Search
Generic filters
TEST

Alienware M15 R2 (n00awm15r207)

 itemprop
TESTAlienware M15 R2 (n00awm15r207)
Karakter
Alienware M15 R2 (n00awm15r207)

Overjordisk pen Alienware

Superstylet lettvekts-racer viser at gaming-bærbare ikke trenger å være store og klossete. Men prisen har ikke krympet.

Lyd & Bilde mener

Den er rask, den er lekker, og den får plass i vesken. 4K-OLED-skjermen er fantastisk.
Gaming i denne klassen koster skjorta. Og skal det være kompakt, koster det ekstra. 60 Hz-skjermen er for langsom til mange spill.
 • Prosessor: 2,6 GHz Intel Core i7-9750U (hexacore, 12 tråder)
 • Skjerm: 15,6” OLED UHD (3840 x 2160 piksler), 60 Hz/1 ms med Tobii-eye tracking
 • Minne: 16 GB DDR4
 • Grafikk: Nvidia GeForce RTX 2070 m. 8 GB GDDR6
 • Operativsystem: Windows 10 Home, 64-bit
 • Harddisk: 256 GB SSD
 • Mål og vekt: 36,1 x 1,8 x 27,6 cm (BxHxD) / 2,2 kg
 • Annet: Wifi 802.11ac, Bluetooth 5.0, 1 x Alienware grafikkforsterker, 1 x HDMI 2.0, 1 x USB-C (med Thunderbolt 3), 1 x MiniDisplayPort 1.4), 3 x USB 3.1, 1 x 3,5 mm minijack
 • Web: dell.com
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 28950 kr

 • GeekBench 5: 5614 (multi), 1135 (single)
 • GeekBench 5 OpenCL: 81 258
 • GeekBench 4: 23 266 (multi), 5174 (single)
 • GeekBench 4 OpenCL: 220 053
 • PC Mark 10: 5946
 • 3DMark TimeSpy: 6835
 • 3DMark TimeSpy Extreme: 3196
 • 3DMark Fire Strike: 14 762
 • 3DMark Fire Strike Extreme: 8137
 • 3DMark Fire Strike Ultra: 4308
 • CineBench R15: 131 fps / 1070 cb
 • HD Tach: 476 MB/s
 • Batteritest: 1 t. 52 min.

I gamle dager – for et eller to år siden – var gaming-laptoper store, klossete sorte dingser som så vidt kunne slepes med i en ryggsekk. Den tiden ser ut til å være over, blant annet takket være kraftige grafikkort og prosessorer som ikke trenger å overklokkes kraftig for å levere rask spillgrafikk.

Alienware M15 R2 ligner ikke noen maskin jeg hittil har sett fra den kanten. For den er faktisk pen. Selve kroppen, samt tastaturet og baksiden av skjermen, er melkehvit og med en silkematt overflate. Siden vi snakker gaming, kan man leke med farget lys, men kun på Alienware-logoen og en lysende ring rundt luftutgangen på baksiden av maskinen. Tastaturet er alltid belyst med en kjølig blå farge.

Kun Alienware-logoen og en ring rundt luftutgangen på baksiden er RGB-belyst. (Foto: Dell)

Fantastisk skjerm

Alienware M15 R2 kan fås i en rekke varianter. Den maskinen vi fikk til test, var utstyrt med en OLED-skjerm i 4K-oppløsning. Og det er ganske enkelt den lekreste 15-tommers-skjermen jeg noensinne har sett på en bærbar PC! Den er selvfølgelig ultraskarp, og takket være OLEDs perfekte sortnivå (det er jo de enkelte pikslene som selv sender ut lys) er kontrasten og fargerikdommen helt eventyrlig.

En oppdateringshastighet på 60 Hz og 4K-oppløsning er ikke nødvendigvis det beste valget til gaming, og liker du lynraske førstepersons-3D-action, kan du med fordel velge en full HD 144 Hz-skjerm i stedet. Den er også et par tusen kroner billigere. Men du store hvor bra spillene ser ut i 4K-OLED!

Innmaten er for øvrig som man kan forvente i en luksus-gamingbærbar anno 2020: en niende generasjons Intel Core i7-prosessor med seks kjerner, 16 GB RAM og et Nvidia GeForce RTX 2070-grafikkort med 8 GB minne. Det eneste som virker litt sparsommelig, er lagringen, som kun består av en 512 GB SSD. Red Dead Redemption 2 alene opptar en fjerdedel av den plassen.

Grafikkortet er «kun» det nest beste fra Nvidia, men det er et fornuftig kompromiss, da et GeForce RTX 2080-kort som tilvalg ville legge enda noen tusen kroner på prisen. Jeg har også vanskelig for å forestille meg hvordan kjølingen i det slanke kabinettet ville klare å få bort den ekstra varmen. RTX 2070-utgaven klarte selv tunge spill i god hastighet. Både i 60 Hz 4K-oppløsningen på den innebygde skjermen, og med en ekstern 165 Hz-skjerm i Full HD-oppløsning. Maskinen ble varm, men ikke faretruende varm.

Fritt valg fra alle grafikkhyller

Man må rose Alienware for å gi fritt valg fra alle hyller når det gjelder skjermutganger. Det er selvfølgelig både HDMI og Mini DisplayPort, men det slutter ikke der. USB-C-porten har innebygget Thunderbolt 3, som gir mulighet for å koble til et raskt eksternt grafikkort. Og som kronen på verket har M15 R2 også utgang til Alienwares egen «grafikkforsterker», som lar deg montere et grafikkort etter eget valg i en ekstern boks. Det er med andre ord ingen risiko for å gå tom for hverken skjermplass eller grafiske krefter i nærmeste fremtid.

annonse

Benchmark

Prosessoren er en 2,2 GHz Intel Core i7-9750U med seks kjerner og 12 tråder. Den har mengder av futt og kraft til så vel spill som grafikk- og videoredigeringer. Uttrykt i kalde tall oppnår den en GeekBench 5-score på 5614 (multi-core) og 1135 (single-core). Det er glimrende. PC Mark 10-testen viser også med en score på 5946 at kontorprogrammer ikke er noen som helst utfordring. Det var heller ikke forventet.

annonse

Mer interessant for gaming er 3D-testene, og her leverer Nvidia GeForce RTX 2070-kortet rikelig til alt annet enn de tyngste spillene. I hvertfall så lenge man velger enten høy oppløsning med begrenset framerate på den innebygde skjermen, eller høy framerate i lavere oppløsning på en ekstern skjerm. 3DMark TimeSpy-testen ble notert med en score på 6835 i standardutgaven. FireStrike-testen endte opp med 14 762. De er begge glimrende resultater – og det svarer til hva vi ellers ser på laptoper med samme grafikkort.

Batteritesten tok litt under to timer å fullføre. Det er kort tid, men litt mindre dårlig enn mange andre gaming-bærbare.

Alienware M15 R2 er ingen billig maskin, men gamingutstyr fra nest øverste hylle er aldri det. Sammenlignet med de første GeForce RTX 2070-maskinene som kom for et år siden, får man nesten den syke OLED 4K-skjermen med i prisen. M15 R2 er noen få tusen kroner billigere enn den fantastiske Acer Predator Helios 700. Og den veier og fyller kun halvparten!

Konklusjon

Alienware M15 R2 er en rask maskin med gode 3D-evner, men det er ikke der den henter sine seiere, for de går det ærlig talt tretten på dusinet av. Og siden alle bruker omtrent samme prosessor og grafikkchip, er forskjellene små. Det som til gjengjeld selger, er den superlekre 4K-skjermen og det elegante slanke kabinettet. Her har vi en PC som man uten å blunke kan plassere på møtebordet. Og innkassere misunnelige blikk for den formidable grafikken. Prisen gjør den dessverre utilgjengelig for alle andre enn entusiastene. Men den er ikke dyrere enn andre i samme klasse – og da kan man jo like godt velge den lekreste.

annonse
Den slanke, melkehvite maskinen er nok den lekreste gaming-bærbare, jeg har hatt på mitt bord. (Foto: Dell)

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Alienware M15 R2 (n00awm15r207)

   data-srcset

  Overjordisk pen Alienware

  Superstylet lettvekts-racer viser at gaming-bærbare ikke trenger å være store og klossete. Men prisen har ikke krympet.

   data-srcset

  Gaming for full guffe

  Acer Predator Helios 700 er en leksjon i overdådighet. Og det uttrekkbare tastaturet er ikke kun en gimmick, men en genistrek.

   data-srcset

  En PC til både lek og alvor

  Acer prøver å sette seg på to stoler samtidig – og klarer det faktisk uten å falle på gulvet.

   data-srcset

  De råeste gaming-maskinene

  MSi Titan og Acer Triton barker sammen i kampen om tittelen som sterkeste luksus-gamer.

  🔥  Sommertilbud - Full tilgang til hele Lyd & Bilde i 3 uker for 3 kr!
  Prøv i 3 uker
  close-image