Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Ytterligere utsettelse for Tom Cruise

Nok en gang utsettes kinopremieren for to blockbuster-filmer fra Mr. Cruise.

Det blir enda lenge til vi kan se Tom Cruise ta av i sitt blodtrimmede jagerfly i Top Gun: Maverick.

Til tross for en stadig økende andel av befolkningen kan erklære seg korona-fullvaksinerte, så skyller nå den fjerde smittebølgen gjennom USA – med påfølgende smittevernsrestriksjoner fra delstat til delstat.

Med unntak av reiselivsnæringen er kultur- og underholdningsindustrien blant de hardest rammede bransjene som følge av nedstengte samfunn.

Det siste halvannet året har film etter film enten fått utsatt kinopremieren (revidert gang etter gang), eller simpelthen blitt solgt til en av strømmegigantene (slik som med Coming 2 America).

Bond-filmen med Daniel Craig i hovedrollen som den verdensvante agenten, var opprinnelig satt til premiere den 2. april 2020. No Time to Die ble første «offer» for koronaviruset, og utsatt til 12. november i fjor. Nå er den flyttet til 1. oktober; det er altså tredje gangen premieredatoen utsettes.

Annonse

No Time to Die (Foto: MGM/Universal)

Allerede på høsten i fjor begynte det å versere rykter om at Disney ønsket å lansere sin blockbuster-film Black Widow rett på Disney+; den 24. mars kom endelig bekreftelse: Black Widow ble (nok en gang) utsatt, til 9. juli, da den ble sluppet rett på Disney+ (som betalingsfilm), samt utvalgte kinoer som fortsatt er åpne.

Annonse
Sommer-blockbusteren er tilbake! Scarlett Johansson står bunnsolid på egne ben i actionmettet, herlig lettbent, sommerunderholdning.

Med dette grepet stiller The Walt Disney Company for alvor spørsmål ved sin fremtidige distribusjonsmodell av filmer.

Paramount har, så langt, tviholdt på at Top Gun: Maverick skal få en kinopremiere. Etter utallige utsettelser var premieredatoen satt til 2. juli. I april i år ble så premieren flyttet til 19. november i år. Nå melder filmselskapet at de utsetter premieren nok en gang.

Foreløpig kinopremiere for Tom Cruise i rollen som det villstyrige flyesset er nå satt til: 27. mai 2022!

Tom Cruise i «Top Gun: Maverick» (Foto: Paramount)

Samtidig annonserer Paramount at de også flytter premieren på den syvende Mission: Impossible-filmen. Filmen, som har store deler av innspillingen satt til Norge, får du ikke se på det store lerret før (tidligst) 30. september 2022.

PS! Du kan nå strømmer mengder av Tom Cruise-klassikere på den nye strømmetjenesten Paramount+.

 

Kinoindustrien er så hardt rammet at enkelte nå stiller spørsmål ved om Covid-19 vil ta livet av, i det minste radikalt endre, kinomarkedet for all fremtid. En ting er sikkert, pandemi med påfølgende lockdown og hjemmesitting har vært en gullgruve for strømmetjenestene, slik som Netflix og Disney+.

Annonse

Under en investorkonferanse i mars, uttalte Disney-CEO Bob Chapek følgende:

The consumer is probably more impatient than they’ve ever been before, particularly since now they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home pretty much when they want them. So, I’m not sure there’s going back. […] Consumers are impatient for releases, because they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home.

Vi tror kinoene kjemper med ryggen mot veggen, og nekter å innse hva som ubønnhørlig kommer – det er uomtvistelig en svært vanskelig øvelse å «putte tannkremen tilbake i tuben igjen»…

PS! Om du vil se en amerikanske blockbuster i helgen, så hvorfor ikke se for eksempel Mission: Impossible 6 – Fallout eller Black Widow, som begge er filmet delvis i Norge.

Her henger Tom Cruise på kanten av Preikestolen i «Mission Impossible 6 – Fallout» (Foto: Paramount)

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.