TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

RugGear RG960

Tung og tøff, men treg

RugGear er kanskje markedets sterkeste telefon – men helt sikkert ikke den raskeste.

forfatter
Publisert 30.06.14 - 15:50
L&B mener
Beste tetthet og imponerende bruddstyrke uten at telefonen av den grunn er blitt altfor stor.
Hastigheten er ok til lettere surfing og mail, men altfor langsom til større apper. Og spill kan du bare glemme, soldat!
Spesifikasjoner
 • Klassifisering: IP68, MIL-STD-810G
 • Prosessor: 1 GHz ARM MT6575 (single-core)
 • Minne: 512 MB / 4 GB lager, microSD opp til x GB
 • Skjerm: 4,3” - 800 x 480 piksler
 • Operativsystem: Android 4.2.1
 • Kamera: 8 Mp / 0,3 Mp
 • Trådløst:  3G (dual-SIM), Wifi 802.11 b/g/n, BT 4.0
 • Batteri: 3.000 mAh
 • Mål/vekt: 7,6 x 14,6 x 2,2 cm (BxHxD), 260 g

RugGear slår seg på brysted med at de lager mobiler som er godkjent til militært bruk. R960 er deres minste smartmobil(RugGear har også en større modell med 5 tommers skjerm på programmet). Den er forholdsvis slank til å være en robust smartmobil. Kabinettet er av plast, i samme gulfarge som el-verktøy og gravemaskiner. Det svarte dekselet på baksiden som skjuler SIM og SD-kort, er festet med intet mindre enn 20 skruer!

RugGear RG960 er på papiret den mest robuste av telefonen i feltet. Med en tetthetsklassifisering på IP68 (de to andre er IP67) tåler den vanndybder opp til tre meter – i ubegrenset tidsrom. Eller i hvert fall inntil batteriet må lades, da microUSB-porten ikke er vanntett, men gjemt bak en gummiklaff.

RG960 er også klassifisert etter MIL-STD-810G, noe som betyr at den er godkjent brukes i felten av det amerikanske forsvaret. Telefonen skal blant annet tåle flere meters fall ned på et betonggulv.

Funksjoner og betjening
Betjeningen består av fem gummiforede knapper til av/på, lydstyrke, kamera og nullstilling. Tre Android-navigeringsknapper er fysiske knapper i stedet for på skjerm. Alt er tydelig beregnet for å fungere under ekstreme forhold. Hodetelefonkontakt og USB-kontakt til lading befinner seg bak hver sin gummiklaff.

Mens noen av RugGears modeller er utstyrt med walkie-talkie har RG960 fortrinnsvis normale smartmobilfunksjoner. Den har likevel innebygd FM-radio samt en SOS-funksjon som kan sende GPS-posisjonen til en forutbestemt mottaker. Perfekt når du er fanget i kryssild i fiendtlig terreng, og har bruk for det pokkers helikopteret akkurat nå!

Skjerm og lyd
Skjermen er klar og lyssterk, men oppløsningen er på beskjedne 800 x 480 piksler. Det er langt dårligere enn man ville forvente av en normal 3.000 kroners telefon. Lyden er imidlertid bra, og det er artig å høre telefonen spille ufortrødent videre under vann…

rug_gear2

Benchmarks
RG960 er en fullverdig Android smartmobil som kan kjøre de fleste alminnelige apper. Men særlig raskt går det ikke for seg. Browsermark konstaterer at telefonen med sin score på 1155 bare er hurtigere enn åtte prosent av de telefonene som er blitt testen gjennom tidene. Og Geekbench 3 lander på en samlet score på 316. Det er ikke noe å skryte av, men til gjengjeld kan telefonen gjøre det tre meter under vann! Prosessoren i RG960 er en MT6575 single-core på 1 GHz og et minne på 512 MB, som hjelper til med å forklare den ydmyke hastigheten.

Fysisk test
RugGear legger spesielt kraftig vekt på robustheten, så forventningene var spent tilsvarende høyt. Derfor var det overraskende da navigeringstastene på det fremsendte testeksemplar nektet å fungere etter en tur i vaskebøtta. Helt galt gikk det imidlertid under falltesten. Etter første møte med gulvet (1 meter på gulvteppe) fungerte ikke touchskjermen lenger. Og et 180 cm fall mot flisgulvet gikk telefonen av med døden.

Et nytt testeksemplar ble fremskaffet i all hast, og utsatt for samme mishandling. Og denne gangen holdt maskinvaren upåklagelig. Telefonen spilte lystig under vann, og var upåvirket av støt og slag.

Da RG960 har en tetthetsgrad på IP68 fremover IP67, som de øvrige hadde, fikk telefonen lov til å ligge i vannet hele dagen. Helt uforstyrret.

Konklusjon
RugGear RG960 er en solid bygget telefon som er beregnet til å tåle spesielt uvennlig behandling. Hvis du tilbringer hverdagen med å redde folk ut fra brennende hus eller bekjemper terrorister, har du bruk for en telefon som kan klare belastningen. Og i en slik situasjon har du neppe heller tid til å surfe på nettet eller spille mobilspill. Men hvis du har et mer alminnelig arbeid, og bare har bruk for en solid mobil, finnes det bedre løsninger.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Runbo Q5

Rambo-telefonen

Runbo Q5 er rett og slett tøffere enn toget.

En meget robust smartmobil hvor det ikke er gått på bekostning av hastigheten. Batteritiden er imponerende, og walkie-talkie funksjonen og laseren er artige.
Den er ikke akkurat diskré! Telefonen er stor, tung og klosset, og du må ha ekstra store lommer. Til tross for enorme gummipakninger er ladeklaffen ikke helt tett.

Samsung Galaxy Xcover 2

Kompakt tøffing

Samsung Galaxy Xcover 2 skilter ikke med at den er robust. Den ligner en alminnelig smartmobil, men kan utsettes for overraskende mye.

En sivil toughphone som tåler det meste, uten å skryte av det. Hastigheten er ganske grei.
Ikke like robust som kjempetelefonene.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend