Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: MSi PRO MP271QP

Uten dikkedarer – med alt

MSis 27” kontorskjerm er blottet for tull og tøys. Til gjengjeld har den alt som må være på en god arbeidsmakker.

Skrevet av / 15.08.21 - 09:00
MSi PRO MP271QP
John Hvidlykke

Vi kjenner MSi som eksperter i gaming-utstyr; spesielt spillbærbare i  tungvektsklassen, hvor de er blant de største. Men hva med den delen av døgnet hvor man ikke kan hengi seg til highscoren? I det tidsrommet man må jobbe …

Vi har tidligere sett på både bærbare arbeidsmaskiner fra MSi og alt-i-en- maskiner fra samme selskap. Men nå kommer turen til en skjerm til arbeidsbruk, MSi PRO MP271QP.

Som man så vidt kan utlede av mengden bokstaver og tall som er med i navnet (grunnen til at skjermers produktnavn alltid er umulige å huske?!), er det snakk om en 27-tommers skjerm til profesjonell bruk. Vel å merke profesjonell i betydningen kontorarbeid. Og spesielt hjemmekontor. Profesjonelle grafikere og fotografer vil ha presis fargegjengivelse, noe som krever en langt dyrere skjerm.

Rammen er ultratynn, faktisk bare halvannen millimeter. (Foto: MSi)

Tykkelsen på rammen er noe det kjempes hardt om i maskinbransjen. Med en ramme på bare halvannen millimeter er kampen avgjort til MSis fordel. Selv om selve bildearealet imidlertid først begynner en halv centimeter inne på panelet.

WQHD-oppløsning

Oppløsningen er WQHD (2560 x 1440 punkter). Det er en akseptabel oppløsning – og langt bedre enn Full HD. Men det føles litt grovkornet, og plassen på Windows’ skrivebord er litt trang når jeg er vant til å jobbe med en 4K-skjerm i samme størrelse. I praksis oppleves forskjellen som litt mindre, da ikoner og skrifttyper vises med mindre størrelse.

Det koster imidlertid bare litt mer å få 4K-oppløsning, for eksempel på Philips 288E2A.

Skjermen har de innstillingene av lysstyrke, kontrast og begrensning av blått lys som man kan forvente, og betjeningen er noenlunde logisk. Det er to HDMI-innganger og en DisplayPort.

Kun til Windows’ ”Pling”

Da HDMI-enheter opptrer som eksterne lydkort på maskinen, er det selvfølgelig innebygde høyttalere i skjermen. Jeg har definitivt hørt verre lydkvalitet enn disse. Men ikke mye verre. Lyden virker innelukket og svak hvis du skal høre mer enn Windows’ advarselslyder, så her kommer eksterne høyttalere godt med.

MSi PRO MP271QP er spesielt beregnet til å bli brukt på hjemmekontoret. Her vil det være en stor fordel at den kan justeres og vinkles på alle tenkelige måter. (Foto: MSi)

Finner alltid en arbeidsstilling

MSi PRO MP271QP skiller seg på ett enkelt punkt ut fra normen i prisklassen: Skjermen kan justeres og dreies om alle tenkelige akser, noe som gjør det lettere å finne en fornuftig arbeidsstilling på hjemmekontoret. Skjermen kan løftes og senkes loddrett, vippes bakover, dreies om sin loddrette akse – og som prikken over-i-en, roteres 90 grader til stående format.

Dessverre roterer ikke skjermen bildet automatisk til loddrett format. Det må man selv gjøre i skjermoppsettet. Helst før man dreier skjermen.

Skjermen kan settes på høykant. Bildet roteres imidlertid ikke automatisk. (Foto: MSi)

Konklusjon

MSi PRO MP271QP er en 27” arbeidsskjerm til hjemmekontoret som er behagelig og uproblematisk i både design, pris og tilpasningsmuligheter. Den vinner ingen priser for skyhøy oppløsning, høy hastighet eller avanserte tilkoblingsmuligheter. Men den ser behagelig ut, og da den kan vippes og dreies på alle tenkelige måter, er du nesten garantert å finne en god arbeidsstilling.

4K-oppløsning ville vært et pluss, men så lenge du ikke jobber med ultrahøy oppløst video, er det ikke et problem i virkeligheten.

MSi PRO MP271QP har ingen avanserte funksjoner, men den er forholdsvis billig og har alt man trenger. (Foto: MSi)

Karakter
MSi PRO MP271QP
Basic

Home mener

Kan vippes og dreies i alle retninger – og roteres. Rammen er supersmal. Ikke 4K-oppløsning. Lyden er elendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Chromebooks på skolebenken

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Gir deg internett i hele hagen

Den beste Mac-en for de fleste

Den dyreste datamaskinen vi har testet

Kan dere høre meg der ute?

Scroll to Top