: Monitor audio bronze br6

Et skikkelig knallkjøp

Engelske høyttalere er blant mange kjent for å låte pinlig nøyaktig, men litt kjedelig. Dette paret fra Monitor Audio er definitivt ikke kjedelig!

Lyd & Bilde mener

Kjapp bassrespons Meget bra dynamikk Gunstig pris!
Ikke silkemyk mellomtone
 • 2 ½-veis bassrefleks
 • 1 x 6 ½’’ mellomtonebass
 • 2 x 6 ½’’ basser
 • 1’’ diskant
 • 33 Hz–30 kHz frekvensområde
 • 90 dB følsomhet
 • 4 ohm impedans
 • H x B x D = 97 x 20 x 30 cm
 • 17,4 kg per stk.
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 7500 kr

Bronze BR6 er navnet på den største gulvstående høyttaleren i Bronze Reference-serien. Den måler 97 cm på strømpelesten, og er portet både foran og bak for å utnytte rommets bassforsterkning optimalt. Dette er en utfordring, da bassforsterkning fra veggene ofte kan gjøre mer skade enn det er til hjelp. Grøtete, treg bass kan ofte bli resultatet. Men Monitor Audio har forsøkt å avstemme bassporten optimalt for at responsen skal bli så nøyaktig som mulig, samtidig som høyttalerne genererer nok bass til å engasjere.

Med metallpartikler skutt inn i polypropylen, blir bass- og mellomtonemembranene stivere, samtidig som de bevarer musikaliteten til det ellers myke polypropylenet. Diskantdomen er av aluminium, men bekledd med keramikk for å gjøre den ekstra stiv med lav forvrengning.

Lydkvaliteten
Flygel er et komplekst instrument, med over- og undertoner i en uendelig klangatmosfære. Vrient å gjengi, med andre ord. Men Monitor Audio tar utfordringen, og gjengir klaveret stort og med ytterst god snert. Det finnes flere måter å avstemme et flygel på. Et flygel for klassisk musikk låter gjerne klangrikt og mykt, mens et flygel for jazzmusikk låter mer pågående. Monitor Audio gjengir flygelet på den sistnevnte måten. Med snert og driv som bare Canton og Tannoy kan matche, men med et jevnere frekvensregister enn Canton og med dypere basstruktur enn Tannoy. Monitor Audio er ikke like raffinert og oppløst oppover i overtonene som B&W, men kan argumenteres å være mer engasjerende likevel.

Et strykeorkester gjengis som om dirigenten bruker en fast og nesten aggressiv hånd. Mer frempå enn bakpå, med andre ord. Man føler at man sitter på tredje rad, mens man med B&W skyves tilbake til rad 20. Totalt sett føler vi nok likevel at B&W har et overtak, grunnet sin mer raffinerte spillestil.

Når vi går over på elektroniske poprytmer, er det ingen tvil om at Monitor Audio er fast i bassfisken. Bertine Zetlitz’ plate ”My Italian Greyhound” er blant hennes definitivt best produserte skiver, med mye trøkk i bassområdet. Og disse høyttalerne er med på taktene. Selv om de i visse deler av mellomtonen er mer attakkert enn B&W, er de varmere og fyldigere i bassen. En stor fordel på denne musikken. Stemmen til Bertine står også mer ut av mellomtonen hos Monitor Audio. Ikke like mye som hos Canton, men låter til gjengjeld mer jevnt i hele frekvensområdet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Oppsummering

  Her er det en høyttaler for enhver smak. Gledelig nok er det ingen dårlige høyttalere i denne testen, men alle er ikke like gode på alt.

  JBL ES80

  Er med på moroa

  JBL har aldri laget kjedelige høyttalere. Med de populistiske ES80 satser de først og fremst på morofaktor.

  Bowers & Wilkins DM683

  Sjefen over alle sjefer

  600-serien fra Bowers & Wilkins pleier å være standarden som andre budsjetthøyttalere måles mot. Og hvorfor er ikke vanskelig å skjønne når vi hører på de langstrakte 683-ene.

  Canton Chrono 507 DC

  Frisk spellemann

  Høyttalerparet fra Canton er blant de friskere i testen, først og fremst på grunn av sin dynamiske mellomtone. Her blir det liv – rai, rai!

  Energy RC30

  Kompakt men energisk

  Kanadiske Energy lager høyttalere med krutt i, det er de kortvokste RC30 et bevis på.

  Audio Pro Avanti A.90

  Flott allrounder

  Er det noen som kan det å lage gode høyttalere for en rimelig penge, så er det Audio Pro. Derfor er vi kjempespent på denne ganske så voksne fulltonehøyttaleren.

  QLN Artech 12

  Hjemmediskotek

  Testens største høyttalere får de andre til å se ut som dverger. Med to 12-tommere i hvert kabinett dundrer de løs med slagkraften til Mike Tyson.

  Tannoy revolution DC4

  Kjære... jeg krympet høyttalerne!

  Disse Tannoy-høyttalerne er blant de minste gulvhøyttalerne vi noensinne har sett! Kan det bli god lyd av noe så smått?

  Dali Concept 8

  Engasjeren concept

  Concept 8 er Dalis forsøk på å lage en stor og rimelig høyttaler som låter bra på det meste. Har de klart det?

  Patos Basic 510mk2

  Lett å like

  Patos sin Basic-serie henvender seg til de som vil ha mye lyd for pengene, og er kjent for å gi en varm og fyldig lyd som egner seg bra til alle typer musikk.

  Les også

  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.