Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Alienware M15 R2 (n00awm15r207)

Overjordisk pen Alienware

Superstylet lettvekts-racer viser at gaming-bærbare ikke trenger å være store og klossete. Men prisen har ikke krympet.

Skrevet av / 07.02.20 - 08:36
Alienware M15 R2 (n00awm15r207)
John Hvidlykke

I gamle dager – for et eller to år siden – var gaming-laptoper store, klossete sorte dingser som så vidt kunne slepes med i en ryggsekk. Den tiden ser ut til å være over, blant annet takket være kraftige grafikkort og prosessorer som ikke trenger å overklokkes kraftig for å levere rask spillgrafikk.

Alienware M15 R2 ligner ikke noen maskin jeg hittil har sett fra den kanten. For den er faktisk pen. Selve kroppen, samt tastaturet og baksiden av skjermen, er melkehvit og med en silkematt overflate. Siden vi snakker gaming, kan man leke med farget lys, men kun på Alienware-logoen og en lysende ring rundt luftutgangen på baksiden av maskinen. Tastaturet er alltid belyst med en kjølig blå farge.

Kun Alienware-logoen og en ring rundt luftutgangen på baksiden er RGB-belyst. (Foto: Dell)

Fantastisk skjerm

Alienware M15 R2 kan fås i en rekke varianter. Den maskinen vi fikk til test, var utstyrt med en OLED-skjerm i 4K-oppløsning. Og det er ganske enkelt den lekreste 15-tommers-skjermen jeg noensinne har sett på en bærbar PC! Den er selvfølgelig ultraskarp, og takket være OLEDs perfekte sortnivå (det er jo de enkelte pikslene som selv sender ut lys) er kontrasten og fargerikdommen helt eventyrlig.

En oppdateringshastighet på 60 Hz og 4K-oppløsning er ikke nødvendigvis det beste valget til gaming, og liker du lynraske førstepersons-3D-action, kan du med fordel velge en full HD 144 Hz-skjerm i stedet. Den er også et par tusen kroner billigere. Men du store hvor bra spillene ser ut i 4K-OLED!

Innmaten er for øvrig som man kan forvente i en luksus-gamingbærbar anno 2020: en niende generasjons Intel Core i7-prosessor med seks kjerner, 16 GB RAM og et Nvidia GeForce RTX 2070-grafikkort med 8 GB minne. Det eneste som virker litt sparsommelig, er lagringen, som kun består av en 512 GB SSD. Red Dead Redemption 2 alene opptar en fjerdedel av den plassen.

Grafikkortet er “kun” det nest beste fra Nvidia, men det er et fornuftig kompromiss, da et GeForce RTX 2080-kort som tilvalg ville legge enda noen tusen kroner på prisen. Jeg har også vanskelig for å forestille meg hvordan kjølingen i det slanke kabinettet ville klare å få bort den ekstra varmen. RTX 2070-utgaven klarte selv tunge spill i god hastighet. Både i 60 Hz 4K-oppløsningen på den innebygde skjermen, og med en ekstern 165 Hz-skjerm i Full HD-oppløsning. Maskinen ble varm, men ikke faretruende varm.

Fritt valg fra alle grafikkhyller

Man må rose Alienware for å gi fritt valg fra alle hyller når det gjelder skjermutganger. Det er selvfølgelig både HDMI og Mini DisplayPort, men det slutter ikke der. USB-C-porten har innebygget Thunderbolt 3, som gir mulighet for å koble til et raskt eksternt grafikkort. Og som kronen på verket har M15 R2 også utgang til Alienwares egen “grafikkforsterker”, som lar deg montere et grafikkort etter eget valg i en ekstern boks. Det er med andre ord ingen risiko for å gå tom for hverken skjermplass eller grafiske krefter i nærmeste fremtid.

Benchmark

Prosessoren er en 2,2 GHz Intel Core i7-9750U med seks kjerner og 12 tråder. Den har mengder av futt og kraft til så vel spill som grafikk- og videoredigeringer. Uttrykt i kalde tall oppnår den en GeekBench 5-score på 5614 (multi-core) og 1135 (single-core). Det er glimrende. PC Mark 10-testen viser også med en score på 5946 at kontorprogrammer ikke er noen som helst utfordring. Det var heller ikke forventet.

Mer interessant for gaming er 3D-testene, og her leverer Nvidia GeForce RTX 2070-kortet rikelig til alt annet enn de tyngste spillene. I hvertfall så lenge man velger enten høy oppløsning med begrenset framerate på den innebygde skjermen, eller høy framerate i lavere oppløsning på en ekstern skjerm. 3DMark TimeSpy-testen ble notert med en score på 6835 i standardutgaven. FireStrike-testen endte opp med 14 762. De er begge glimrende resultater – og det svarer til hva vi ellers ser på laptoper med samme grafikkort.

Batteritesten tok litt under to timer å fullføre. Det er kort tid, men litt mindre dårlig enn mange andre gaming-bærbare.

Alienware M15 R2 er ingen billig maskin, men gamingutstyr fra nest øverste hylle er aldri det. Sammenlignet med de første GeForce RTX 2070-maskinene som kom for et år siden, får man nesten den syke OLED 4K-skjermen med i prisen. M15 R2 er noen få tusen kroner billigere enn den fantastiske Acer Predator Helios 700. Og den veier og fyller kun halvparten!

Konklusjon

Alienware M15 R2 er en rask maskin med gode 3D-evner, men det er ikke der den henter sine seiere, for de går det ærlig talt tretten på dusinet av. Og siden alle bruker omtrent samme prosessor og grafikkchip, er forskjellene små. Det som til gjengjeld selger, er den superlekre 4K-skjermen og det elegante slanke kabinettet. Her har vi en PC som man uten å blunke kan plassere på møtebordet. Og innkassere misunnelige blikk for den formidable grafikken. Prisen gjør den dessverre utilgjengelig for alle andre enn entusiastene. Men den er ikke dyrere enn andre i samme klasse – og da kan man jo like godt velge den lekreste.

Den slanke, melkehvite maskinen er nok den lekreste gaming-bærbare, jeg har hatt på mitt bord. (Foto: Dell)

Karakter
Alienware M15 R2 (n00awm15r207)
High End

Home mener

Den er rask, den er lekker, og den får plass i vesken. 4K-OLED-skjermen er fantastisk. Gaming i denne klassen koster skjorta. Og skal det være kompakt, koster det ekstra. 60 Hz-skjermen er for langsom til mange spill.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Fire hodesett til din nye kontorhverdag

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskjerms-PC

MacBook Air har blitt litt raskere, men også dyrere

Vil du ha ekstra skjerm til menyen?

Kjøp én - betal for tre

To-i-en-PC som har alt

Fy søren ... hvor rask den er!

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Scroll to Top