Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

TCL C655: Ny prisgunstig TV-modell går fra 43 til 98 tommer

C655 er en spennende nykommer i mellomklassen.

Skrevet av / 01.06.24 - 07:00
TCL C655: Ny prisgunstig TV-modell går fra 43 til 98 tommer

Da vi besøkte TCLs utstilling i Warszawa forrige uke var det tydelig fokus på de største modellene i X955 og C855 seriene. Men vi skal ikke glemme de billigere modellene i C655-serien: TCL har tross alt rykte for å være et budsjettvennlig merke, og det er først i senere tid at de har markert seg i high-end og premium-segmentet.

Les også Her er TCLs "The Frame"-konkurrent TCL Art TV ventes til høsten, og får noen ganske spennende spesifikasjoner.
Les også Her er TCL C855 TCLs nye premium-modell går fra 65 til 98 tommer og lover høy ytelse til en gunstig pris.

TCL C655/QLED780

 

En TV skal helst ikke være for dårlig eller for dyr. Og for den som er ute etter en litt mer prisgunstig TV med god ytelse, kan det være greit å notere seg de nye modellseriene C655 og C655 Pro. Disse vil bestå av QLED LCD-paneler i en slank design. Panelene er av typen VA som er kjent for å gi god kontrast, men ofte litt smalere innsynsvinkel enn for eksempel IPS.

TCL-skjermene nøyer seg med en oppdateringsfrekvens på 60Hz, men de kan likevel ta imot 120Hz signaler(fra for eksempel spillkonsoller ved å redusere oppløsningen til 1080p. Eneste unntak er 98-tommeren 98C655 som går til 144Hz(eller 1080p/240Hz). Dette åpner for glattere bevegelser på TV-innholdet pluss mindre “skjermriving” som er praktisk i spillsammenheng. Lysstyrken er spesifisert til rundt 450 nits, som er godt nok for vanlig TV-titting, men for snaut til å gi en fullverdig opplevelse av filmer og serier i HDR-format.

TCL C655 bruker AIPQ videoprosessor og støtter både Dolby Vision HDR(98 har også Dolby Vision IQ med lyssensor) og Dolby Atmos. Brukergrensesnittet er som vanlig Google TV.

TCL C655 Pro(QLED810)

 

Med den såkalte Pro-modellen tar man et steg opp i kvalitet på panelet, i form av direkte LED-baklys med lokal dimming (FALD). Denne typen tillater som regel enda bedre kontrast og lysstyrke. Det er likevel ikke snakk om den toppmoderne MiniLED-varianten vi finner i TCLs dyrere modeller, men «vanlige» LED-dioder.

Antallet soner skal ligge mellom 84/104/128 i de respektive skjermstørrelsene 55, 65 og 75 tommer, og lysstyrken ligger rundt 600 nits. Det er altså et godt stykke unna de mange tusen nits og dimming-soner vi finner på C855 eller X955. Men så dreier det seg også om mange tusenlapper i prisforskjell.

Pris og tilgjengelighet

TCL C655 / C655 Pro er tilgjengelig nå hos utvalgte forhandlere. MERK: Disse modellene selges også hos Elkjøp, men går da under modellnavnene QLED780 (C655) og QLED810 (C655 Pro).

Startprisene for 2024-modellene er som alltid noe høyere enn utgående 2023-modeller, men vi vil nok se disse komme ned i forbindelse med kampanjer og tilbudsperioder.

PS. På denne tiden av året er det også mange gode tilbud på utgående modeller fra fjorårets sortiment. Deriblant TCL C849 som er en mer avansert MiniLED-TV med langt høyere lysstyrke og kontrast enn C655-modellene.

Les også Prisgunstig MiniLED-TV TCL C845 leverer en imponerende kontrastrik bildekvalitet til en trivelig pris. Steike, for en lysstyrke!
Les også Din egen IMAX-kino TCL har tidligere imponert oss med sine prisgunstige storskjermer. Men har de det som trengs for å klatre opp i high-end klassen? Toppserien X955 i 98” og 115” gir oss svaret.

 

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Samsung-TV ble knust

Apple TV med tvOS 18 får støtte for 21:9-format

Ny stor og billig TV fra Samsung

Elkjøp: Nå tar TV-salget av!

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

Scroll to Top