Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: HP Envy 6020e

Pakkeløsning på print

Glem alt om å haste til butikken fordi printeren plutselig har gått tom for blekk. HP vil gjøre printing enkelt. Og blekkfakturaen mindre.

Skrevet av / 22.08.21 - 11:40
HP Envy 6020e
John Hvidlykke

Blekkprintere har uansett merke en særlig evne til å gå tom på det tidspunktet hvor man mest av alt trenger det. Også selv om man var overbevist om at det var rikelig med blekk like før.

HP Envy 6020e, som vi tester her, er ikke bare en printer, men også HPs bidrag til å bli kvitt blekkbekymringen permanent. Det skjer via servicen HP+, som man kan velge når man setter opp printeren. Velger man det, får man et års lengre garanti, flere funksjoner – og blekk levert på døren før patronene i printeren blir tomme.

Selve printeren er diskresjonen selv: rektangulær kasse som ligner sine forgjengere i HP Envy-serien, bortsett fra at den er snøhvit.

Wi-Fi anbefales

Der er mulig med USB-forbindelse, men HP anbefaler trådløs oppkobling i en slik grad at USB-porten på baksiden er dekket med et merke som anbefaler å bruke Wi-Fi i stedet. En del av printerens funksjoner er dessuten kun tilgjengelige når den er på nettverket.

Oppsettet av HP Envy 6020e skjer via appen, som finnes til iOS, Android, MacOS og Windows. Det gikk ganske smertefritt å få printeren på nettet. I forbindelse med oppsettet må man også velge om man vil koble seg til HP+-servicen.

HP skal ha ros for å ha laget det mest brukervennlige printeroppsettet jeg til nå har opplevd. Og man blir ledsaget gjennom hele prosessen av pulserende lys i smakfulle farger i papirpakken. Det er helt sikkert mer blærete enn strengt nødvendig. Men det er ganske underholdende, og gir en viss trygghet.

 

Oppsettet er noe av det mest brukervennlige vi har sett. (Foto: HP)

Færre funksjoner uten avtale

Velger man å si nei, vil noen av funksjonene i appen være utilgjengelige. Det handler om skybasert printing, hvor man blant annet kan printe fra mobilen selv om man ikke befinner seg på (hjemme)nettverket. Som en sikkerhetsforanstaltning kan man velge at dokumentene først printes ut når man kommer frem – så de ikke ligger til fri beskuelse på printeren.

HP Envy 6020e er en alt-i-en-printer, som også kan skanne og kopiere. Alt sammen naturligvis i farger. Print og skanning skjer i en oppløsning på opptil 1200 DPI, mens kopiering skjer med 300 DPI. Det er ikke display på printeren, da alt styres via appen. Papirskuffen er i fornuftig størrelse: 100 ark vanlig A4-kopipapir. Utskuffen rommer 25 ark.

Stort sett idiotsikker

HP har lengre erfaring med inkjet-printere enn de fleste, og de har på Envy 6020e lyktes å gjøre prosessen stort sett idiotsikker. Fra man har tatt et bilde på mobilen eller skrevet et dokument på pc-en, og til det ligger en utskrift i utskuffen på printeren, kreves kun få klikk. Og de automatiske valgene fungerte stort sett tilfredsstillende.

Vil man gjøre noe komplisert, som å skrive ut et panoramabilde, må man imidlertid selv endre i utskriftsinnstillingene for å unngå at bildet beskjæres i bredden.

HP Envy 6020e har ikke noe display. Alt styres via appen. (Foto: HP)

HP Envy 6020e er en printer i en prisklasse der det ikke gjøres de store vurderingene før kjøp. Den vil bli tatt ned fra hyllen i elektronikkvarehuset eller løftet opp fra pallen på supermarkedet, og lagt i handlevognen sammen med dagligvarene. Den er med andre ord vanvittig billig – spesielt når man tenker på at man ikke bare får en printer, men også en skanner og en fargekopimaskin.

Til tross for prisen er kvaliteten helt akseptabel. Sort-hvite utskrifter til rapporter klarer den like  upåklagelig som en printer til det tidobbelte. Den er bare ikke beregnet til å skrive ut tusenvis av sider i måneden. HP anbefaler selv at man holder seg innenfor 100–400 sider i måneden.

OK til kjøleskapsdøren

En hjemmeprinter vil også bli brukt til å ”fremkalle” bilder fra ferier og fødselsdager. Det gjør den OK, så lenge man bruker fotopapir. Men man får ikke samme naturtrohet som på en skikkelig fotoprinter, hvor det i tillegg til grunnfargene cyan, magenta, gul og sort er patroner med mellomnyanser, som gir mulighet for mer glidende overganger.

Resultatet er litt grynet i fargeovergangene, og det kan også forekomme striper på bildet. Men til å henge på kjøleskapsdøren eller bruke i en invitasjon til barneselskapet, er det glimrende.

Print og skanning skjer i en oppløsning på opptil 1200 dpi, mens kopiering skjer med 300 dpi. (Foto: HP)

Automatisk blekk og flere funksjoner med HP+

HP Envy 6020e leveres med en spesiell feature, nemlig muligheten for HP+, en ekstraservice som gir en rekke fordeler.

En av fordelene er Instant Ink, som er en abonnementservice for blekk. Her betaler man et fast månedlig beløp for å være oppdatert med blekk. Det er fem forskjellige prisnivåer, som dekker fra 15 sider i måneden til 700 sider i måneden. Det avregnes ikke etter mengden blekk, men for antall sider. Så det teller like mye i regnskapet å skrive ut en to linjers tekst som en helside fotoprint.

Når blekkpatronen snart er tom, får man tilsendt en ny. Man får også en frankert returkonvolutt så den gamle patronen kan sendes til gjenbruk. Hvis man bestiller blekkabonnementet ved bestilling, er de første seks månedene gratis.

I tillegg til Instant Ink får man adgang til flere funksjoner til blant annet skanning og skybaserte utskrifter. Det loves også bedre sikring mot malware.

Med HP+ kan man blant annet få blekk levert på døren før patronene i printeren går tørre. (Foto: HP)

Konklusjon

HP Envy 6020e er en fin, billig og brukervennlig liten printer som dekker de flestes behov til en pris som ikke kan gjøres lavere. Det er umulig å forestille seg at HP har noen som helst fortjeneste på maskinvaren – i forventning om i stedet å tjene inn pengene på blekket.

HP+ er en interessant måte å knytte brukerne til seg, og spesielt for folk som skriver ut mange fargebilder, kan avregningsmodellen gi en besparelse. Og så kommer bekvemmeligheten og den gode miljøsamvittigheten som en bonus.

Ekstra funksjoner låter sympatisk. Selv om mer kritisk innstilte brukere kan finne på å betrakte det slik at noen av mulighetene ved printeren er utilgjengelige. Hvis man ikke blir abonnent.

Karakter
HP Envy 6020e
Basic

Home mener

Printeren er ultralett å bruke, oppsettet er også enkelt, og appen fungerer. Hvis du kjenner behovet ditt, er blekkabonnementet en utmerket idé. Printkvaliteten er generelt middelmådig, og tre farger pluss sort er for lite til bildeutskrifter. Et fast abonnement er en fast utgift. Man er tvunget til å kjøpe kun HP.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Chromebooks på skolebenken

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Gir deg internett i hele hagen

Den beste Mac-en for de fleste

Den dyreste datamaskinen vi har testet

Kan dere høre meg der ute?

Scroll to Top