Lenovo Yoga 3 Pro

Dårligere enn forgjengeren

Det første forbrukerproduktet basert på Intels nye Core M-processor er dessverre ikke særlig overbevisende.
Lyd & Bilde mener
Fremragende bildekvalitet og meget høy oppløsning. I tillegg gjør lydoptimeringen fra JBL og den fleksible designen at maskinen egner seg perfekt til å se film og TV-serier.
Yoga 3 Pro er blitt så slank, at det går ut over robusthet og ergonomi på grunn av det dårlige tastaturet. Ytelsen lever ikke opp til prisen, og batteritiden kunne vært bedre.
Spesifikasjoner
  • Windows 8.1 64
  • Intel Core M 5Y70 1,1 GHz prosessor
  • 8 GB RAM / 512 GB SSD
  • 13,3” IPS LED QHD+, 3200 x 1800, 276 ppi
  • 2 x USB 3.0, DC-inngang med USB 2.0, Micro HDMI, SD-kort, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • 330 mm x 228 mm x 12.8 mm
  • 1,19 kg
  • 4 Cell Li-Polymer batteri med opptil 7 timers levetid
forfatter

Lenovos Yoga-serie med ultralette bærbare hybrid-computere har vært blant våre favoritter siden de første modellene ble introdusert for et par år siden. Yoga-navnet skyldes den spesielle formfaktoren, som innebærer, at skjermen kan bevege seg 360 grader rundt sin egen akse. Yoga kan altså gå fra å være som en normal bærbar laptop til å være foldet omvendt slik at den blir til et nettbrett. Midt i mellom finnes det et par opplagte skjermposisjoner, slik at maskinen i alt byr på fire forskjellige brukermodus.

Yoga Pro tilhører det øvre sjiktet av ultrabooks fra Lenovo, og vi var såpass begeistret for 2’eren i serien, at den vant vår stortest av high-end ultrabooks. Derfor hadde vi selvfølgelig gledet oss til å teste etterkommeren Lenovo Yoga 3 Pro som også er det første forbrukerprodukt basert på Intels splitter nye Core M-prosessor. Yoga 3 Pro står likevel ikke helt til forventningene, med skuffende resultat i våre benchmark-tester.

 

Lenovo_Yoga_3_Pro_1

 

En Geekbench 3 score på henholdsvis 2.553 poeng (single-core) og 4.454 poeng (multi-core) er ikke bare dårligere enn forgjengeren, som med Intel Core i7 prosessor scoret henholdsvis 3.005 og 5.818 poeng i september-testen. Faktisk måler Lenovo Yoga 3 Pro dårligere enn samtlige maskiner vi testet den gang, selv om den befinner seg i samme prisklasse.
Batteritiden er heller ikke imponerende. Lenovo opplyser selv at batteriet skal kunne holde i 7 timer ved normal bruk, noe som stemmer bra med vår erfaring. Men 7 timer er heller ikke overveldende, når forgjengeren Yoga Pro 2 kunne levere opptil ni timers batteritid, mens den nyeste MacBook Air klarer nesten 12 timer!
Det skal nemlig ikke mye til, før viftekjølingen går amok. Det er alltid irriterende, men i dette tilfellet er det ekstra frustrerende fordi Intels Core M-prosessor egentlig er designet for å yte optimalt uten å bli for varm, nettopp for at slanke ultrabooks og hybrid-computere skal klare seg uten vifte. Lenovo Yoga 3 Pro har imidlertid en støyende vifte og ser ikke ut til å dra fordel av M-prosessorens «ninja-egenskaper».
Til gjengjeld er den nye hengselen med klokkerem-design mer fleksibel enn noensinne, og det er takket være denne at Yoga 3 Pro er blitt 17% slankere og 14% lettere enn forgjengeren. Dessverre har gått litt utover hvor robust maskinen føles. For eksempel gir skjermen etter og flekser hvis man vrir eller holder godt fast i den. Den slanke designen betyr også at tastene får veldig liten vandring når man trykker på dem, noe som påvirker ergonomien negativt.

 

Lenovo_Yoga_3_Pro_2

 

Lyddelen er i det minste verdt noen rosende ord. Den har fått en vitamininnsprøytning i form av lydoptimaliserende software fra JBL. Skjermen er også av samme type (inklusiv touch-funksjonalitet) og har samme oppløsning som i Yoga Pro 2, med knivskarp bildekvalitet og deilig naturlig fargetemperatur. Alt i alt er Yoga 3 Pro dog litt av en skuffelse, spesielt ettersom den er noen tusenlapper dyrere enn forgjengeren.

 

 

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.