempetelefonene.

Er dette virkelig en tøff telefon? Samsung Galaxy Xcover 2 ser litt spinkel ut sammenlignet de øvrige testdeltakerne, men er seriøs når det virkelig gjelder.. Xcover 2 er faktisk i stand til å  leke med de store gutta.

Telefonen ligner en alminnelig smartmobil med litt konservativ design. Den er et par millimeter tykkere enn de fleste nye mobiler, og baksiden er laget av plast, men ellers skiller den seg ikke ut. For å komme til batteriet og SIM-kontakten må man løsne en enkelt skrue på baksiden som så kan lirkes ut. Det er plass til et enkelt standard SIM-kort og et microSD-kort. En gummilist rundt batterirommet sikrer at det ikke kommer vann til batteri og SD-kort. Det er viktig at baksiden trykkes omhyggelig fast etterpå, da den minste sprekke vil gi vannet fri adgang. Man må også sørge for å lukke de to klaffene som dekker for henholdsvis hodetelefonkontakt og USB-port. Først da er telefonen klar til å dykke.

Funksjoner og betjening
Der hvor noen toughphones er utstyrt med oppfinnsomme ekstrafunksjoner som walkie talkie og laserlys, er Xcover 2 mer gjennomsnittlig utrustet. Det er samme utvalg av funksjoner og sensorer som vi er vant til, bare med et hardere skall. Den har de vanlige knappene for lydstyrke og av/på, supplert med en utløserknapp til kameraet. Navigeringsknappene er fysiske knapper og en snarveisknapp gir rask adgang til innstillingene i programmene.

Skjerm og lyd
Firetommer skjermen er ikke veldig høyoppløst. 480 x 800 piksler er langt fra Full HD-skjermene de beste mobilene er utstyrt med i dag. Skjermen er imidlertid både lyssterk og klar, og har for øvrig en glimrende fargebalanse. Lyden er noe spinkel, og lydstyrken kunne vært bedre. Spesielt når man tenker på at telefonen sannsynligvis vil bli brukt i støyende omgivelser.

xcover_back

Annonse

Benchmarks
Ytelsesmessig er Xcover plassert midt i feltet. Prosessoren er en 1 GHz dual-core Cortex A9 fra ARM med 1 GB RAM. Den har en 4 GB harddisk og plass til SD-kort opp til 32 GB. Vår standardtest, Geekbench 3, ga en score på 1265 (multi-core) og 398 (single-core). Browsermark testen ga et resultat på 1676. Tallene tilsvarer fjorårets toppmodeller, men vinner ingen hastighetspris i år. I praksis fungerer telefonen utmerket til enklere apper og spill.

Fysisk test
Og så til den mest morsomme delen! Det var med skrekkblandet fryd vi kastet Samsungen i vaskebøtten og lot den ligge der mens boblene steg mot overflaten, og ikonene flakket over skjermen da vannet ble oppfattet som berøring. Etter 29 minutter i neddykket tilstand ble telefonen tatt opp og tørket av. Det var litt vann i kanten på USB-kontakten, og omkring kameraet bak skallet. Batterirommet var imidlertid tørt, og telefonen fungerte feilfritt. Bestått!

En robust telefon skal imidlertid også kunne tåle slag, så Xcover 2 ble ”mistet” på gulvet fra en meter og ned på gulvteppe. Ingen problemer. Som en barskere finale ble telefonen sluppen fra 180 centimeters høyde ned på et flisegulv. Slaget fikk coveret til å falle av og batteriet falt ut – men etter å ha satt den sammen igjen virket telefonen upåklagelig. Bestått!

Konklusjon
Samsung Xcover 2 holder hva den lover, og tåler å være med når det går hett for seg. Den kan bli litt våt når den er i vannet, og faller fra hverandre når den blir mistet. Men elektronikken holder koken, og et øyeblikk senere er den klar igjen. Som smartmobil er den ikke i superklassen, men til prisen klarer den seg fint.

Også i denne testen:

Runbo Q5

Rambo-telefonen

Runbo Q5 er rett og slett tøffere enn toget.

En meget robust smartmobil hvor det ikke er gått på bekostning av hastigheten. Batteritiden er imponerende, og walkie-talkie funksjonen og laseren er artige.
Den er ikke akkurat diskré! Telefonen er stor, tung og klosset, og du må ha ekstra store lommer. Til tross for enorme gummipakninger er ladeklaffen ikke helt tett.
Les hele testen

RugGear RG960

Tung og tøff, men treg

RugGear er kanskje markedets sterkeste telefon – men helt sikkert ikke den raskeste.

Beste tetthet og imponerende bruddstyrke uten at telefonen av den grunn er blitt altfor stor.
Hastigheten er ok til lettere surfing og mail, men altfor langsom til større apper. Og spill kan du bare glemme, soldat!
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Kun 4 kr!

Høsttilbud

Tilgang til ALT innhold i 4 uker

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned

Populært!

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)

4,- / for 4 uker
49,- / for 30 dager
137,50 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Kronen på verket

En mobil du kan ha lenge

Virker Pixel-magien også på det brettbare formatet?

Pen og tøff treningsklokke

Flere forbedringer i samme pakke

For godt til å være sant?

Massiv oppgradering av Pixel Watch

Fremragende programvare i OK telefon

Pixel 8 ½ Pro XL

Her får du mest nettbrett for pengene

En Ultra-klokke med få mangler

Flaggskipambisjoner til fornuftig pris