Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Fitbit Inspire 3

Vil ha mer ut av brukerne sine

Dette er testens nest dyreste aktivitetsarmbånd, og merket har vært i bransjen siden 2007. Fitbit er ingen rookie med andre ord. Spørsmålet er om mange års erfaring holder i denne sammenhengen.

Skrevet av / 12.05.23 - 09:04
Fitbit Inspire 3
Åsa Warme Hallén

Den Fitbit Inspire 3 jeg pakket opp har et herlig oransjegult armbånd som føles mykt og smidig mot huden. Skjermen er av den avlange typen som signaliserer aktivitetsarmbånd. I pakken inngår det et ekstra armbånd i en annen lengde, om det som sitter på ikke skulle passe. Akkurat som hos Huawei Band 7 er selve klokkeenheten og armbåndet to separate enheter. I dette tilfellet er klokkeenheten alltid sort, mens du kan bytte farge på armbåndet.

Fitbit Inspire 3 er liten, smidig og har et nett utseende. Også veldig behagelig å bære dag som natt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Fitbit er ikke så sjenerøse når det kommer til informasjon om for eksempel størrelsen på skjermen, oppløsning og så videre. Jeg googler litt rundt og finner informasjonen som jeg angir i faktaruten. Men, og det er et ganske stort men: Til tross for at målene stemmer greit overens med den svarte rektangulære flaten som skal være displayet, innser jeg ganske snart at selve flaten der informasjonen vises, er betydelig mindre. Jeg vil si at ca 10 x 16 er mer i overensstemmelse med virkeligheten. Og det er litt dårlig med tanke på at plassen faktisk er der. Dessuten føles layouten litt umoderne og søyleformet.

Om du vil, kan du stille inn skjermen slik at den alltid er på (AOD). Av en eller annen grunn har man valgt å ikke benytte seg av hele flaten på skjermen for å vise informasjon. Det er riktignok fargeskjerm, men selv om den ikke er dårlig på noen som helst måte, blir den slått av de fleste andre deltakerne i testen. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Fitbit Inspire 3 følger med

Jeg manøvrerer meg gjennom de ulike bildene på skjermen ved å røre ved den, og for å gå tilbake til hjemskjermen må jeg bruke to fingre og presse dem mot høyre og venstre side av klokkedelen. Tilbakemeldingen skjer ved at jeg kjenner en liten vibrasjon i fingertuppene. Ikke vanskelig når du faktisk forstår hvordan det skal gjøres.

Lysstyrken justeres dessverre ikke automatisk i forhold til omgivelsene, men du må selv stille den inn på normal, maks eller dempet. For å synes ute i solskinn må den være innstilt på maks (bildet til venstre). (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg kan få meldinger fra mobilen og svare med forinnstilte meldinger direkte på armbåndet, da jeg har paret sammen Fitbit med en Android-mobil. Jeg kan lese antall skritt, aktive minutter, brukte kalorier, se puls og oksygeninnhold i blodet, med mer.

Det skjer titt og ofte at mobilen min får ben å gå på og gjemmer seg (!), og da er jeg takknemlig for at funksjonen Finne mobilen finnes på Inspire 3.

Les også Lokker til bevegelse At det er en utfordring å få barn til å bevege seg, er vel ingen hemmelighet. Aktivitetsarmbåndet Ace 3 fra Fitbit kan bli foreldrenes beste hjelp!

Når jeg skal ut på en Walk&Talk med bestevennen, finner jeg seks ulike treningsformer dirkete på displayet, disse har også automatisk gjenkjenning, og i appen kan jeg stille inn hvor lang tid jeg skal ha til for eksempel svømming før det settes i gang som en treningsøkt. Jeg tar for gitt at jeg kan finne flere treningsformer i appen, det står faktisk ”Redigere treningssnarveier i mobilappen”, men jeg finner faktisk ikke flere … Det kan selvfølgelig være at jeg ikke hadde øynene med meg, eller at jeg helt enkelt leter på feil sted. Kanskje finnes det en bruker av Fitbit Inspire 3 som kan guide meg til hvordan jeg skal gjøre det?

Samtlige av de øvrige deltakerne i testen gir meg mulighet til å bruke armbåndet for å styre musikkspilling på mobilen, men den funksjonen finner jeg dessverre ikke i Fitbit Inspire 3. Den er vel ikke livsnødvendig på noen måte, men jeg innser at jeg har blitt vant til å kunne ha funksjonen tilgjengelig uten å måtte ta frem mobilen fra lommen.

I Fitbit-appen kan jeg lese hvordan treningsøkten min har vært. Venner av ordningen kan se at ”zone minutes” er hele 93 minutter, som er litt merkelig med tanke på at selve økten er mellom 50–60 minutter. Dette kommer av at man har valgt å gi doble sonepoeng når jeg ligger i Kondisjon & Peak-sonen. (Skjermdump fra app)

Fitbit-appen

I  appen kan jeg stille inn slik at jeg får en helserapport. For å få dette frem korrekt må jeg imidlertid benytte aktivitetsarmbåndet i 30 dager, noe jeg ikke har hatt mulighet til i denne testen. Jeg kan imidlertid lese meg til at det skulle innebære at jeg får en lettlest oversikt over mine helsedata inkluderte statistikk og diagram over hjertehelse, vekt, søvn og aktivitet. Over tid bør denne helserapporten altså vise trender som kan hjelpe meg til å få innsikt over hva jeg gjør riktig og hvilke forandringer jeg eventuelt trenger å gjøre.

Fitbit har valgt å legge mye som abonnement. Du får seks måneder gratis – tilstrekkelig lenge for å få testet og bli der. Så klart. Jeg har litt vanskeligheter med akkurat denne delen, og det drar ned karakteren – skikkelig. (Skjermdump fra app)

Men … For å få tilgang til all den informasjonen som armbåndet faktisk er i stand til å samle inn og sette sammen, må jeg kjøpe Premium i tillegg. Det er riktignok gratis de første seks månedene, men deretter koster det penger. 125 kr/måned for å være eksakt, om du velger å betale månedsvis.

Sömn 1 Sömn 2
<
>
Min opplevelse er at Inspire 3 har bra kontroll på søvnen min; jeg vet at jeg har vært våken ved et par tilfeller i løpet av natten, da kattene mine følte behov for å sjekke muligheten for å få litt mat og kos ... Jeg kan også gå inn og se individuelt på hvert søvnstadium. (Skjermdump fra app)

Det jeg derimot kan stille inn, og som er helt gratis, er hvor mange skritt jeg må ta hver time for ikke å bli en sofagris. Fitbit anbefaler 250 skritt, men jeg kan selv endre det og angi hvor mange timer i rekkefølge jeg vil at det skal skje samt hvilke ukedager.

Om du eller noen i din nærhet har det litt utfordrende visse perioden i måneden, kan det være en riktig god idé å holde kontroll på sin, eller den personens, menssyklus for å kunne forberede seg med sjokolade, hvetepute og smertestillende i tide. Takket være Fitbits Menstrual Health går det utmerket å få den hjelpen med Inspire 3.

Fitbit Inspire 3 har ingen egen GPS, men tar du bare med deg mobilen på rundene så kobler den seg gladelig opp til den, og du får runden presentert for deg i appen sammen med distanse, tid som er brukt, tempo og antall skritt. (Skjermdump fra app)

Konklusjon

Fitbit Inspire 3 er nest dyrest i testen, men har den minste skjermen. Fitbit vil dessuten ha mer betalt for at du skal få tilgang til mer dyptgående informasjon om helsen din. Personlig synes jeg ikke  at det føles helt ok. Aktivitetsarmbåndet er ikke dårlig på noen måte, og er du en vanlig Fitbit-bruker, er du sikkert vant til denne galoppen. Men i dette startfeltet briljerer det dessverre ikke.

Karakter
Fitbit Inspire 3
Basic

Home mener

Smidig og nett. Liten skjerm. Trenger abonnement for å få tilgang til alla data. Mangler mulighet for å styre musikkspilling.

Også i denne testen:

5 Aktivitetsarmbånd

Huawei Band 7

Vanskelig å slå

Et aktivitetsarmbånd med stor og tydelig skjerm, bra batteritid som dessuten ikke graver et altfor stort hull i lommeboken. Er det for godt til å være sant?

Prisen. Batteritiden og et herlig skarpt display som fyller hele skjermen.
At Huawei har et eget operativsystem, kan gjøre det litt unødvendig knotete.
Les hele testen

Amazfit Band 7

Fullspekket

Skal bli spennende å se om testens billigste deltaker kan gi de øvrige deltakerne match, eller om det bare er batteritiden som er overlegen.

Batteritiden. Prisen.
Vanskelig å finne GPS-signalene. Litt skrøpelig skjerm.
Les hele testen

Garmin Vivosmart 5

Motbakke

Garmin er riktig nok alltid Garmin. Men alt som glimrer, er likevel ikke gull.

Appen er vanskelig å slå. Automatisk justering av lyset på skjermen.
Prisen. Liten skjerm. Svart/hvit skjerm.
Les hele testen

Xiaomi Smart Band 7

Ikke helt i mål

Pent og smidig aktivitetsarmbånd med en skjerm som får smilet til å vokse. Men hvordan er det å bruke?

Batteritiden. Fargesterkt display som fyller hele skjermen.
Litt vrient med hvilken app som er tenkt brukt. Vanskelig å finne GPS. Funksjonen med sending av automatmeldinger fungerer ikke.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Tøff, tøffere, Jabra?

Morsom løsning

Ha kontroll på helsen – lev lenger og friskere

Fokus på bevegelse

Overrasker

Få treningen gjort

Lyd & Bilde
Scroll to Top