Search
Generic filters

: RugGear RG960

Tung og tøff, men treg

RugGear er kanskje markedets sterkeste telefon – men helt sikkert ikke den raskeste.

Lyd & Bilde mener

Beste tetthet og imponerende bruddstyrke uten at telefonen av den grunn er blitt altfor stor.
Hastigheten er ok til lettere surfing og mail, men altfor langsom til større apper. Og spill kan du bare glemme, soldat!
 • Klassifisering: IP68, MIL-STD-810G
 • Prosessor: 1 GHz ARM MT6575 (single-core)
 • Minne: 512 MB / 4 GB lager, microSD opp til x GB
 • Skjerm: 4,3” - 800 x 480 piksler
 • Operativsystem: Android 4.2.1
 • Kamera: 8 Mp / 0,3 Mp
 • Trådløst:  3G (dual-SIM), Wifi 802.11 b/g/n, BT 4.0
 • Batteri: 3.000 mAh
 • Mål/vekt: 7,6 x 14,6 x 2,2 cm (BxHxD), 260 g
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3255 kr

RugGear slår seg på brysted med at de lager mobiler som er godkjent til militært bruk. R960 er deres minste smartmobil(RugGear har også en større modell med 5 tommers skjerm på programmet). Den er forholdsvis slank til å være en robust smartmobil. Kabinettet er av plast, i samme gulfarge som el-verktøy og gravemaskiner. Det svarte dekselet på baksiden som skjuler SIM og SD-kort, er festet med intet mindre enn 20 skruer!

RugGear RG960 er på papiret den mest robuste av telefonen i feltet. Med en tetthetsklassifisering på IP68 (de to andre er IP67) tåler den vanndybder opp til tre meter – i ubegrenset tidsrom. Eller i hvert fall inntil batteriet må lades, da microUSB-porten ikke er vanntett, men gjemt bak en gummiklaff.

RG960 er også klassifisert etter MIL-STD-810G, noe som betyr at den er godkjent brukes i felten av det amerikanske forsvaret. Telefonen skal blant annet tåle flere meters fall ned på et betonggulv.

Funksjoner og betjening
Betjeningen består av fem gummiforede knapper til av/på, lydstyrke, kamera og nullstilling. Tre Android-navigeringsknapper er fysiske knapper i stedet for på skjerm. Alt er tydelig beregnet for å fungere under ekstreme forhold. Hodetelefonkontakt og USB-kontakt til lading befinner seg bak hver sin gummiklaff.

Mens noen av RugGears modeller er utstyrt med walkie-talkie har RG960 fortrinnsvis normale smartmobilfunksjoner. Den har likevel innebygd FM-radio samt en SOS-funksjon som kan sende GPS-posisjonen til en forutbestemt mottaker. Perfekt når du er fanget i kryssild i fiendtlig terreng, og har bruk for det pokkers helikopteret akkurat nå!

Skjerm og lyd
Skjermen er klar og lyssterk, men oppløsningen er på beskjedne 800 x 480 piksler. Det er langt dårligere enn man ville forvente av en normal 3.000 kroners telefon. Lyden er imidlertid bra, og det er artig å høre telefonen spille ufortrødent videre under vann…

rug_gear2

Benchmarks
RG960 er en fullverdig Android smartmobil som kan kjøre de fleste alminnelige apper. Men særlig raskt går det ikke for seg. Browsermark konstaterer at telefonen med sin score på 1155 bare er hurtigere enn åtte prosent av de telefonene som er blitt testen gjennom tidene. Og Geekbench 3 lander på en samlet score på 316. Det er ikke noe å skryte av, men til gjengjeld kan telefonen gjøre det tre meter under vann! Prosessoren i RG960 er en MT6575 single-core på 1 GHz og et minne på 512 MB, som hjelper til med å forklare den ydmyke hastigheten.

Fysisk test
RugGear legger spesielt kraftig vekt på robustheten, så forventningene var spent tilsvarende høyt. Derfor var det overraskende da navigeringstastene på det fremsendte testeksemplar nektet å fungere etter en tur i vaskebøtta. Helt galt gikk det imidlertid under falltesten. Etter første møte med gulvet (1 meter på gulvteppe) fungerte ikke touchskjermen lenger. Og et 180 cm fall mot flisgulvet gikk telefonen av med døden.

Et nytt testeksemplar ble fremskaffet i all hast, og utsatt for samme mishandling. Og denne gangen holdt maskinvaren upåklagelig. Telefonen spilte lystig under vann, og var upåvirket av støt og slag.

Da RG960 har en tetthetsgrad på IP68 fremover IP67, som de øvrige hadde, fikk telefonen lov til å ligge i vannet hele dagen. Helt uforstyrret.

Konklusjon
RugGear RG960 er en solid bygget telefon som er beregnet til å tåle spesielt uvennlig behandling. Hvis du tilbringer hverdagen med å redde folk ut fra brennende hus eller bekjemper terrorister, har du bruk for en telefon som kan klare belastningen. Og i en slik situasjon har du neppe heller tid til å surfe på nettet eller spille mobilspill. Men hvis du har et mer alminnelig arbeid, og bare har bruk for en solid mobil, finnes det bedre løsninger.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Runbo Q5

  Rambo-telefonen

  Runbo Q5 er rett og slett tøffere enn toget.

  Samsung Galaxy Xcover 2

  Kompakt tøffing

  Samsung Galaxy Xcover 2 skilter ikke med at den er robust. Den ligner en alminnelig smartmobil, men kan utsettes for overraskende mye.

  Les også

  På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Veil.pris 12000 ,- Billigmerket Xiaomi slår til med et utmerket kamera Sjekk beste pris

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Veil.pris 12000 ,- Skyt som om det var et systemkamera Sjekk beste pris

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Veil.pris 14500 ,- Samsung forsøker å gjøre alt for mye og mister fokus Sjekk beste pris

  Oneplus 8 Pro (kamera)

  Veil.pris 11000 ,- Sterkt opprykk for OnePlus kamera Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.