Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

WD MyPassport Wireless og WD MyPassport Ultra Metal

Lagringsplass i håndbagasjen

Du kan godt ta med deg alt. Og du kan også ta en trådløs backup i jakkelommen samtidig.

Min første eksterne harddisk var på 20 GB, veide nesten to kilo med strømforsyning, og den innebygde viften støyet som en buskrydder. WD My Passport Wireless, som er ett av produktene i denne testen, har 100 ganger så mye, er nesten lydløs og passer i en jakkelomme. For samme pris.

 

Dirkefri kryptering og backup

Begge de to diskene i testen er utstyrt med 256-bits maskinvarekryptering som i praksis gir en ubrytelig kryptering av de data du legger på disken. Hvis du velger å bruke sikkerhetsprogrammet som ligger på disken til å opprette en nøkkel, vil ingen – kanskje ikke engang NSA – kunne lese hva du har lagt på disken. Det gjelder også deg selv, hvis du glemmer koden.

Det følger også med et backup program på disken som kan ta automatiske sikkerhetskopier.

Samme format i over 15 år

På den ene siden er det fascinerende at det kan la seg gjøre å ha så mange data med seg på en så beskjeden plass. 2 TB er rikelig med plass, selv til store prosjekter med timevis av høyoppløst video eller til adskillige backup-er. På den andre siden har eksterne 2,5” harddisker etter hvert vært i handelen i mange år. Lagerkapasiteten har vokst, og dataoverføringen er takket være USB 3.0 ikke lenger en flaskehals.

Annonse

Men diskens ytre mål er ikke krympet, og inne under den blankpolerte overflaten snurrer stadig en gammeldags fysisk harddisk. Det å ta skrittet til SSD ville gjort stasjonen raskere, mindre, lettere og stort sett immun overfor rystelser. Men SSD-disker er også omkring fire ganger dyrere, noe som er årsaken til at vi stadig bruker gammeldagse harddisker til backup. Her betyr nemlig lagerkapasiteten mest.

Produkter i testen

WD MyPassport Ultra

Ikke alt som skinner er stål

Ultrasikker og kompakt skall av metall - i alle fall på oversiden.

Fiks liten designerharddisk som overfører filer hurtig og problemfritt. 256-bit maskinvarekryptering sikrer dine data.
Kun toppen er av metall og den blir for øvrig også lett ripete. Eksterne harddisker er blitt bedre de siste 15 årene, men ikke mindre.

WD MyPassport Wireless

Nettverk i jakkelommen

Kabelfri overføring og batteridrift i bærbar backup-stasjon.

Langt hurtigere enn skylagring, og til en konkurransedyktig pris. Den trådløse disken gjør det enkelt å ta backup fra mobilen og kameraet. Også fra kameraer uten innebygget Wifi.
My Passport Wireless er forholdsvis klompete, og batteritiden på en fysisk disk er begrenset. Ikke samme sikkerhet som skylagring.
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.