TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

WD MyPassport Wireless og WD MyPassport Ultra Metal

Lagringsplass i håndbagasjen

Du kan godt ta med deg alt. Og du kan også ta en trådløs backup i jakkelommen samtidig.

forfatter
Publisert 09.03.15 - 00:01

Min første eksterne harddisk var på 20 GB, veide nesten to kilo med strømforsyning, og den innebygde viften støyet som en buskrydder. WD My Passport Wireless, som er ett av produktene i denne testen, har 100 ganger så mye, er nesten lydløs og passer i en jakkelomme. For samme pris.

 

Dirkefri kryptering og backup

Begge de to diskene i testen er utstyrt med 256-bits maskinvarekryptering som i praksis gir en ubrytelig kryptering av de data du legger på disken. Hvis du velger å bruke sikkerhetsprogrammet som ligger på disken til å opprette en nøkkel, vil ingen – kanskje ikke engang NSA – kunne lese hva du har lagt på disken. Det gjelder også deg selv, hvis du glemmer koden.

Det følger også med et backup program på disken som kan ta automatiske sikkerhetskopier.

Samme format i over 15 år

På den ene siden er det fascinerende at det kan la seg gjøre å ha så mange data med seg på en så beskjeden plass. 2 TB er rikelig med plass, selv til store prosjekter med timevis av høyoppløst video eller til adskillige backup-er. På den andre siden har eksterne 2,5” harddisker etter hvert vært i handelen i mange år. Lagerkapasiteten har vokst, og dataoverføringen er takket være USB 3.0 ikke lenger en flaskehals.

Men diskens ytre mål er ikke krympet, og inne under den blankpolerte overflaten snurrer stadig en gammeldags fysisk harddisk. Det å ta skrittet til SSD ville gjort stasjonen raskere, mindre, lettere og stort sett immun overfor rystelser. Men SSD-disker er også omkring fire ganger dyrere, noe som er årsaken til at vi stadig bruker gammeldagse harddisker til backup. Her betyr nemlig lagerkapasiteten mest.

Produkter i testen

WD MyPassport Ultra

Ikke alt som skinner er stål

Ultrasikker og kompakt skall av metall - i alle fall på oversiden.

Fiks liten designerharddisk som overfører filer hurtig og problemfritt. 256-bit maskinvarekryptering sikrer dine data.
Kun toppen er av metall og den blir for øvrig også lett ripete. Eksterne harddisker er blitt bedre de siste 15 årene, men ikke mindre.

WD MyPassport Wireless

Nettverk i jakkelommen

Kabelfri overføring og batteridrift i bærbar backup-stasjon.

Langt hurtigere enn skylagring, og til en konkurransedyktig pris. Den trådløse disken gjør det enkelt å ta backup fra mobilen og kameraet. Også fra kameraer uten innebygget Wifi.
My Passport Wireless er forholdsvis klompete, og batteritiden på en fysisk disk er begrenset. Ikke samme sikkerhet som skylagring.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Spennende 'bøker' fra Samsung Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versjoner, og maskinvaren er helt up-to-date.
Bedre videomøter på økonomisk vis Loitech Brio 300 er et rimelig webkamera, som gir bedre kvalitet på Zoom og Teams enn PC-ens innebygde kamera.
Nye MacBooks og Mac mini'er med nye, kraftigere M2-prosessorer Den lynraske M2-prosessoren fra Apple får hele to enda raskere oppdateringer, som finner vei til både Mac mini og MacBook Pro.
lbpluss
Veid og funnet for lett! Lenovo Yoga Slim 7i Carbon er den letteste bærbare maskinen vi noensinne har testet. Dessverre innebærer den slanke formfaktoren ubehagelige kompromisser.
lbpluss
Lynrask og hard SanDisks eksterne USB-disk holder til det meste, og den er rask.
Følg Lyd & Bilde