Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Amazfit Band 7

Fullspekket

Skal bli spennende å se om testens billigste deltaker kan gi de øvrige deltakerne match, eller om det bare er batteritiden som er overlegen.

Skrevet av / 12.05.23 - 09:04
Amazfit Band 7
Åsa Warme Hallén

Da jeg pakket opp Amazfit Band 7, reflekterte jeg over at skjermen er litt større (bredere) enn testkompisene. Minner nesten om en klokke, men likevel ikke helt.

Amazfit Band 7 er anelsen større enn de øvrige testdeltakerne, men likevel veldig smidig å ha på. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det neste som slo meg, er at armbåndet er det samme som på Xiaomi Band 7. Og armbåndet er ikke det eneste som sladrer om at disse har et slektskap på en eller annen måte. Opplegget og håndteringen på selve aktivitetsarmbåndet er veldig likt.

Til venstre ser du skjermdump fra Zepp-appen som Amazfit bruker, og til høyre Zepp Life som tilhører Xiaomi. (Skjermdump fra respektive apper)

Det tar en stund før jeg får aha-opplevelsen og forstår hvordan alt er lagt opp, og selv om ikke alt er helt soleklart fra starten av, er det jo en vanesak. Som det meste annet.

Appen heter Zepp

Leter du etter Amazfit i Google Play-butikken eller i App Store, dukker Zepp opp, og det er helt riktig. I den lille medfølgende instruksjonsboken finnes også QR-kode om du velger å gå den veien. Kan være litt forvirrende når produkt og app ikke heter det samme, men jeg synes likevel de har løst det på en fin måte. Leser du nøye på pakken står det Amazfit a Zepp Brand, så helt ulogisk er det likevel ikke.

Hva som skal vises på skjermen når du vekker armbåndet, er et spørsmål om smak og behag, og det finnes fem ulike gratis oppsett å velge mellom. Føler du for å spandere et par kroner på flere urskiver, finnes det nærmere 50 til i appen.

Amazfit Band 7 i hverdagen

Armbåndet er mykt, smidig og følsomt, og jeg merker knapt at jeg har det på meg. Jeg føler meg litt todelt når det gjelder skjermen. På den ene siden er det bra at den er stor, ettersom det gjør den tydeligere for meg som er 50+, men på den andre siden er den litt vel stor for å lande i armbåndskategorien.

Her er skjermen innstilt på samme lysstyrke, rett under 50 %, tror jeg. På det venstre bildet, som er innendørs, trengs det absolutt ikke mer. Men på den høyre, som er utendørs, er det ikke mye å rope hurra for. Utfordringen er jo å huske på å endre lysstyrken når du skal ut og trene. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Men når det er sagt, er skjermen klar og tydelig med virkelig flotte farger. Lysstyrken på skjermen kan stilles trinnløst, men dessverre endrer den seg ikke i forhold til hvor lyst eller mørkt det er i omgivelsene. Den mest irriterende konsekvensen er det å ha et armbånd som lyser opp hele soverommet om natten når skjermen ”starter opp”. Dessuten merker jeg at skjermen har fått noen riper allerede etter bare et par dagers bruk. Det til tross for at jeg ikke har gjort, eller utsatt den for, noe spesielt utover det vanlige.

Det finnes 120 sportsmoduser, blant annet 16 ulike dansemoduser, 25 ulike ballsporter og under kategorien annet finner du hoppetau, bueskyting og ridning. Automatisk gjenkjenning av gange, løping, roing og elliptisk trening, typer av crosstrainer finnes også som innstillingalternativ.

Sömn 1 Sömn 2
<
>
Med dette armbåndet får du søvnpoeng som sammenlignes med andre Amazfit-brukere. Hver lille rute er en kategori som du kan trykke på for å få frem mer inngående informasjon. (Skjermdump fra app)

Når jeg sover, holder armbåndet kontroll på søvnkvaliteten, og når jeg våkner kan jeg se resultatet direkte på skjermen eller gå inn i appen for å se mer informasjon og dypere analyser. Min oppfatning er at Amazfit Band 7 stemmer bra overens med hvordan jeg selv opplever søvnen.

Mäta samtidigt 1 Mäta samtidigt 2
<
>
Med Amazfit Band 7 kan du effektivisere målingen din og måle hjertefrekvens, blod-oksygeninnhold og stressnivå samtidig. Trykk på den blå gubben, sitt stille i 45 sekunder, så får du svaret ditt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Armbåndet kan også gi meg opplysning om puls, oksygeninnhold i blodet og stress.

Kanskje innser du at du er den konkurranseinnstilte typen og trenger noen å konkurrere med. Og hvem er egentlig bedre å konkurrere mot enn deg selv? Her kan du bruke Virtual Pacer og konkurrere mot dine egne tidligere prestasjoner.

Les også Over all forventning Er lav pris det samme som dårlig kvalitet og budsjettutførelse, eller er det faktisk mulig å få et bra produkt til en rimelig pris?

Om du ønsker, kan du bruke armbåndet som fjernkontroll og starte/stoppe, høyne/senke volum samt hoppe frem eller tilbake et spor når du spiller musikk eller lytter til lydbok.

Personlig hopper jeg ikke opp og ned av opphisselse over funksjonen always on display, men er det viktig for deg, kan jeg informere om at du også kan få dette med Amazfit Band 7.

Träning Träningszon
<
>
Etter utført økt kan jeg gå inn i appen og få en graf over hvordan pulsen har vært i løpet av økten. Jeg kan også se i hvilke pulssoner jeg har befunnet meg. Her blir det utrolig visuelt hvordan styrketrening, selv om det er utrolig bra, generelt ikke er tilstrekkelig pulsforhøyende for å klassifiseres som utholdenhetstrening. (Skjermdump fra app)

 Måle og analysere

Som med de fleste (alle?) smartklokker og armbånd som du kobler sammen med en app, kan du samle statistikk for å måle, følge og analysere ditten og datten, avhengig av hva som føles viktig for akkurat deg.

Den ønskede PAI-verdien i løpet av en sjudagersperiode er omkring 100. Algoritmen tar hensyn til en rekke ulike personlige parametere, og her framgår det tydelig at det kreves mer enn spaserturen og litt tid på helsestudio for å komme opp på godkjent nivå. På tide å svette litt for å oppnå ukens mål, helt enkelt! (Skjermdump fra app)

Utover dette har du også bokstavkombinasjonen PAI (Personal Activity Intelligence) som holder kontroll på at du føler deg bra og er sunn. PAI regnes i syv-dagers sykluser, og det optimale er et tall på cirka 100. Her tas det hensyn til en rekke ulike personlige helse- og treningsdataer som så kokes sammen til denne unike verdien.

Til tross for at jeg ventet tålmodig i flere minutter, og ved gjentatte tilfeller, ville det seg ikke helt å finne GPS-signalene. Det tok nærmere halve runden før den fant det og begynte å logge runden. Gir et minus i margen. (Skjermdump fra app)

Dessverre hadde mitt testeksemplar litt vanskelig for å finne GPS-signalene ved utendørs trening. Tanken er at armbåndet skal benytte seg av mobilens GPS og spille inn runden, forutsatt at du har mobilen med deg, selvfølgelig. Men i akkurat dette tilfellet lyktes det ikke helt.

I dag er det ganske vanlig at det finnes muligheter for å logge sin egen eller partnerens menstruasjonssyklus, og Amazfit er intet unntak.

Fantastisk batteritid

Amazfit oppgir batteritiden til imponerende 18 dager. Jeg skal være helt ærlig og si at jeg ikke brukte armbåndet 24/7 i 18 hele dager, men min opplevelse er at det trolig stemmer overens med virkeligheten. Naturligvis påvirkes batteritiden av diverse ulike innstillinger (for eksempel Always on Display), men det er absolutt ikke noe unikt for akkurat dette aktivitetsarmbåndet, og dermed ikke noe å henge seg nevneverdig opp i.

Bra å ha, og ting du ikke visste at du trengte

Funksjonen Finn min enhet er en funksjon som jeg personlig setter pris på. Et knappetrykk på armbåndet og mobilen gir fra seg en skarp plinging som ikke slutter før du slår av funksjonen på armbåndet igjen. Akkurat som hos kusinen Xiaomi Smart Band 7 finner du funksjonen lommelykt, og om du av en eller annen grunn vil fjernstyre kameraet på mobilen fra armbåndet, finnes også den funksjonen.

Konklusjon

Amazfit Band 7 er testens billigste aktivitetsarmbånd, og med tanke på hvor bra det står seg i konkurransen, har jeg vanskelig for å fraråde kjøp. Hele 18 dagers batteritid kan kanskje kompensere for at dine ruter utendørs ikke alltid kan ses på kartet etterpå, og at skjermen kan være en anelse skrøpelig. Føler du at det er på tide å ta tak i livet og helsen uten å gjøre det for vanskelig eller dyrt,  er dette trolig det perfekte alternativet for deg.

Karakter
Amazfit Band 7
Basic

Home mener

Batteritiden. Prisen. Vanskelig å finne GPS-signalene. Litt skrøpelig skjerm.

Også i denne testen:

5 Aktivitetsarmbånd

Huawei Band 7

Vanskelig å slå

Et aktivitetsarmbånd med stor og tydelig skjerm, bra batteritid som dessuten ikke graver et altfor stort hull i lommeboken. Er det for godt til å være sant?

Prisen. Batteritiden og et herlig skarpt display som fyller hele skjermen.
At Huawei har et eget operativsystem, kan gjøre det litt unødvendig knotete.
Les hele testen

Garmin Vivosmart 5

Motbakke

Garmin er riktig nok alltid Garmin. Men alt som glimrer, er likevel ikke gull.

Appen er vanskelig å slå. Automatisk justering av lyset på skjermen.
Prisen. Liten skjerm. Svart/hvit skjerm.
Les hele testen

Fitbit Inspire 3

Vil ha mer ut av brukerne sine

Dette er testens nest dyreste aktivitetsarmbånd, og merket har vært i bransjen siden 2007. Fitbit er ingen rookie med andre ord. Spørsmålet er om mange års erfaring holder i denne sammenhengen.

Smidig og nett.
Liten skjerm. Trenger abonnement for å få tilgang til alla data. Mangler mulighet for å styre musikkspilling.
Les hele testen

Xiaomi Smart Band 7

Ikke helt i mål

Pent og smidig aktivitetsarmbånd med en skjerm som får smilet til å vokse. Men hvordan er det å bruke?

Batteritiden. Fargesterkt display som fyller hele skjermen.
Litt vrient med hvilken app som er tenkt brukt. Vanskelig å finne GPS. Funksjonen med sending av automatmeldinger fungerer ikke.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kontroll på pulsen

Smartklokke eller treningsarmbånd?

Når hundredelene betyr noe

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Fokus på bevegelse

Overrasker

Få treningen gjort

Scroll to Top