Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Her er TCLs 163″ MicroLED-TV

TCLs nyeste TV-skjerm er virkelig massiv,

Skrevet av / 25.04.24 - 10:00
Her er TCLs 163″ MicroLED-TV

Kinesiske TCL satser tungt på store TV-skjermer og ser ikke ut til å stoppe med det første. Lyd & Bilde testet nylig den hittil største modellen i sortimentet – 115-tommeren 115X955 MAX – men den kinesiske produsenten har også en enda større skjerm på vei, i form av 163-tommeren 163X11H Max. TCL har vist denne skjermen på messer tidligere, men nå gjør de alvor av å sette den i produksjon.

Les også Din egen IMAX-kino TCL har tidligere imponert oss med sine prisgunstige storskjermer. Men har de det som trengs for å klatre opp i high-end klassen? Toppserien X955 i 98” og 115” gir oss svaret.

TCL 163″ MicroLED-TV

Dette er en såkalt MicroLED-TV som – i motsetning til konvensjonell LCD – bruker mikroskopiske lysdioder til å avgir både lys og farger. Som vi tidligere sett fra MicroLED-skjermer fra blant andre Samsung, åpner dette for en ekstrem kontrast og lysstyrke. I TCL X11H sitt tilfelle snakker vi om hele 10.000 nits – det er virkelig blendende, og åpner for noen ville HDR-effekter.

En annen fordel med MicroLED er at bildet – i likhet med OLED – er relativt upåvirket av innsynsvinkel. Det betyr at man kan betrakte bildet fra siden uten at kontrasten eller fargegjengivelsen endrer seg.

En 163 tommers TV er for øvrig cirka 3,6 m bred og drøye 2 m høy, så du behøver en temmelig stor vegg:

Her ser du størrelsesforholdet mellom en 163″ og 115″ TV, som er det største TCL har levert hittil. (Illustrasjon: Displaywars.com)

Monsterskjermen fra TCL er nok for stor til å fraktes i hel tilstand og leveres derfor i moduler som deretter settes sammen til en komplett skjerm. Den er nok i første rekke myntet på profesjonelle installasjoner, bedrifter og lignende, men er du villig til å bla opp, blir det sikkert mulig å få den levert til hjemmebruk også.

Men denne monsterskjermen blir definitivt ikke billig. Startprisen i Kina ligger på 799999 yuan, eller nærmere 1,2 millioner norske kroner – pluss avgifter.

(Foto: TCL)

Kommer også i 98″ og 85″

For den synes 163 tommer blir i overkant, vil TCL X11H-serien også by på et par mindre 98″ og 85″ modeller etter hvert (98X11H /85X11H). Disse to bruker ikke MicroLED, men mer vanlig slik MiniLED-baklys slik som X955-serien. Det skal imidlertid dreie om en ny type MiniLED som er enda mer energieffektiv og lyssterk enn X955-serien, med opptil 6500 nits. Og siden X955 tilsvarer X11G i Kina, skulle det ikke forundre oss om disse modellene dukker opp i på det europeiske markedet en gang i 2025.

Vår venn Vincent Teoh hos HDTVtest publiserte nylig en videopresentasjon av TCL-skjermen der du får et inntrykk av størrelsen og kapasiteten til TCL-skjermen: 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Scroll to Top