Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Amazfit GTS2 mini

Fantastisk fin og prisgunstig treningsklokke

Er lav pris det samme som dårlig kvalitet og budsjettutførelse, eller er det faktisk mulig å få et bra produkt til en rimelig pris?

Skrevet av / 12.02.22 - 10:00
Amazfit GTS2 mini
Åsa Warme Hallén

Det blir jo ikke alltid som man har tenkt seg, og det ble vi virkelig blitt klar over da vi planla å få til en gruppetest. Tanken var at Amazfit GTS2 mini skulle være med i den store testen av treningsklokker, men den kom helt enkelt ikke frem i tide. Synd, selvfølgelig.

Men med de testede klokkene ferskt i minnet, tar jeg på meg denne rektangulære skapelsen og kjører i vei. Og akkurat formen er det første som gjør at Amazfit skiller seg fra de øvrige, det andre er prisen. Den billigste deltakeren i den store testen, som også fikk ikonet Beste kjøp, koster faktisk 800 kroner mer enn denne ettersleperen.

Hva får du for rett under 1000 kroner?

Mine forventninger er ikke så høye når jeg pakker opp klokken, og selv om den ikke kvalifiserer til vakker-kategorien, er det ingen direkte feil på den. Svart og hverdagslig. Jeg blir faktisk litt overrasket, for jeg hadde riktig nok tenkt meg noe plastaktig med dårlig passform, harde kanter og pinlig stivt armbånd som risper. Amazfit GTS2 mini er imidlertid alt annet enn det. Jeg elsker å bli positivt overrasket – og det blir jeg så absolutt her!

Den tilhørende appen Zepp lastes enkelt ned via en qr-kode, og så er det bare å starte med inntasting av personlige data, akkurat som med en hvilken som helst smart-/treningsklokke. Jeg merker ganske raskt at det er noe som ikke helt stemmer, men har vanskelig for å sette fingeren eksakt på hva det er … Men etter en stund innser jeg at selv om språket er på norsk, er det med engelske innslag. For eksempel skal jeg angi om jeg er kvinne eller male. Og slik fortsetter det også inne i appen, der det meste er på norsk, men helt plutselig popper det opp et engelsk ord her og der. Det spiller ingen større rolle, og er sikkert enkelt å rette opp ved neste oppdatering.

Bild-1 Bild-2
<
>
Skjermen er stor, tydelig og informativ, og klarer også sollys. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Skjermen er stor, oversiktlig, og fungerer meget bra utendørs og i dagslys. Batteritiden oppgis til 14 dager ved normal bruk, og selv om jeg ikke regnet eksakt på dagene, må jeg si at jeg reflekterte over hvor sjelden den minnet meg på lavt batterinivå og behov for lading.

Velger du å koble klokken med mobilen, kan du styre musikken din og ta imot ulike meldinger som samtaler, sms med mer på håndleddet. En positiv ting er at skjermen er så sjenerøs at du kan lese ganske lange meldinger direkte på skjermen uten å lete frem mobilen. Og når det gjelder å finne frem mobilen, har jo rakkeren en tendens til å forsvinne i tide og utide. Den er liksom aldri der jeg har lagt den, og derfor er jeg ekstra glad for Find Phone-funksjonen, som har reddet meg mange ganger når forvirringen har tatt over.

Bild-3 Bild 4 Bild-5
<
>
Amazfit måler blant annet hjertefrekvens, syremetning i blodet og stress. Veldig tydelig og enkelt å avlese. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Er du en vanlig bruker og ikke har noen spinnville spesifikke krav, våger jeg nesten å love at du kan finne alt du trenger på helse- og treningsområdet. Klokken kan blant annet måle stressnivå, puls, i tillegg til syreinnhold i blodet. Den gir deg beskjed om hvordan søvnkvaliteten er, og gir deg også en sammenfattet helsebedømmelse i noe den kaller for PAI-poeng (personlig aktivitetsindeks) for de siste syv dagene. Her finnes over 70 ulike idretter/aktiviteter å velge mellom, så uansett om du brenner for cricket, judo, bryting, yoga, svømming, løping eller foretrekker å hoppe tau, finner du trolig akkurat «din» aktivitet. Eller i alle fall noe som er tilstrekkelig nærme.

Zepp-app
Å være koronasyk bidrar ikke til noen svimlende PAI-poeng. (Foto: Åsa Warme Hallén).

For meg er det viktig at et produkt som er tenkt brukt i forbindelses med trening, kan holdes rent og friskt. Amazfit oppgir 5 ATM, som innebærer at du fint kan dusje med den. Her finnes også en veldig brukbar syklussporing som kan være et fint hjelpemiddel for å håndtere dine, eller din partners, menstruasjonsdata. Alexa finnes i Amazfit, men det fungerer dessverre ikke i Norge, enn så lenge.

Zepp-app
I Zepp-appen kan du lese mengder av informasjon, og alt er veldig lett forståelig utformet. Her ser du også et eksempel på språkblandingen under Søvn. Ikke livsavgjørende, men absolutt et forbedringspotensial. (Skjermdump fra app).

Konklusjon

Med Amazfit GTS2 mini får du garantert mye for pengene. Nett, smidig og brukervennlig. Den vinner ingen designkonkurranser, men smelter inn i omgivelsene uten å gjøre stort vesen av seg. Så er du ute etter en bra og brukbar klokke som fungerer i alle sammenhenger, og ikke er sugen på å investere en formue, ser jeg absolutt ingen hindringer til hvorfor du ikke skal slå til.

Karakter
Amazfit GTS2 mini
Basic

Home mener

Nett, smidig og brukervennlig klokke. Ekstra pluss for Find Phone-funksjonen og prislappen. Vanskelig å finne noe åpenbart å klage over. Språket i appen trenger kanskje enda en runde for å få det riktig enhetlig, og litt synd at støtten for Alexa ikke finnes på norsk enda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Lyd & Bilde
Scroll to Top