Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Elkjøp og Power melder om kraftig økning i TV-salget i juni

Gråvær og en rekke TV-sendte sportsarrangementer antas å ha bidratt til økningen.

Skrevet av / 11.06.24 - 12:00
Elkjøp og Power melder om kraftig økning i TV-salget i juni

Sommeren er tradisjonelt en periode hvor TV-salget ofte kan dale litt, i takt med at TV-skjermen må vike for ferie og friluftsaktiviteter. Men i år er trenden faktisk den motsatte, viser foreløpige tall for juni som Lyd & Bilde har fått tilgang til.

Elkjøp: Pangstart på TV-salget i juni

Ifølge Elkjøp Nordic var mai en relativt ordinær måned for TV-salget, men deretter så man et kraftig oppsving nå i starten av juni.

– I forrige uke (3-9. juni) så vi flere dager med dobling av TV-salget sammenlignet med fjoråret. Kategorien fra 82 til 99 tommer er den som har vokst aller mest, og tyder på at folk gjør seg klare til en sommer fylt med sportsbegivenheter, sier Kristian Pedersen, Nordic Sales Director Consumer Electronics til Lyd & Bilde.

Kristian Pedersen, Nordic Sales Director Consumer Electronics i Elkjøp. (Foto: Elkjøp)

LCD-storskjermer, OLED og MiniLED øker mest

Kategorien med ekstra stor TV-skjermer (82 til 99 tommer) fra bl.a. leverandører som Samsung, LG og TCL, hadde angivelig en økning på 1100% hos Elkjøp Norge sammenlignet med samme uke i fjor. Hos Elgiganten i Sverige og Danmark lå økningen på mellom 500 og 600%, mens Gigantti i Finland opplevde et oppsving 200% på de ekstra

At den største økningen kommer i storskjerm-segmentet er ikke overraskende, da dette tradisjonelt har vært en nisje forbeholdt filmelskere og sportsentusiaster. Men også det totale TV-salget skal være opp 50% sammenlignet med samme uke i fjor. 65-tommeren innehar fortsatt favorittstempelet blant skjermstørrelser.

Det har også vært en rekke tilbudskampanjer på TV den siste tiden, som må antas å ha påvirket kjøpelysten til forbrukerne. Butikkene skal tømme lagrene, og skifte ut 2023-modellene med splitter nye 2024-modeller.

LG OLED77C3 fra 2023 har vært en svært populær modell hos oss, det samme har 98″ TV-er fra TCL og Samsung, sier Kristian Pedersen, og legger til: -LCD-TV med MiniLED-baklys ser ut til å være en vinner i år, på grunn av god lysstyrke og skjermpaneler med 120Hz, som åpner for glattere bevegelser til sportsinnhold.

Les også UEFA Euro 2024 – De beste TV-ene til fotball-EM 14. juni braker det løs. Har du husket å skaffe deg storskjerm til fotballfesten?
Les også Ny stor og billig TV fra Samsung Den nye DU9005-serien er i salg nå, med en skjermstørrelse på hele 98 tommer.
Fra åpningen av Power Tammisto. (Foto: Power)

 

Power: Markant økning i TV-salget

Også elektrokjeden Power melder om en markant økning av TV-salget, og større interesse for skjermer generelt nå i juni.

– Sommerens sportsbegivenheter gir absolutt en boost i TV-salget! Vi forventer en ytterligere økning i ukene som kommer, med både EM-start på fredag og deretter OL, sier Thomas Marthinsen, salgssjef for Lyd og bilde i Power Norge.
– Salget av TV-er har økt 20 prosent siden mai, og på nett er TV-kategorien absolutt den mest besøkte på power.no. TV-søk har økt med 25% fra forrige uke, sier Thomas Marthinsen.

Power Danmark opplevde 30 prosent økning i TV-salget sammenlignet med uken før, mens Power Sverige også opplevde økt interesse.

– I Norden ser vi den samme økningen første uken i juni. Power Finland hadde 90 prosent økning av TV-salget, og her er det åpningsfesten av vår 6000 kvadratmeter store flaggskip-butikk, Power Tammisto, som gjør elleville utslag på salget, forteller Silje Ensrud, Nordic PR & Communication Manager i Power.

-På åpningsdagen 5.juni var over 14.000 kunder innom butikken, og køene strakk seg én kilometer på det lengste.

Silje Ensrud, Nordic PR & Communication Manager i Power International AS. (Foto: Power)

Hos Power registrerer de også en økt interesse for nettbrett.

– Salget av nettbrett har økt 20 prosent siden forrige uke, så det kan se ut som at mange sikrer seg en ekstra skjerm før sommerens store sportsbegivenheter. Det vi merker oss er at den lille skjermen i sofaen også blir større. Nå er 12″ nettbrett det mest etterspurte blant mindre skjermer, sier Truls Vikane, salgssjef for data og gaming i Power.

Truls Vikane, salgssjef for data og gaming i Power. (Foto: Power)
Les også TCL lanserer ny TV-modell med bred appell C655 er en spennende nykommer i mellomklassen.
Les også Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner 2024-serien byr på avanserte prosessorer og AI-teknologi for å ta hjemmeunderholdning til et nytt nivå.

Mye sport på TV i sommer

Denne sommeren står det en rekke direktesendte sportsbegivenheter på menyen, slik som Fotball-EM, Tour de France og Sommer-OL, som går av stabelen i juni/juli. Euro 2024 har kampstart allerede nå på fredag 14. juni.

Hvis du planlegger å kjøpe ny TV i sommer, anbefaler vi å sammenligne prisene med tjenester som Prisjakt.no, og selvsagt at orienterer deg gjennom Lyd & Bildes TV-tester!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Apple TV med tvOS 18 får støtte for 21:9-format

Ny stor og billig TV fra Samsung

Elkjøp: Nå tar TV-salget av!

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Scroll to Top