Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

TEST HP Envy 6020e

Pakkeløsning på print

Glem alt om å haste til butikken fordi printeren plutselig har gått tom for blekk. HP vil gjøre printing enkelt. Og blekkfakturaen mindre.
Karakter
HP Envy 6020e
Lyd & Bilde mener
Printeren er ultralett å bruke, oppsettet er også enkelt, og appen fungerer. Hvis du kjenner behovet ditt, er blekkabonnementet en utmerket idé.
Printkvaliteten er generelt middelmådig, og tre farger pluss sort er for lite til bildeutskrifter. Et fast abonnement er en fast utgift. Man er tvunget til å kjøpe kun HP.
Spesifikasjoner
  • Fargepatroner: 2 stk. (sort, trefarget)
  • Dobbeltsidig utskrift: ja
  • Printhastighet: 10 sider per minutt (sort) / 7 sider per minutt (farge)
  • Oppløsning på print: 1200 x 1200 DPI (sort) / 4800 x 1200 DPI (foto)
  • Oppløsning på skanner: 1200 DPI / 24-bit
  • Papirskuff: 100 ark
  • Tilkobling: USB, Wi-Fi
  • Mål og vekt: 43,3 x 13,2 x 36,1 (B x H x D) / 5,2 kg
  • Web: hp.no

Blekkprintere har uansett merke en særlig evne til å gå tom på det tidspunktet hvor man mest av alt trenger det. Også selv om man var overbevist om at det var rikelig med blekk like før.

HP Envy 6020e, som vi tester her, er ikke bare en printer, men også HPs bidrag til å bli kvitt blekkbekymringen permanent. Det skjer via servicen HP+, som man kan velge når man setter opp printeren. Velger man det, får man et års lengre garanti, flere funksjoner – og blekk levert på døren før patronene i printeren blir tomme.

Selve printeren er diskresjonen selv: rektangulær kasse som ligner sine forgjengere i HP Envy-serien, bortsett fra at den er snøhvit.

Wi-Fi anbefales

Der er mulig med USB-forbindelse, men HP anbefaler trådløs oppkobling i en slik grad at USB-porten på baksiden er dekket med et merke som anbefaler å bruke Wi-Fi i stedet. En del av printerens funksjoner er dessuten kun tilgjengelige når den er på nettverket.

Oppsettet av HP Envy 6020e skjer via appen, som finnes til iOS, Android, MacOS og Windows. Det gikk ganske smertefritt å få printeren på nettet. I forbindelse med oppsettet må man også velge om man vil koble seg til HP+-servicen.

Annonse

HP skal ha ros for å ha laget det mest brukervennlige printeroppsettet jeg til nå har opplevd. Og man blir ledsaget gjennom hele prosessen av pulserende lys i smakfulle farger i papirpakken. Det er helt sikkert mer blærete enn strengt nødvendig. Men det er ganske underholdende, og gir en viss trygghet.

 

Annonse

Oppsettet er noe av det mest brukervennlige vi har sett. (Foto: HP)

Færre funksjoner uten avtale

Velger man å si nei, vil noen av funksjonene i appen være utilgjengelige. Det handler om skybasert printing, hvor man blant annet kan printe fra mobilen selv om man ikke befinner seg på (hjemme)nettverket. Som en sikkerhetsforanstaltning kan man velge at dokumentene først printes ut når man kommer frem – så de ikke ligger til fri beskuelse på printeren.

HP Envy 6020e er en alt-i-en-printer, som også kan skanne og kopiere. Alt sammen naturligvis i farger. Print og skanning skjer i en oppløsning på opptil 1200 DPI, mens kopiering skjer med 300 DPI. Det er ikke display på printeren, da alt styres via appen. Papirskuffen er i fornuftig størrelse: 100 ark vanlig A4-kopipapir. Utskuffen rommer 25 ark.

Stort sett idiotsikker

HP har lengre erfaring med inkjet-printere enn de fleste, og de har på Envy 6020e lyktes å gjøre prosessen stort sett idiotsikker. Fra man har tatt et bilde på mobilen eller skrevet et dokument på pc-en, og til det ligger en utskrift i utskuffen på printeren, kreves kun få klikk. Og de automatiske valgene fungerte stort sett tilfredsstillende.

Vil man gjøre noe komplisert, som å skrive ut et panoramabilde, må man imidlertid selv endre i utskriftsinnstillingene for å unngå at bildet beskjæres i bredden.

HP Envy 6020e har ikke noe display. Alt styres via appen. (Foto: HP)

HP Envy 6020e er en printer i en prisklasse der det ikke gjøres de store vurderingene før kjøp. Den vil bli tatt ned fra hyllen i elektronikkvarehuset eller løftet opp fra pallen på supermarkedet, og lagt i handlevognen sammen med dagligvarene. Den er med andre ord vanvittig billig – spesielt når man tenker på at man ikke bare får en printer, men også en skanner og en fargekopimaskin.

Til tross for prisen er kvaliteten helt akseptabel. Sort-hvite utskrifter til rapporter klarer den like  upåklagelig som en printer til det tidobbelte. Den er bare ikke beregnet til å skrive ut tusenvis av sider i måneden. HP anbefaler selv at man holder seg innenfor 100–400 sider i måneden.

Annonse

OK til kjøleskapsdøren

En hjemmeprinter vil også bli brukt til å ”fremkalle” bilder fra ferier og fødselsdager. Det gjør den OK, så lenge man bruker fotopapir. Men man får ikke samme naturtrohet som på en skikkelig fotoprinter, hvor det i tillegg til grunnfargene cyan, magenta, gul og sort er patroner med mellomnyanser, som gir mulighet for mer glidende overganger.

Resultatet er litt grynet i fargeovergangene, og det kan også forekomme striper på bildet. Men til å henge på kjøleskapsdøren eller bruke i en invitasjon til barneselskapet, er det glimrende.

Print og skanning skjer i en oppløsning på opptil 1200 dpi, mens kopiering skjer med 300 dpi. (Foto: HP)

Automatisk blekk og flere funksjoner med HP+

HP Envy 6020e leveres med en spesiell feature, nemlig muligheten for HP+, en ekstraservice som gir en rekke fordeler.

En av fordelene er Instant Ink, som er en abonnementservice for blekk. Her betaler man et fast månedlig beløp for å være oppdatert med blekk. Det er fem forskjellige prisnivåer, som dekker fra 15 sider i måneden til 700 sider i måneden. Det avregnes ikke etter mengden blekk, men for antall sider. Så det teller like mye i regnskapet å skrive ut en to linjers tekst som en helside fotoprint.

Annonse

Når blekkpatronen snart er tom, får man tilsendt en ny. Man får også en frankert returkonvolutt så den gamle patronen kan sendes til gjenbruk. Hvis man bestiller blekkabonnementet ved bestilling, er de første seks månedene gratis.

I tillegg til Instant Ink får man adgang til flere funksjoner til blant annet skanning og skybaserte utskrifter. Det loves også bedre sikring mot malware.

Med HP+ kan man blant annet få blekk levert på døren før patronene i printeren går tørre. (Foto: HP)

Konklusjon

HP Envy 6020e er en fin, billig og brukervennlig liten printer som dekker de flestes behov til en pris som ikke kan gjøres lavere. Det er umulig å forestille seg at HP har noen som helst fortjeneste på maskinvaren – i forventning om i stedet å tjene inn pengene på blekket.

HP+ er en interessant måte å knytte brukerne til seg, og spesielt for folk som skriver ut mange fargebilder, kan avregningsmodellen gi en besparelse. Og så kommer bekvemmeligheten og den gode miljøsamvittigheten som en bonus.

Annonse

Ekstra funksjoner låter sympatisk. Selv om mer kritisk innstilte brukere kan finne på å betrakte det slik at noen av mulighetene ved printeren er utilgjengelige. Hvis man ikke blir abonnent.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.