Samsung U32D970Q

Fargeekte, men kontrastsvak

Proff skjerm med utmerket fabrikkalibrering hvor kontrasten er dens eneste svakhet.
Lyd & Bilde mener
Pen design og kan justeres på alle ledd. Fantastisk fargegjengivelse rett ut av kartongen og proffe bildeinnstillinger. Behagelig for øyet uten flimmer.
Svartnivå og kontrast er dårligst i testen og responstiden er ikke i toppskiktet. USB-portene er unødvendig vanskelig å komme til.
Spesifikasjoner
  • Skjerm: 31,5" PLS 3840 x 2160 8 ms
  • Tilkoblinger: DP x 2, HDMI, DVI-D, USB x 4
  • Lysstyrke/kontrast: 350 cd/m², 1000:1
  • Mål: 728 x 427 x 62 med mer
  • Vekt: 13,7 kg
forfatter

Av de større skjermene er Samsungs helt klart den som ser best ut, med en bøyd metallisk bakside som man ikke behøver å skjemmes over. Takket være formen oppleves skjermen tynnere enn den egentlig er og den vinklede smale rammen bidrar også til at skjermen føles elegant. Foten er stødig og praktisk med mulighet til å justere skjermen på alle ledd. Det er den eneste 32-tommeren som kan roteres. Tilkoblingsmulighetene er bra med doble Displayporter samt 4 USB 3.0-porter. Dessverre sitter alle på baksiden, hvorav to til og med nedadrettede sammen med øvrige tilkoblinger.

 

Samsung UD970_015_Tilt_Black

 

Menyknappene sitter på undersiden og er lette å finne med fingeren. Menyene er logisk inndelt og blir ikke overlastede tross avanserte innstillinger. Man har hele åtte motivprogrammer å velge mellom, som alle er ulike bransjestandarder, samt at man kan lagre tre egne. Det går også å kjøre bilde-i-bilde eller opp til fire ulike bildekilder ved siden av hverandre, til og med i ulike fargeinnstillinger. Antirefleksbehandlingen fungerer bra og introduserte ingen merkbare forringelser av bildekvaliteten.

 

Samsung UD970_014_Pivot_Gray

Skjermen kommer kalibret fra fabrikk med en lovet fargeforskjell under Delta-E 1 og det oppfylles også. Vil man likevel kalibrere selv følger det med programvare som støtter vanlige måleverktøy. Men det kreves erfaring for å lykkes bedre enn den utmerkede fabrikkalibreringen. Problemet med skjermen er imidlertid den middelmådige virkelige kontrasten rundt 500:1 og svartnivået som også var dårligst i testen. Skjermens responstid er også noe høy, men den er i det minste flimmerfri og behagelig for øyet.

 

Samsung UD970_002_Back_Black

 

Konklusjon

Samsung har levert en riktig proff skjerm som føles riktig på alle måter. Ergonomien er meget bra med mange justeringsmuligheter og en både flimmer- og refleksfri skjerm. Den eneste innvendingen er USB-portenes plassering. Egen programvare følger med for å kalibrere skjermen, men den leveres faktisk mer eller mindre perfekt innstilt fra fabrikken. Kjedelig nok er kontrasten bare middelmådig og svartnivået noe høyt. Ellers hadde det uten tvil vært testen beste skjerm.

 

Samsung UD970_016_Swivel_Gray

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

BenQ BL3201PT

Praktisk, men ujevn

Meget hyggelig å bruke til hverdags, men til fargekritisk jobbing strekker den ikke til.

Mange tilkoblinger samt både ekstra USB-porter og minnekortlesere. Praktisk fjernkontroll til skjermmenyene. Mange justeringsmuligheter.
Vel store fargeforskjeller for å kunne benyttes til kritiske oppgaver. Ujevn belysning over skjermområder.

Asus PB279Q

Fleksibel og rask

En prisgunstig skjerm der de mange fordelene vel veier opp noen enkelte svakheter.

Mange innganger og støtte for flere samtidige bildekilder. Utmerket fargegjengivelse direkte fra fabrikk. Overraskende kjapp og ikke noe flimmer.
Hadde vært hyggelig å få noen ekstra USB-porter. Krever litt jobb for å få akseptabel kontrast.

Eizo Flexscan EV3237

Kanonbilde for entusiaster

En praktisk skjerm med en fantastisk bildekvalitet som imidlertid savner proffens standarder.

Fantastisk fargegjengivelse og meget bra kontrastverdier. Jevn lysstyrke og ikke noe flimmer. Praktisk håndtering og ekstra USB-porter.
Støtter ikke Adobe RGB fargeområde. Ikke like mange justeringsmuligheter som konkurrentene. Smaker det så koster det.

Dell Ultrasharp UP3214Q

Påkostet og proff

En litt vel seig prislapp, men bildekvaliteten er utmerket om man ikke er følsom for flimmer.

Fabrikkalibrert og egen programvare for enda bedre resultat. Utmerket bildekvalitet og kontrast. Både USB-port og minnekortleser.
Noen kan oppleve den som flimrende med lav lysstyrke. Prislappen er litt vel høy.

Acer S277HK

Ufleksibel, men fargeekte

Holder man seg til UHD-oppløsning får man et utmerket bilde til prisen, men håndteringen er tvilsom.

Helt klart den peneste skjermen i testen. Fargegjengivelse og kontrast er utmerket til prisen. Avslappende flimmerfritt bilde.
Man kan ikke regulere høyde, vri eller rotere skjermen. Dårlig oppskalering av normaloppløsning og noe ujevn belysning. Ingen USB-porter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.