Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 11Delta

: Asus ROG G501 JW gaming laptop

Lett og stille som en springkniv

Asus sin lettvekts-spillemaskin er kompakt som en ultrabook, men ikke la deg narre av det diskré utseendet. Dette er en ekte gaming-PC!

Skrevet av / 10.09.15 - 06:00
Asus ROG G501 JW gaming laptop
John Hvidlykke

Tøffe spillmaskiner skal alltid være svarte. Sett i det perspektivet er Asus ROG G501 relativt fargestrålende da det er en tynn rød gummikant rundt skjermen, og teksten på tastene er også rød. Men resten av laptopen er kullsort. Selve skroget er det slankeste vi har sett på noen spill-laptop hittil. Det er laget i en kombinasjon av sorteloksert aluminium og sort plast.

Tastaturet er har rød bakbelysning, og A-S-W-D-tastene samt det numeriske tastaturet er ekstra lyse, slik at det er lett å treffe riktig i LAN-partyets dunkle belysning. Den mangler imidlertid den orgien av valgfrie pulserende RGB-farger som mange andre spillmaskiner liker å pynte seg med.

Under panseret finner man en 2,6 GHz Intel Core i7-prosessor med fire kjerner og åtte tråder. Grafikkortet er Nvidia GeForce GTX 960 M (med 4GB dedikert RAM) som sørger for tilstrekkelig 3D-ytelse i den bedre ende. I hvert fall så lenge man holder seg innenfor 15” skjermens full HD-oppløsning.

G501_Front Side

Det er 16 GB RAM om bord og to disker: en 128 GB SSD til Windows og en 1 TB til de store spill-programmene. Lyden leveres av en ICEpower-forsterker, utviklet av Bang & Olufsen. Lyden er da også utmerket, til en kompakt bærbar å være.

Asus G501 er ikke noen prangende datamaskin, men den er behagelig å jobbe med. Til tross for den betydelige regnekraften blir ikke kabinettet spesielt varmt. Og det er behagelig god plass rundt tastene.

 

Benchmark

G501 er en virkelig rask laptop. Med rikelig av både RAM og prosessorkraft til rådighet vil det ikke være det regneark eller den fotomanipulasjonen som for alvor kan få den ut av likevekt. I Geekbench 3 scorer den henholdsvis 3.329 (single-core) og 12.229 (multi-core). Det er like under den lynraske iMac Retina 5K. Browsermark-testen er også flott med 6.432.

G501_lighting_03

Der hvor det virkelig gjelder er imidlertid grafikken. I 3DMark 11 testen oppnår G501 en score på 5.219. Det er raskt, og matcher for eksempel Aspire V Nitro. Men det er imidlertid kun det halve av Asus egen monster-laptop, G751. Til gjengjeld kan G501 få plass i en vanlig veske. Batteritiden er grei ved normalt bruk, men skrur man helt opp for styrke og slår av alle sparefunksjonene er det kun strøm til halvannen time.

G501_lighting_02

 

Konklusjon

Asus ROG G501 JW er et elegant kompromiss mellom spillmuskler og bærbarhet. Den er lett og diskré nok til å kunne brukes som alminnelig bærbar til jobb eller skole, men samtidig kraftig nok til at man kan gi full gass på fritiden. Den slags muligheter har sin pris, og det er flere om budet. Ved siden av skapspillerne kan G501 også være interessant for de som er trette av lette, men sløve ultrabooks. Den er kun litt dyrere, og tyngre, men langt sterkere.

Benchmark:
Geekbench 3: 12.229 (multi), 3.239 (single)
Browsermark: 6.462
3DMark 11: 5219
Cinebench R15: 98,58 fps

Home mener

Asus sin lettvekts-spillemaskin er kompakt som en ultrabook, men ikke la deg narre av det diskré utseendet. Dette er en ekte gaming-PC! Prisen er høy, og ytelsen er – tross alt – noe lavere på 3D-grafikk enn tyngre modeller. Kun rød belysning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Chromebooks på skolebenken

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Gir deg internett i hele hagen

Den beste Mac-en for de fleste

Den dyreste datamaskinen vi har testet

Kan dere høre meg der ute?

Oppgjør på sjefsplan

Scroll to Top