TEST: Acer Aspire S7 ultrabook – Herlighet i glass og aluminium
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Acer Aspire S7 ultrabook

Herlighet i glass og aluminium

Acers nye ultrabook har en lekker, høyoppløst touchskjerm gir deg skrytepoeng på forretningsreisen.

forfatter
Publisert 06.09.15 - 06:00
L&B mener
Ultra-elegant lettvekts ultrabook med lekker og høyoppløst multitouch-skjerm. Med lokk og bakside i Gorilla Glass er den så godt som immun mot risser.
Det kompakte ytre og den lekre touchskjermen veier tungt på prisen. Kjøp den hvis andre betaler regningen. Men ikke for ytelsens skyld.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Windows 8.1
  • Prosessor: 2,4 GHz Intel Core i7 5500CU (dual-core, 4 tråder)
  • Grafikkort: Intel HD Graphics 5500
  • Skjerm: 13,3” 2.560 x 1.440, 10-punkts multitouch
  • Minne: 8 GB
  • Harddisk: 256 GB SSD
  • Tilkoblinger: Integrert webcam, Wifi, Bluetooth 4.0, Ethernet, USB 3.0 x 2, micro-HDMI, hodetelefon, SD-kortleser.
  • Mål: 32,3 x 1,3 x 22,3 cm (BxHxD)
  • Vekt: 1,3 kg
Veil. pris 14490Pr. 06.09.15 Produktside

Acer er en av de største produsenter av laptoper i verden, og Aspire-serien omfatter maskiner fra den mest tilgjengelige økonomiklasse opp til desiderte luksusmodeller. S7 tilhører så avgjort den siste kategorien.

Skallet er snøhvitt og høyglansblankt i et materiale som ved første øyekast ligner plast, men som viser seg å være Gorilla Glass. Det gjør den ikke støtsikker (hva millioner av smartmobil-eiere vil kunne bekrefte!), men til gjengjeld så godt som immun mot risser. Det indre er i aluminium.

S7 er på størrelse med et A4-ark, en tykkelse på 1,3 cm og en vekt på kun 1,3 kg er S7 meget reisevennlig. Den glir lett ned i mappen eller håndbagasjen.

Prosessoren er en 2,4 GHz Intel Core i7 med to kjerner og fire tråder. Grafikkortet er det integrerte Intel HD Graphics 5500. Det er 8 GB RAM og en 256 GB SSD som sørger for at oppstart og lasting av programmer skjer lynhurtig.

Det mest interessante ved S7 er imidlertid skjermen. Ikke bare er den spesielt høyoppløst for en 13,3” (2.500 x 1.400 piksler), men den har også 10-punkts touchbetjening.

Etter å ha kjempet mot fettfingre på skjermen i alle mine år som PC-bruker, strider det dypt mot instinktet å plante fem klør på displayet. Men med touchkontroll gir Metro-grensesnittet i Windows 8.1 endelig mening. Og selv når man jobber i ”riktige” Windows-programmer er det behagelig å kunne trykke direkte på knapper og ikoner på skjermen i stedet for å fomle med trackpaden for å flytte markøren. Mest av alt gir touchskjermen valuta for pengene når man zoomer i Google Maps eller et bildebehandlingsprogram.

 

Benchmark

For å holde batteriforbruk og varmeutvikling under kontroll har S7 en Intel Core i7-5500CU dual-core prosessor. De fleste bærbare i samme prisklasse som S7 er utstyrt med en prosessor som er dobbelt så rask. Det kommer naturligvis frem på våre Benchmark-tester.

Aspire S7
Foto: Produsenten

Vi har ikke kunnet måle med vår standard multiplattformtest Geekbench 3. Programmet nektet simpelthen å kjøre ferdig.

På Cinebench R15 oppnådde S7 en hastighet på 30,92 fps. Det er helt akseptabelt, men på ingen måte hurtig. 3DMark 11 demonstrerte med en score på 1.187 at 3D-grafikk heller ikke er noe S7 er bygget for. Til gjengjeld endte Browsermark-testen med et helt respektabelt resultat på 5.780.

Alt i alt demonstrerer testene at Acer Aspire S7 er rask nok til tekstbehandling, surfing og normale kontorprogrammer, men ikke til grafikktunge oppgaver – som blant annet spill.

S7 har en oppgitt batteritid på åtte timer under normale forhold. Slår man alle sparefunksjonene av og øker hastigheten blir brukstiden tilsvarende kortere. Batteritesten Peacekeeper tappet batteriet på to timer og åtte minutter.

Aspire S7_393-01
Foto: Produsenten

 

Konklusjon

Acer Aspire S7 er et lekkert stykke forretnings-leketøy for de som har råd. Hvis du har bruk for en datamaskin som veier like lite som den fyller, og hvor grafikken er på topp, er den et interessant – og kostbart – bud. Designen og spesielt den knivskarpe 10-punkts touchskjermen legger sannsynligvis 3.000-4.000 kroner til prisen. Så den er og blir et direktør-leketøy. Har du ikke bruk for touchskjermen er Apples nye 12” MacBook et billigere alternativ.

Benchmark:
Geekbench 3: N/A
Browsermark: 5.780
3DMark 11: 1.187
Cinebench R15: 30,92 fps
Peacekeeper: 2 t 8 min
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Billig USB-DAC fra Creative Sond Blaster X1 er en kompakt og rimelig USB-DAC til PC-en.
Her er Samsung Odyssey Ark Den buede 55-tommeren Odyssey Ark kan forhåndsbestilles i slutten av august - nå vet vi også prisen!
Fargesprakende musematte Få Tron-stil på skrivebordet med Razers gigantiske musematter med innebygd RGB-lys.
Kom i sentrum på møtet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 å sette deg i sentrum på ...Zoom.
Kreative superkrefter Det er ikke spart på noe som helst i MSI Creator Z17. Det merkes på prisen.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend