Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 07Delta

: RugGear RG960

Tung og tøff, men treg

RugGear er kanskje markedets sterkeste telefon – men helt sikkert ikke den raskeste.

Skrevet av / 30.06.14 - 15:50
RugGear RG960
John Hvidlykke

RugGear slår seg på brysted med at de lager mobiler som er godkjent til militært bruk. R960 er deres minste smartmobil(RugGear har også en større modell med 5 tommers skjerm på programmet). Den er forholdsvis slank til å være en robust smartmobil. Kabinettet er av plast, i samme gulfarge som el-verktøy og gravemaskiner. Det svarte dekselet på baksiden som skjuler SIM og SD-kort, er festet med intet mindre enn 20 skruer!

RugGear RG960 er på papiret den mest robuste av telefonen i feltet. Med en tetthetsklassifisering på IP68 (de to andre er IP67) tåler den vanndybder opp til tre meter – i ubegrenset tidsrom. Eller i hvert fall inntil batteriet må lades, da microUSB-porten ikke er vanntett, men gjemt bak en gummiklaff.

RG960 er også klassifisert etter MIL-STD-810G, noe som betyr at den er godkjent brukes i felten av det amerikanske forsvaret. Telefonen skal blant annet tåle flere meters fall ned på et betonggulv.

Funksjoner og betjening
Betjeningen består av fem gummiforede knapper til av/på, lydstyrke, kamera og nullstilling. Tre Android-navigeringsknapper er fysiske knapper i stedet for på skjerm. Alt er tydelig beregnet for å fungere under ekstreme forhold. Hodetelefonkontakt og USB-kontakt til lading befinner seg bak hver sin gummiklaff.

Mens noen av RugGears modeller er utstyrt med walkie-talkie har RG960 fortrinnsvis normale smartmobilfunksjoner. Den har likevel innebygd FM-radio samt en SOS-funksjon som kan sende GPS-posisjonen til en forutbestemt mottaker. Perfekt når du er fanget i kryssild i fiendtlig terreng, og har bruk for det pokkers helikopteret akkurat nå!

Skjerm og lyd
Skjermen er klar og lyssterk, men oppløsningen er på beskjedne 800 x 480 piksler. Det er langt dårligere enn man ville forvente av en normal 3.000 kroners telefon. Lyden er imidlertid bra, og det er artig å høre telefonen spille ufortrødent videre under vann…

rug_gear2

Benchmarks
RG960 er en fullverdig Android smartmobil som kan kjøre de fleste alminnelige apper. Men særlig raskt går det ikke for seg. Browsermark konstaterer at telefonen med sin score på 1155 bare er hurtigere enn åtte prosent av de telefonene som er blitt testen gjennom tidene. Og Geekbench 3 lander på en samlet score på 316. Det er ikke noe å skryte av, men til gjengjeld kan telefonen gjøre det tre meter under vann! Prosessoren i RG960 er en MT6575 single-core på 1 GHz og et minne på 512 MB, som hjelper til med å forklare den ydmyke hastigheten.

Fysisk test
RugGear legger spesielt kraftig vekt på robustheten, så forventningene var spent tilsvarende høyt. Derfor var det overraskende da navigeringstastene på det fremsendte testeksemplar nektet å fungere etter en tur i vaskebøtta. Helt galt gikk det imidlertid under falltesten. Etter første møte med gulvet (1 meter på gulvteppe) fungerte ikke touchskjermen lenger. Og et 180 cm fall mot flisgulvet gikk telefonen av med døden.

Et nytt testeksemplar ble fremskaffet i all hast, og utsatt for samme mishandling. Og denne gangen holdt maskinvaren upåklagelig. Telefonen spilte lystig under vann, og var upåvirket av støt og slag.

Da RG960 har en tetthetsgrad på IP68 fremover IP67, som de øvrige hadde, fikk telefonen lov til å ligge i vannet hele dagen. Helt uforstyrret.

Konklusjon
RugGear RG960 er en solid bygget telefon som er beregnet til å tåle spesielt uvennlig behandling. Hvis du tilbringer hverdagen med å redde folk ut fra brennende hus eller bekjemper terrorister, har du bruk for en telefon som kan klare belastningen. Og i en slik situasjon har du neppe heller tid til å surfe på nettet eller spille mobilspill. Men hvis du har et mer alminnelig arbeid, og bare har bruk for en solid mobil, finnes det bedre løsninger.

Home mener

Beste tetthet og imponerende bruddstyrke uten at telefonen av den grunn er blitt altfor stor. Hastigheten er ok til lettere surfing og mail, men altfor langsom til større apper. Og spill kan du bare glemme, soldat!

Også i denne testen:

3 Toughphones

Runbo Q5

Rambo-telefonen

Runbo Q5 er rett og slett tøffere enn toget.

En meget robust smartmobil hvor det ikke er gått på bekostning av hastigheten. Batteritiden er imponerende, og walkie-talkie funksjonen og laseren er artige.
Den er ikke akkurat diskré! Telefonen er stor, tung og klosset, og du må ha ekstra store lommer. Til tross for enorme gummipakninger er ladeklaffen ikke helt tett.
Les hele testen

Samsung Galaxy Xcover 2

Kompakt tøffing

Samsung Galaxy Xcover 2 skilter ikke med at den er robust. Den ligner en alminnelig smartmobil, men kan utsettes for overraskende mye.

En sivil toughphone som tåler det meste, uten å skryte av det. Hastigheten er ganske grei.
Ikke like robust som kjempetelefonene.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Scroll to Top