Ytterligere utsettelse for Tom Cruise - Top Gun 2 utsettes nok en gang
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Ytterligere utsettelse for Tom Cruise

Nok en gang utsettes kinopremieren for to blockbuster-filmer fra Mr. Cruise.

forfatter
Publisert 02.09.21 - 11:30

Det blir enda lenge til vi kan se Tom Cruise ta av i sitt blodtrimmede jagerfly i Top Gun: Maverick.

Til tross for en stadig økende andel av befolkningen kan erklære seg korona-fullvaksinerte, så skyller nå den fjerde smittebølgen gjennom USA – med påfølgende smittevernsrestriksjoner fra delstat til delstat.

Med unntak av reiselivsnæringen er kultur- og underholdningsindustrien blant de hardest rammede bransjene som følge av nedstengte samfunn.

Det siste halvannet året har film etter film enten fått utsatt kinopremieren (revidert gang etter gang), eller simpelthen blitt solgt til en av strømmegigantene (slik som med Coming 2 America).

Les også Korona: Kinoenes nådestøt? Lockdown i USA gir oss et stakkarslig kinotilbud.

Bond-filmen med Daniel Craig i hovedrollen som den verdensvante agenten, var opprinnelig satt til premiere den 2. april 2020. No Time to Die ble første «offer» for koronaviruset, og utsatt til 12. november i fjor. Nå er den flyttet til 1. oktober; det er altså tredje gangen premieredatoen utsettes.

No Time to Die (Foto: MGM/Universal)
Les også James Bond utsettes igjen Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.

Allerede på høsten i fjor begynte det å versere rykter om at Disney ønsket å lansere sin blockbuster-film Black Widow rett på Disney+; den 24. mars kom endelig bekreftelse: Black Widow ble (nok en gang) utsatt, til 9. juli, da den ble sluppet rett på Disney+ (som betalingsfilm), samt utvalgte kinoer som fortsatt er åpne.

Les også Sommer-blockbusteren er tilbake! Scarlett Johansson står bunnsolid på egne ben i actionmettet, herlig lettbent, sommerunderholdning.

Med dette grepet stiller The Walt Disney Company for alvor spørsmål ved sin fremtidige distribusjonsmodell av filmer.

Paramount har, så langt, tviholdt på at Top Gun: Maverick skal få en kinopremiere. Etter utallige utsettelser var premieredatoen satt til 2. juli. I april i år ble så premieren flyttet til 19. november i år. Nå melder filmselskapet at de utsetter premieren nok en gang.

Foreløpig kinopremiere for Tom Cruise i rollen som det villstyrige flyesset er nå satt til: 27. mai 2022!

Tom Cruise i «Top Gun: Maverick» (Foto: Paramount)

Samtidig annonserer Paramount at de også flytter premieren på den syvende Mission: Impossible-filmen. Filmen, som har store deler av innspillingen satt til Norge, får du ikke se på det store lerret før (tidligst) 30. september 2022.

PS! Du kan nå strømmer mengder av Tom Cruise-klassikere på den nye strømmetjenesten Paramount+.

https://youtu.be/g4U4BQW9OEk

 

Kinoindustrien er så hardt rammet at enkelte nå stiller spørsmål ved om Covid-19 vil ta livet av, i det minste radikalt endre, kinomarkedet for all fremtid. En ting er sikkert, pandemi med påfølgende lockdown og hjemmesitting har vært en gullgruve for strømmetjenestene, slik som Netflix og Disney+.

Les også Korona-boost for Netflix Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.

Under en investorkonferanse i mars, uttalte Disney-CEO Bob Chapek følgende:

The consumer is probably more impatient than they’ve ever been before, particularly since now they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home pretty much when they want them. So, I’m not sure there’s going back. […] Consumers are impatient for releases, because they’ve had the luxury of an entire year of getting titles at home.

Vi tror kinoene kjemper med ryggen mot veggen, og nekter å innse hva som ubønnhørlig kommer – det er uomtvistelig en svært vanskelig øvelse å «putte tannkremen tilbake i tuben igjen»…

PS! Om du vil se en amerikanske blockbuster i helgen, så hvorfor ikke se for eksempel Mission: Impossible 6 – Fallout eller Black Widow, som begge er filmet delvis i Norge.

Her henger Tom Cruise på kanten av Preikestolen i «Mission Impossible 6 – Fallout» (Foto: Paramount)

 

[bafg id=»263696″]

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Surt!

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dragens tidsalder HBO Max satser stort på at prequel-serien til Game of Thrones skal løfte strømmetjenesten til gamle høyder. Det tror vi den vil!
En kvinnelig Hulk kan da umulig være bra? Det finnes mange dyr i Arken – og åpenbart enda flere i Marvel-universet. She-Hulk er faktisk et friskt pust innenfor genren.
Se Karpe på Viaplay. Fra i dag av kan du se den kritikerroste Karpe-dokumentaren på Viaplay.
Vi foretrekker Durek som konge! Netflix koker pinlig, tidvis amatørmessig, såpeopera-suppe av historien til det norske kronprinsparet.
House of the Dragon: Handlingen lekket Handlingen i alle episodene av den nye HBO-serien House of the Dragon har blitt lekket på Reddit.
Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend